Cinciul din mână

În Spania, Catalunya, Barcelona a apărut un nou mod de salutare. Și anume cu mâna sus și toate degetele despărțite. Pe stradă, în magazine, în transportul public oameni necunoscuți se salută de 2 zile cu mâna ridicată, arătând semnul cifrei 5. Catalanii și ceilalți adversari ai capitalei se bucură de umilința echipei care investește cel mai mult în fotbalul mondial și respectiv este și cel mai mare brand în materie de fotbal de pe Planetă. E și normal. Atunci când învingi pe cel mai bun din lume, mai ales cu un asemenea scor, apar și astfel de fenomene. Iar cinciul din mână nu este altceva decât recunoașterea inconștientă a suporterilor catalani sau a anti-suporterilor madrileni că ceea ce s-a întâmplat luni noaptea pe Camp Nou a fost un miracol. Una peste alta mă bucur că fotbalul este cel care crează curente și dictează moda. 
Ce mă apasă, pe lângă faptul că sunt un suporter al Realului și, normal, am fost afectat de această înfrângere, chiar dacă e vorba doar de un meci, este că zeci de mii de moldoveni (nu mi-i frică să pronunț această cifră, pentru că sunt convins de asta) cunosc mai multe despre o partidă din Spania decât despre un derby din fotbalul moldovenesc. Nu doar cunosc, dar și vorbesc, dovadă fiind cele peste 30 de mesaje mari de pe acest blog venite la un material despre El Classico, plus traficul de 2 ori mai mare. Nicio altă postare despre un derby din Moldova nu a stârnit atâtta interes. Asta ar trebui să ne pună pe gânduri pe noi, moldovenii implicați în fotbal, indiferent că e vorba de jurnaliști, federație sau fotbaliști și antrenori.
Duminică, la Arena Publika, voi avea în studio persoane care au revenit recent de la Barcelona și care ne vor povesti despre atmosfera fantastică a celui mai important duel din istoria fotbalului.

Comentarii

  1. Bine ca mi-ai spus. Cand ne intalnim te salut si eu asa ))))

    RăspundețiȘtergere
  2. vezi sa nu ramii pe veci cu degetele desfacute.[pentru anonimul de mai sus].

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandule, iti spun pe de rost loturile a 40-50 de echipe din Spania, Anglia, Germania, Franta sau Italia.
    In schimb, nu cred ca as putea sa numesc macar 11 jucatori ai unei echipe din Divizia Nationala.

    Nu e vina jurnalistilor, ci a fotbalului...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si jurnalistii au partea lor de vina, pentru propagarea proasta a competitiei interne

    RăspundețiȘtergere
  5. Alex, de ce nu pot deschide blogul tau?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu, esti abonat la Moldtelecom?

    Mi-am trecut blogul pe domeniu personal, iar de atunci cei abonati la Moldtelecom nu-l mai pot accesa. Restul retelelor din intreaga lume nu au nicio problema, cu exceptia ”Telecomului”...

    Arpopo, trecusei si tu la .com, de ce ai schimbat?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, sunt la moldtelecom si imi pare sincer rau, dar ma bucur ca imi expira contractul de 3 ani la primavara ca sa scap de ei.
    eu sunt in continuare si pe sandugrecu.com si pe blogspot

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am sunat la ei si le-am explicat care e problema, iar ei mi-au raspuns ca nu e problema lor ca unele site-uri se deschid ori nu.

    Din pacate am mult cititori la Moldtelecom, care nu pot sa-mi mai acceseze blogul.

    Este incredibil cum isi permit sa-si bata joc de clienti.

    RăspundețiȘtergere
  9. da ai mare dreptate,nemai vorbind ce se face la noi prin sport-baruri la un derby din camionatul Rusiei sau la derby-ul Romaniei (Dinamo-Steaua),Care este parerea ta despre aceasta situatie,si de ce s-a ajuns la asa ceva?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune