Razboare în fotbal. Shodneakul boss-ilor

S-au trezit finanțatorii de cluburi. Majoritatea dintre ei și conducători. S-au trezit sau ne-am reîntors în timp, când prin anii 90 mafioții moldoveni, hoții ”în lege”, se întâlneau la așa-zisele ”shodneak-uri” pentru a pune la punct unele lucruri care nu-i satisfăceau. Cam așa văd eu această întâlnire a conducătorilor de cluburi din Moldova, în această după-amiază, la baza Zimbru. Altfel, pentru astfel de lucruri există adunarea generală a FMF, care se poate face și în mod de urgență, conform statutului, la cererea cluburilor afiliate. Nicidecum într-un mod cum s-a întâmplat astăzi. Dar, știți cum e vorba, treaba lor cu banii lor.
În fine, despre ce s-a discutat acolo? Iată ce am reușit eu să aflu din multiplele convorbiri telefonice pe care le-am avut cu diferiți oameni de fotbal, care știu sau au auzit ce a fost azi seara la Zimbru:
S-a vorbit despre arbitraj. Cineva a propus să nu se mai dea bani negri la arbitri. Cei mai supărați pe arbitri sunt cei de la Zimbru, care au mai organizat o astfel de întâlnire, pe probleme de arbitraj, anul trecut și la care au făcut chiar și un pact de neagresiune cu Dacia și Olimpia. Până la urmă vă amintiți ce a ieșit.
Doi. Cineva dintre finanțatori a propus să se apeleze o companie renumită de marketing, care să verifice valoarea pieței și rentabilitatea de a transmite meciurile din campionatul Moldovei la TV. 
Trei. Unul dintre conducători, care face parte și din Comitetul Executiv al FMF, s-a revoltat de faptul că nu poate face nimic în cadrul Federației, pentru că majoritatea celor din Comitetul Executiv ”vin cu lecția pregătită de acasă”, adică știu din timp cum sau cu cine să voteze.
Patru. Un alt conducător de club vrea mai mulți bani de la Federație. ”Federația primește anual câteva milioane de euro, iar la cluburi nu ajunge niciun ban”, s-ar fi revoltat unul dintre cei prezenți la adunare. Dacă îmi permiteți o mică paranteză, Federația totuși dă niște bani la cluburi, în special celor din diviziile inferioare, în mod indirect. Adică, sub formă de echipament și inventar sportiv. Iar pentru echipele din Divizia Națională achită onorariul arbitrilor. Cluburile însă vor mai mult.
Despre toate aceste lucruri, dar și despre altele, conducătorii de cluburi vor discuta mâine cu conducerea Federației, într-o nouă adunare ad-hoc, de această dată la sediul FMF. Și ca să revin, în glumă, la limbajul anilor 90, conducătorii de cluburi i-au făcut o ”strelkă” Federației. Mâine vor fi ”razboare” :).

Comentarii

  1. Ce sa hotarasca Cecetov cu Ssiskanov? Ultimul il invirteste cum vrea. Rusul face variantele cu cel de la Balti si alaturi cu Dobrovolskii

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca cei de la Zimbru vor sa vinda clubul si cauta cine ar putea sa-l cumpere. De asta si ii cheama pe toti la ei la baza, poate conving pe cineva

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandule,tu sa te intilnesti cu niste prieteni,ma crezi ca nimanui nu iar pasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, au mai fost azi la FMF? Au hotarit ceva sau au vb si au ramas la tot aceeasi?
    Punctul 2 a fost inaintat de Dacia sau Olimpia?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar asta n-a fost o intalnire intre prieteni...

    John a fost intalnirea la FMF, dar nu s-a decis nimic important, cum de altfel si era de asteptat. Oricum imi place ca incep sa se miste lucrurile din loc, pentru ca stateam adormiti

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune