Fotbalul ca și politica

Adlan Șișhanov, patronul Daciei și Serghei Chiseliov, patronul Olimpiei
Fotbalul și politica moldovenească sunt astăzi ca doi frați. O asemănare teribilă, ca niciodată între cele 2 domenii. Dacă în anii 90 acestea erau diametral opuse - Zimbru și Tiligul împărțeau de comun acord trofeele în paralel cu războiul transnistrean - astăzi fotbalul și politica se asociază atât ca duel teritorial, cât și de partide. Nu vreau să vorbesc despre teritoriul pe care îl pierde Moldova, de aceea mă voi opri la paralela cu partidele politice.
Sheriff se asociază, în viziunea mea, cu Partidul Comuniștilor. E cel mai tare dintre cluburi la toate capitolele, dar s-ar putea să piardă campionatul. Asta cu condiția că celelalte cluburi (partide) de la vârful piramidei se vor uni între ele și nu vor trage fiecare la turta sa. Dacia pare a fi în pielea PLDM, Milsami parcă seamănă cu PD, iar Olimpia îmi amintește de PL, dar mai ales de Ghimpu. 
Singura ieșită din cărți pare a fi Iskra (și aici o asemănare izbitoare cu Moldova Noastră a lui Urechean), care se confruntă cu probleme financiare. Din ultimele informații, antrenorul de la Râbnița, Vlad Goian are deja semnat un precontract cu FC Tiraspol, pe care o va prelua din iarnă. Iar asta înseamnă că Iskra va rata ”Parlamentul”, ținând cont de faptul că odată cu Goian vor pleca și 6-7 jucători de bază.     
Revenind la o posibilă Alianță pentru Detronarea Sheriffului (ADS), nu exclud că tripleta Dacia-Milsami-Olimpia va ajunge la o înțelegere chiar în această iarnă. În funcție de poziția în clasament (procentajul din alegeri), cele 3 echipe vor decide care și ce ia. Una titlul (președinția), alta Cupa (Guvernul), iar a treia - cupele europene (va înmâna medalii). Un prim pas deja s-a făcut. A rămas ca cele 3 echipe să mai lase din ambiții și să ajungă la un compromis, care ar duce la un pas înainte pentru fotbalul moldovenesc.

Comentarii

  1. buna asociatie intre politica si fotbal, dar nu cred ca cineva va merge la asa un pas.. nu cred ca Milsami care deja a ridicat nasul mai sus de nori ca ar dori sa lese campionatul altcuiva caci si din cupa au zburat si nici Dacia nu o va lasa campionatul mult rivnit.. doar de Oli.. insa din tot sufletul cred ca se va juca curat in acest campionat.. care e foarte frumos, imprevizibil si ne tine in suspans si ne face sa venim pe stadion cu mai mare placere!

    Articolul foarte amuzant : 5+ )))

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul foarte adevarat.
    La cit rahat exista la noi acum........

    Sandule, esti hitru ma - imi place.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai n-am cazut de pe scaun in timpul lecturii cind am ajuns la comparatii cu partidele - FC Olimpia=PL. :))))))))))) Cu Vitiuc deputat PCRM!

    RăspundețiȘtergere
  4. Comparatiile le-am facut in raport cu valoarea si procentele castigate in alegeri. N-am tinut cont de aspiratiile politice ale conducatorilor de cluburi. Am facut o paralela doar

    RăspundețiȘtergere
  5. Zimbru? :))
    Unul dintre cei care n-au trecut pragul electoral :)) Se vede din clasament

    RăspundețiȘtergere
  6. Zimbru e un fel de PPCD ))), se kinuie "sarmaneii" sa treca pragul- da' tot degeaba. Presupun ca la ei te refereai k vor sa vina cu o "fura" de parale k sa intre in "parlament"?! ... poate doar la urmatorele alegeri :D. Forza Dacia !

    RăspundețiȘtergere
  7. ... iertata sa-mi fie kkphonia

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandu buna seara !!! Am auzit ca 50% din meciurile din DN sint legate ku pariurile ( cartonase rosii, penalti , totaluri >< ...) Ce parere ai ????

    RăspundețiȘtergere
  9. Sandu Salut!!! De ce nu scrii vreun articol despre futsalul din RM.

    RăspundețiȘtergere
  10. Posibil sa fie ceva meciuri legate cu pariurile, dar nu chiar 50%.
    Despre futsal nu stiu nimic deosebit. Nu vreau sa ascriu de dragul scrisului

    RăspundețiȘtergere
  11. Citez: "Un prim pas deja s-a făcut".
    Nu prea am inteles ce ai in vedere, poti sa oferi niste amanunte?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca ppcd inca nu si-a spus cuvintul.

    RăspundețiȘtergere
  13. zimbru ii ca partidul MU ca tot au un bou ca emblema :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune