Ziua Milsami

În ziua alegerilor ”miracolele” domnesc și în fotbal. Am scris în ghilimele pentru că Milsami nu este nici pe departe un miracol. Noua echipă din Orhei este o certitudine și așa a fost de la început pentru mine, încă din ziua în care am știut cine a preluat și cine se va ocupa de această echipă. Mulți s-au grăbit să afirme că parcursul bun din start al lui Milsami, parafrazându-l pe Leonid Istrati, ar fi un simplu foc de paie. Ei bine, echipa din Orhei a dat peste cap orice calcul al scepticilor și a confirmat ceea ce eu, personal, știam din start: și anume că este una dintre echipele care se va bate la titlu. 
Milsami a preluat conducerea clasamentului încă de joi, când a surclasat Nistru Otaci cu 5-0 într-un meci jucat în devans. Iar astăzi, Orhei și-a consolidat poziția printr-o victorie extrem de importantă, la Rîbnița, în derbyul etapei, 1-0 cu Iskra. Veteranul Alexandru Golban (foto) a înscris golul victoriei cu care Milsami, profitând și de pasul greșit al Sheriffului, a ajuns să privească de sus celelalte contracandidate. Chiar dacă are cu un meci mai mult disputat și chiar dacă Dacia, teoretic, are cu un punct mai puțin pierdut. 
În final aș mai vrea să accentuiez de ce victoria de azi cu Iskra, una dintre cele mai frumoase echipe ale campionatului, n-a fost întâmplătoare. Încă de la venirea lui Ștefan Stoica la Orhei s-a văzut cum Milsami și-a schimbat total stilul de joc. Antrenorul român alintat ”Mourinho” a implimentat treptat ideile sale în jocul echipei, care a început să progreseze de la meci la meci. Confirmare vine și această serie de 6 victorii consecutive în campionat, ultima în fața Iskrei lui Vlad Goian chiar pe terenul acesteia. Nicio echipă n-a reușit să câștige 6 partide la rând în acest campionat. Tocmai de asta Milsami își merită locul în clasament. Primul loc.
Nu puteam să nu spun câteva cuvinte despre FC Costuleni. Odată cu venirea lui Igor Ursachi această echipa parcă a reînviat. Costuleni are 2 victorii și un egal în ultimele 3 meciuri. Un egal obținut în meciul cu Sheriff! Astfel, Costuleni n-a pierdut niciun duel cu echipa campioană, 1-1 la Tiraspol și 0-0 la Orhei. Doar Olimpia se mai poate lăuda cu o astfel de prestație în fața Sheriffului.

Comentarii

  1. Forza Milsami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu, spune te rog citi din jucatorii de anul trecut, de la Viitorul au mai ramas azi la Milsami?

    RăspundețiȘtergere
  3. Incep si eu sa cred ca Milsami va produce surpiza in acest campionat. Imi amintesc cum la inceputul campionatului Milsami juca doar la egal cu liderele, urmareau scopul sa nu piarda. Acum intr-adevar s-au schimbat si joaca la victorie, iar rezultatele au inceput sa vina. Cu putin curaj Milsami se poate lupta si cu Sheriff, nu mai zic de Dacia sau Olimpia pe care cred ca le va bate. Pacat doar vine pauza de iarna, iar la primavara cine stie ce va mai fi

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Nu doar FC Costuleni şi Olimpia se pot lăuda cu prestaţia bună în faţa Sheriffului. Academia UTM, nu numai că nu a pierdut în comparţie cu celelate 2, dar este şi singura care a bătut Sherifful. Statistica se poate schimba în etapa viitoare.

    2. Din sezonul trecut la Viitorul, acum Milsami au rămas 2 jucători de bază:
    - Moraru
    - Stadiiciuc

    şi 4 rezerve:
    - Patraş
    - Bantîş
    - Gliga
    - Gherasimov

    total 6

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, dar Academia a jucat o singura data cu Sheriff. De jucatorii Viitorului, recunosc, nu i-am cunoscut prea bine. Din cate cunosc, insa, Gliga nu mai este in echipa. In fine, mersi pentru informatie

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu, dupa cite inteleg, azi nu va fi Arena Publica?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Sandu Grecu: Blogul fotbal pe banda rulanta s-a mutat pe un domeniu propriu, www.fotbal123.com. Te rog sa modifici linkul in blogroll-ul tau. Multumesc, Marian.

    RăspundețiȘtergere
  8. Revolutia la Milsami s-a produs odata cu venirea acestui antrenor . Stefan Stoica parca a revolutionat ideea de joc a fotbalului din Moldova si a produs un plus de fantezie . Ma gandesc ca Milsami e greu sa tina un asa antrenor! Dacia si altii cred ca deja il vaneaza . Bravo conducatorilor de la Milsami ca au ales antrenorul !

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu îi este greu lui Milsami să ţină aşa antrenor. Au la fel de mulţi bani ca Dacia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca un club vrea sa invinga Sheriff sa il ia pe Stoica!Asta pana nu il ia alt campionat mai bunicel . Milsami de cand e Stoica antrenor e ca un tanc plin de spectacol

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune