Cine poate fi ”Mitică” de la Ligă?

Revin la tema Ligii Profesioniste de fotbal sau cum vor să o denumească cei de la Dacia, Liga Națională de fotbal. Am lansat o întrebare pe blog: cine ar trebui să conducă această Ligă? Răspunsuri au fost de tot felul, dar și mai multe am primit la telefon. Din ceea ce aud de la oameni, se pare că mulți nu realizează ce înseamnă să fii președinte al unei astfel de organizații. Tocmai de asta sunt persoane care deja se visează în fotoliul de la LPF, crezând că acolo îi așteaptă câinii cu colacii în coadă. Nu, dragii mei, nici pe departe.
Dumitru Dragomir, președinte LPF România
Ce reprezintă de fapt funcția de președinte LPF? Pe lângă noțiunea generală de conducător, în cazul LPF, președinte înseamnă persoana în capul căreia se sparg toate oalele. Și asta pentru că președintele LPF este angajatul cluburilor. Patronii de cluburi te convoacă atunci când li se scoală lor și îți cer socoteală de ce așa și nu invers. Nu vin sponsori la Ligă - e de vină președintele. A greșit un arbitru, răspunde președintele. Și tot așa mai departe. Dar cel mai dificil este atunci când 2 conducători de cluburi se ceartă între ei din cauza cotei de bani pe care trebuie să și-o ia fiecare dintre ei, pentru că nu cred că Șerif va accepta o sumă egală cu FC Costuleni. Plus scandalurile de arbitraj care vor veni inevitabil, că așa-i în fotbal. Vrei sau nu, cineva se va simți nedreptățit. Și atunci va începe scandalul. Prima întrebare va fi: cum naiba mi-am angajat la mine la SRL om care mă freacă?..
Diferența dintre președintele Federației și cel al Ligii este ca de la cer la pământ. Președintele de Federație este tata fotbalului. Iar președintele de Ligă este un simplu angajat. Și dacă nu ești o persoană cu MARE autoritate, cu bani mulți, cu afaceri și cu personalitate puternică n-ai șanse să te impui ca un conducător de Ligă cel puțin la nivelul lui Mitică Dragomir. 
Pe cine mai propuneți acum președinte de Ligă? 

Comentarii

  1. Cei drept, toti suporterii pe aici prin Romania urla: " Mitica, la puscarie". dar cum ai spus-o bine tu in acest articol, nu sunt multi care se ridica la nivelul lui Dragomir. Nu sunt un simpatizant al dansului, dar am ochi sa vad cine ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca e asa cum spui tu atunci trebuie de cautat un om cu bani si cu autoritate. Cam putin de astia in Moldova. Nu prea sint. Si sa cunoasca fotbal

    RăspundețiȘtergere
  3. Vanatorule, nu sunt prieten cu Dumitru Dragomir. Dar, sincer, aveti mare noroc de el. E un conducator de Liga aproape perfect

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat ca Gigi Becali e numai unu,e ocupat cu Steaua Bucuresti si mai are si niste intelegeri de colaborare cu Dacia...Ar fi fost o candidatura perfecta...))Da,daca serios,n-am idee.E foarte greu de gasit o candidatura competenta si inpartiala.Cred ca e imposibil.Ramin de parere ca unica solutie este-un manager bun,din afara sportului care sa se conduca in activitate sa,exact de ceea ce prevede legislatia Ligei.Poate ca m-as potrivi si eu,dar,cum am mai spus-o,sint suporter Zimbru Chisinau,asa ca,recunosc,in asa caz-Zimbru Champion!!! chiar anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  5. sandu nu sunt de acord...mitica dragomir este un conducator foarte slab,care joaca pe placul cluburilor bucurestene,in special dinamo...este usor influientabil,avind ca prieten pe nasu sandu pe care probabil daca l-ar pierde ar face infarct,si apoi mare oracol care ghiceste un scor la 10 meciuri si are niste opinii depasite total...imi pare rau ca crezi ca e aproape perfect,probabil nu-ti amintesti scandalul de la gsp tv cind a folosit cuvinte necenzurate(doar un exemplu,in alte tari pentru asa ceva un presedinte isi dadea demisia).Din perspectiva cluburilor e doar un om ce le aduce profituri exagerate din drepturi TV si de aia il voteaza nenumarate ori la alegeri,problema e ca fotbalul evolueaza din cele mai inalte ierarhii,iar cind acesta e condus de o ,,personalitate''ca mitica,vedem cu toti incotro se indreapta fotbalul rominesc,in special cluburile.Liga noatra va fi marioneta patronilor,care vor alege o persoana ce sa le reprezinte,,intereslele''.Nu vad pe nmeni competent in aceasra functie,poate un jurnalist sportiv ar fi SINGURA persoana competenta intru-un sistem corupt din cap pina in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  6. по моему совершенно очевидно кто планируется президентом лиги, к гадалке не ходи

    RăspundețiȘtergere
  7. Voronin sa fie pus presedintele ligii,ca oricum cred ca deja sa plictisit in opozitie,si e ceea ce cauta,un post la conducere:D......sa vedeti cum ii va faci prosti pe toti conducatorii din fotbal care lui nui plac si nimeni nui va face nimic:D....si totodata isi rezolva si Chiseliov problemele pe care le are cu arbitrajul asha cum isi doreste el:D

    RăspundețiȘtergere
  8. P. Efros ar avea ceva asemanator cu Dragomir, nu? )))

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, e un lobby prea evident, o zice şi rusul...
    Aici nici nu comentez.
    Decît poate de Dragomir. Nu e doar omul lui Dinamo, cum zicea cineva mai sus. E şi al 5telei!
    Supărarea lui pe Jijje nu e decât un paravan după care se ascunde, pt că este extrem de şmecher. N-a luat nici o decizie potrivnică 5telei de când, chipurile, s-a supărat pe Jijje! Este?
    Vezi măcar disputele cu Rapid...

    P.S.
    Inima ce-n piept ne bate
    La nevoie e un tun
    Penztru-o singură dreptate:
    SĂ ÎNVINGĂ CEL MAI BUN!
    (Nu, mişeleşte, 5teaua)

    Victor Reniţă

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune