Răspuns pentru Luchianov

Aseară am primit un mesaj de la Ion Luchianov, în care sunt făcut cu ou și cu oțet. Pur și simplu așa, deși nu l-am atacat niciodată și chiar îl respectam. Credeam că avem o relație profesională civilizată și am rămas stupefiat de mesajul lui, venit imediat după emisiunea Arena Publika. Vă rog să-l citiți, după care va urma comentariul meu, pentru că țin neapărat să-i răspund unui sportiv obraznic.
Luchianov Ion spunea...
”Tin sa multumesc jurnalistilor sportivi,de ce jurnalisti si nu asociatiei presei sportive ca sunt majoritatea care au ales pentru mine dar Grecu sa suga degetul ca in afara de fotbal putin ce cunoaste in sport!!! e adevarat ca nu am luat medalie,de fapt inca nu este oficial!Dar a fost performanta mai buna in atletism pina la mine Grecule??am avut finalisti olimpici la atletism??cine din luptatori sau celelalte probe sportive detine tot completul de medalii la universiada mondiala??avem atleti participanti la Cupa Mondiala in selectionata europei si detinator a Cupei Mondiale cu echipa europei,sau in alte probe de sport??citi ani sa tinut recordul moldovei 8.29.30 la 3000 metri obstacole??si ce timpi am reusit eu in ultimii 6 ani??chiar te rog sa imi raspunzi atunci cind ne vedem!!pina la urma toate probele de sport sunt cam ramase in urma in tara asta in afara de fotbal care cel putin nu a esit din grupe sau din fazele de preliminare dar financiar stau mult mai bine ca sportivii la probele de sport individuale!!!”
 Așadar. Aceasta este adevărata față a sportivului pe care personal l-am votat anul trecut drept cel mai bun al anului, iar anul acesta l-am pus pe locul 3. De ce am îndrăznit eu să nu-l votez primul? Pentru că ”nu cunosc sport”, cum s-a exprimat Luchianov. Deci dacă nu-l votezi pe Luchianov primul, nu cunoști sport. Și ca mine mai sunt cam vreo jumătate din jurnaliștii sportivi din Moldova care nu cunosc sport, printre care și președintele APSM, Nicolae Buceațchi. 
Din asta reiese că la anul, orice jurnalist care a optat pentru el în 2010, nu-l va mai vota pe Luchianov, automat nu va mai cunoaște sportul. Aceasta este logica atletului, care în ianuarie va face 30 de ani. Interesant este cum le va spune Luchianov la toți să sugă degetul? Pentru că nu toți au bloguri.
Eu am să-i răspund lui Luchianov la întrebări chiar acum, public, nu atunci când ne vom vedea, pentru că nu am cum să discut cu un om îngust la minte. Mai întâi, însă, vreau să accentuiez că titlul de cel mai bun sportiv al anului se dă pentru performanțele din anul curect, nu din toată cariera.
    Au fost performanțe mult mai bune ca ale tale în atletism, Luchianov. Pune mâna și studiază, că degeaba ai avut înscrieri la N facultăți de la diferite instituții de învățământ. Îți dau un singur nume: dinastia Bolșov. Ia vezi, ce găsești despre ei... La fel cum și finaliști la Olimpiade au fost mai mulți.
    Am mai auzit doar la box să se organizeze Cupa Mondială pe echipe, dar asta e altceva. La atletism e turneu comercial, iar tu ai încasat pentru asta 5 mii de dolari de la organizatori. Nu te mai da victimă, pentru că tu te-ai reprezentat singur pe tine, nu țara.
    Despre medalii la Universiade. Ți-a răspuns deja cineva în comentariile de la postarea anterioară. Păi tu ești un trișor pentru că ești doar înscris la o instituție de învățământ superior ca să poți participa la aceste Universiade. Spune-mi, la câte lecții ai fost în ultimii 5 ani? De când te cunosc, de vreo 12 ani ești student. Ți-a fost tare greu să concurezi la 28 de ani cu sportivi care au câte 17-20 de ani și sunt abia începători?
   Nu mă interesează ce ai reușit tu în ultimii 6 ani atâta timp cât trebuie de ales sportivul anului 2010. Regret deja că te-am pus primul anul trecut. N-ai meritat cum nu meriți nici în acest an. Vezi că n-am scris că ești un atlet fără valoare, ci pur și simplu că nu meriți titlul.

Comentarii

  1. Ioaneeee, ce dezamagire!!!!! incredibil! Niciodata nu as fi crezut ca acest baietash e capabil sa insulte in asemenea hal un jurnalist respectabil. Josnic ar fi prea putin spus. Ioane, sunt Sergiu Renita, care acum vreo 10 ani a facut vreo cateva reportaje cu si despre tine la PRO TFV Chisinau. Cred ca-ti amintesti cine sunt. Pai mai Ioane, de cand oare toata lumea trebuie sa aiba aceeasi parere? Ti-ai luat nasul la purtare. Nici urma n-a mai ramas din acel tanar sportiv, modest si harnic pe care-l stiam. Imi pare nespus de rau pentru orele pierdute (acum imi dau seama) cand alergam cu microfonul si camera dupa mine ca sa relatez evenimentele la care participai si implicit sa promovez o tanara speranta a atletismului national. Ce pacat, ca nu stiam la acel moment ca prin munca mea promovam o nulitate din punct de vedere uman. Da, anume nulitate, pentru ca, cum altfel poti sa cataloghezi un om care ataca cu "sugi aia sau ailalta" pe blogul personal al unui jurnalist care de multe ori a avut cuvinte de lauda la adresa ta? Mai mult decat atat, prin acest gest ai atacat o cloasa intreaga a jurnalistilor. Ai putea fi desfiintat ca imagine daca jurnalistii nostri ar fi solidari si sper sa fie. Ai dat dovada de inteligenta vai mama ei... Eu in locul tau, mi-as cere scuze si as spala astfel un pic din rusinea pe care ti-ai atras-o. Mediteaza...

    RăspundețiȘtergere
  2. prostii voi nu aveti ce face :)
    Sandu esti prea emotiv nici nu trebuia sa reactionezi

    RăspundețiȘtergere
  3. sandu, ma ierti dar referitor la mintea lui luchianov nu ai absolut dreptate. nu poti fi ingust la ceva ce nu ai.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu cred ca se merita catalogat asa scrisoarea lui Luchianov, daca e inca scrisa din partea lui,

    RăspundețiȘtergere
  5. EMISIUNEA DE ERI O PUI PE BLOG SAU NU?????

    RăspundețiȘtergere
  6. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU LUCHIANOV
    MARE PROSTALAN MAI ESTI

    RăspundețiȘtergere
  7. Ion, tu ataci presa care te alege cel mai bun? Tu cred ca erai beat cind ai scris mesajul. Sau nu esti normal la cap. Una din doua. Normal ar fi ca jurnalistii sa-i retraga titlul pentru asa comportament. Oricum e o mare rusine ca cel mai bun sportiv sa fie ales unul care nu are medalie. Rusine jurnalistilor care l-au ales

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandule, eşti un mare admirator li cunoscător al fotbalului. Cred că materialul următor ţi-ar trezi un pic interesul, fie şi doar pentru a te amuza
    http://blogulluivalentyn.blogspot.com/2010/12/sa-ne-mai-destindem-un-pic-neapole-ghid.html

    RăspundețiȘtergere
  9. ,,Aseară am primit un mesaj de la Ion Luchianov, în care sunt făcut cu ou și cu oțet. Pur și simplu așa,,
    NU E PUR SI SIMPLU ASA CI PENTRU FAPTUL CA NU L-AI VOTAT PE EL, I S-A RIDICAT CELERITATEA LA CAP, DAR GESTUL SAU NU A FACUT DECIT SA II STRICE REPUTATIA,
    SA-TI FIE RUSINE
    M-AM UITAT LA EMISIUNE SI NU AM AUZIT NIMIC RAU DIN PARTEA LA NICIUNUL PREZENT ACOLO,MAI ALES DE LA SANDU
    M-AI BINE AI FI CUGETAT UN PIC INAINTE DE A SPUNE CEVA ,STII CUM ERA VORBA ,,de 7 ori masoara si 1 data taie,,
    tu se pare ca ai masurat de 0,5 ori

    RăspundețiȘtergere
  10. De fiecare data moldovenii ma uimesc! Totusi ce mizerie de oameni sunt pe aceste meleaguri, si nu este vorba doar despre acest Luchianov.

    RăspundețiȘtergere
  11. si aum ce sa facem? sa tremuram ca Grecu s-a revoltat? Luchianov s-a Grecu, nu si cu ceilalti...
    Luchianov pe alocuri are dreptate, ca Grecu e cam departe de sport...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sandu parerea mea este ca ar trebui sa te mai abtii la unele comentarii adresate atletului Ion Luchianov.Ion este un sportiv care a facut multe pt tara mai mult ca atit este un sportiv care gindeste.In cazul dat la tine predomina emotiile nu ratiunea.din ceia ce ai scris vreau sa'ti zic ca nu ai nici un pic de respect fata de sportivii de performanta

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune