Comedie la amicalul moldovenilor

Vine şi postarea de azi, cu întârziere, dar din păcate nu am avut acces la calculator toată ziua. Am fost plecat din Lara la Belek, unde am avut câteva întâlniri şi am urmărit alături de Meme Stoica meciul amical dintre Kuban Krasnodar şi Lokomotiv Astana. Echipa moldovenilor Emil Caras, Stanislav Namaşco şi Igor Armaş s-a impus cu 2-0. Armaş a jucat doar în prima repriză, iar Namaşco nu a fost nici măcar rezervă. 
Veniamin Sosnovschi, directorul sportiv de la Milsami
Faza meciului s-a produs în debutul reprizei secunde, când unul dintre secunzii lui Dan Petrescu şi anume Cristi Pojar a intrat pe teren mergând agale spre careul kazahilor, în timp ce Kuban se pregătea să execute o lovitură de la 11 metri. Pojar se îndrepta spre Gigel Bucur, care se accidentase după ce a fost faultat în careu şi primea îngrijiri în spatele porţii adverse. Când antrenorul român a ajuns la 16 metri de poartă, arbitrul a fluierat executarea loviturii de la 11 metri. Jucătorul de la Kuban şi-a luat elan şi a marcat. Culmea este că arbitrul s-a întors brusc spre centrul terenului şi s-a tamponat cu Pojar! Când l-a văzut pe acesta în trening pe teren, centralul, cum era şi normal, a dictat repetarea loviturii de pedeapsă. De această dată, însă şeptarul ruşilor a ratat, lovind bara. De nervi, Dan Petrescu am crezut că face infarct :).
Din echipele moldoveneşti am văzut azi doar o jumătate de antrenament al lui Milsami. Fără schimbări în lot deocamdată la echipa din Orhei. 
O mare supriză s-ar putea produce în momentul revenirii echipei Steaua Bucureşti în România. Un puşti moldovean în vârstă de doar 19 ani ar putea ajunge la cel mai titrat club românesc. Despre cine este vorba vă las pe voi să ghiciţi. Meme Stoica mi-a mai spus că amicalul din martie cu Dacia nu e decis 100%, dar că e mai mult da decât nu. Să sperăm că Dacia şi Steaua vor juca totuşi un amical de lux pe stadionul Zimbru.

Comentarii

  1. Salut, moşule! Să înţeleg că Meme Stoica ţi se pare cel mai important personaj din fotbalul mondial?
    Mare lucru, auzi? Meme Stoica...
    Lasă-i pe moldoveni în pace, nu e nevoie să fie şi ei "imbecalizaţi". Şi-a bătut joc destul armata roşie...

    P.S. Mureşoaia!
    Mureşteana!
    Mure, 5teaua!
    Bine, hai, ziceţi voi cum e corect... că eu încă n-am nimerit-o.
    Ţâră, Goanţă şi cu Gheară - cel mai bun atac din ţară!
    A bon entendeur, salut!
    Victor Reniţă

    RăspundețiȘtergere
  2. salut, jupane,
    sper ca au citit toti stelistii acest mesaj :).
    Stii tu la cine ma refer :) David, focul pe el :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La 17 ani deja nu este puşti, - un junior care trebuie să facă pasul în fotbalul mare.

    Botnari, acela care era la Chelsea. Mai joacă acolo?

    RăspundețiȘtergere
  4. În ce a constat totusi comedia de la amicalul moldovenilor?

    RăspundețiȘtergere
  5. nu mai discutam cu Victor despre fotbalul romanesc ca a sa ajungem intr-o zi la bataie si nu trebuie :D Victor il apreciaza pe Dinu "Vama" care a castigat mai multe campionate decat MM si a dus mai multe echipe in Liga Campionilor :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Davidinho?
    MM n-a castigat nici un campionat. Nici unul! - ai citit bine.

    MM-ul are papagalul mare, atât...
    Îşi arogă nişte performanţe străine. Ce manager, director tehnic din România a câştigat vreun titlu? Nu au existat. MM-ul a fost primul care şi-a asumat titlul! A auzit cineva să zică Mureşan sau Tică Dănilescu, sau acelaşi Vamă să fi zis vreodată despre sine - măcar una! - că el a câştigat titlul, că el a dus echipa în LC? Nu. Doar Michele-Michele! Hai, măi, treziţi-vă odată, pişcaţi-vă de nas, desZOMBIficaţi-vă!
    Băgaţi-vă câte două albini în urechi!, poate vă veniţi în fire şi începeţi a gândi... :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah, da era să uit. Noi ştim cu toţii, inclusiv suporterii stelişti, cum a câştigat 5teaua trofeele sau locurile în UCL (mai nou, şi în CUEFA-EL). Da?

    Cu bani, cu arbitri, cu brichete, cu comisii cu mese verzi şi încărcate, cu fuga prin oraş după bistriţeni cărora li se întinde Valiza cu bani, cu alte Valize cu bani, destinate chipurile unor terenuri de cumpărat la Cluj, vorba lu' Piţi... cu arbitri care elimină 5 jucători ai Rapidului în ultima etapă la Petroşani... Asta în anii 2000.

    Da-n anii '90 cum? Cu BANI duşi la Craiova, pt ca U să lupte împotriva propriilor interese şi să ducă titlul 5telei, rămânând Craiova în afara cupelor europene. Întrebaţi-l pe Ionel Gane care a marcat golurile oltenilor în acel memorabil U.Craiova-Rapid 2:2 din 1998.

    Da-n deceniul anterior cum? Cum "cum"? Cam tot aşa... Cu ieşirea de pe teren în finala Cupei-1988 (89?), la acel 1:2 cu Dinamo, şi ridicarea trofeului după celebrul Comunicat al lui Ceauşescu (PCR!).
    După 2 ani, când am ajuns la Bucureşti student, prin tribunele stadioanelor se scanda în "bătaie de joc de 5telişti" cam aşa:

    Ceauşescu a-nviat,
    A-nviat beleaua
    Şi a dat Comunicat:
    "Să câştige 5teaua!"

    Aşă că nu-mi mai vorbiţi voi de numărul trofeelor pentru că ale 5telei sunt toate murdare. Deci, şi MM Stoica e şi el un boţ cu ochi acolo...

    Victor Reniţă

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune