Mită de 100 milioane de dolari!

BBC a făcut publică o listă care prezintă modul în care trei înalţi oficiali FIFA, care vor vota şi gazdele Cupei Mondiale din 2018 şi 2022, au fost mituiți.

 Nicolas Leoz, Issa Hayatou şi Ricardo Teixeira au primit banii de la o companie de marketing sportiv, International Sport and Leisure, care a dat faliment în 2001. FIFA a acordat drepturile exclusive de piaţă asupra Cupei Mondiale companiei ISL, care a obţinut milioane de dolari din negocierea drepturilor de televizare.
 Presupusa mită apare într-un document confidenţial care prezintă 175 de plăţi în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, desfăşurate între anii 1989-1999.
 Nicolas Leoz din Paraguay, şeful confederaţiei de fotbal din America de Sud ar fi primit 600.000 de dolari în trei tranşe, potrivit documentelor obţinute de BBC. Aceleaşi documente arată că o companie din Lichtenstein, Sanud, a primit 21 de plăţi în valoare totală de 9.5 milioane de dolari. Documentele indică faptul că fondurile obţinute de firma Sanud ar fi fost canalizate către un al doilea oficial FIFA implicat, Ricardo Teixeira, responsabil pentru organizarea Cupei Mondiale din 2014. Lista obţinută de BBC mai include şi detalii referitoare la o plată de 100.000 de franci către Issa Hayatou, vice-preşedinte FIFA pentru naţiunile africane.
 Cei trei oficiali nu au răspuns acuzaţiilor, iar forul FIFA a refuzat de asemenea să comenteze dezvăluirile.
 BBC a fost criticat pentru momentul în care a decis să facă aceste dezvăluiri, cu patru zile înaintea votului de joi, când comitetul executiv al FIFA va alege gazda Cupei Mondiale din 2018 şi 2022. Televiziunea publică britanică a replicat spunând că este în interesul publicului să afle informaţiile.
 Anglia concurează cu Rusia, Spania/Portugalia şi Olanda/Belgia pentru a găzdui turneul final din 2018 în timp ce Qatar, Australia, SUA, Japonia şi Coreea de Sud se întrec pentru turneul din 2022.

Comentarii

  1. Rusii au cumparat organizarea CM din 2018! Koloskov a declarat ieri ca Rusia va castiga la o diferenta de 2 voturi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune