”Tăietorul de panglici”

Ion Cebanu a rămas ministrul tineretului și SPORTULUI. Îngroparea sportului continuă
După mai multe zile de discuții, Partidul Liberal a decis să nu schimbe pe niciunul dintre miniștrii care au făcut parte din Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană-1. Acest anunț a fost făcut de președintele liberalilor Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii ”Chestiunea Zilei” de la Jurnal TV. Asta înseamnă că Ion Cebanu rămâne ministru al tineretului și sportului.
Printre oamenii de sport s-a vehiculat numele lui Vadim Vacarciuc, care părea a fi favorit la postul de ministru MTS. Și el membru al PL, Vacarciuc este o personalitate marcantă în lumea sportului. Un fost mare sportiv care știe cu ce se mănâncă și cum se fierbe ciorba asta. Mulți s-au grăbit să se bucure, inclusiv eu, recunosc. Dar n-a fost să fie. Mihai Ghimpu ne-a privat inexplicabil de posibilitatea de a face pasul înainte, lăsându-ne în continuare cu ”tăietorul de panglici”.
Nu am nimic cu Ion Cebanu. Poate că pentru cealaltă aripă a ministerului a făcut lucruri bune, nu știu. Dar pentru sport a fost INEXISTENT. Pardon, a mai făcut câte ceva: a scris scrisori, a tăiat panglici la deschiderea mini-terenurilor de către Federația de fotbal și a participat la emisiuni. De altfel, singurul plus pe care îl are de la mine este anume pentru faptul că nu a refuzat niciodată să se exprime la emisiunile mele, chiar dacă l-am criticat mereu. 
De altfel, însuși Ion Cebanu recunoaște, indirect, pe Unimedia că nu a făcut nimic pentru sport. Citește aici.
Când îl auzi pe ministrul Cebanu vorbind despre sport, dacă știi fenomenul, nu mai ai cum să-l iei în serios. E clar că omul nu cunoaște și nici n-are cum, atâta timp cât nu l-a interesat sportul până acum un an și ceva când a fost pus ministru. Nu spun că Ion Cebanu n-ar fi un domn inteligent, cu cap pe umeri. Din contră, chiar cred că este un politician cu viitor. Dar n-are ce căuta la conducerea sportului. Cu el în frunte sportul se duce de rîpă. Iar de vină este nu Cebanu, ci acei care-l forțează în această funcție. 

Comentarii

  1. sunt de acord...Cu investitii si cu un buget mai mare spera Domnul Ciobanu sa schimbe ceva in sportul moldovenesc. Vom avea sau nu investitii asata déjà ramine de vazut. Cert este ca sportivii moldoveni continua sa se atreneze si sa faca sport de performanta in conditii acerbe. Reusind, totodata sa mai duca faima RM in Lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ministrul deja s-a expus, visand sa redreseze baza tehnico-materiala a sportului, el este mandru de faptul ca nu a vandut niciun obiect imobiliar sportiv. Bravo lui. Numai ca nimeni nu i-a cerut sa vinda. Daca ar avea oameni destepti langa el sau daca cei de la guvernare, pentru ca toti sunt de vina, ar avea interes pentru sport, ar gandi o modalitate cum sa redreseze situatia. Cea mai simpla este ARENDA. Vedeti proiectul FMF cu privire la constructia stadionului republican si veti intelege despre ce vorbesc. Din pacate proiectul FMF a fost aruncat la gunoi mai intai de comunisti, iar acum si de noua conducere. Pur si simplu oamenii nu se vad pe ei in acel proiect. Intelegeti despre ce vorbesc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde mai pui ca la anul si lui asta i se va da Medalia "meritul civic", sau " M. eminescu...daca nu mai grav ordinul Stefan cel mare"...ca asa e la Moldova sportivii nu au ce minka si ai nostri se arunca cu medalii...(Dar daca sincer mai mult il agreez pe Andronache), dar Ciobanu tot cioban ramine...cel putin a slabit

    RăspundețiȘtergere
  4. Magari sunt toti, diferite culori, esenta ramine aceeasi. Daca se vede ca barbatul nu se discurca pe acest post, pentru ce sa-l mai bagi. Locul lui e in parlament.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lupu blana-si schimba, dar naravul ba.

    Nota: Lupu in cazul dat nu este o aluzie la presedintele parlamentului, ci la toti parlamentarii si partidele politice

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu spune si ce buget a avut ministerul si ce probleme a avut inainte de a arunca piatra . Si eu pot sa spun ca Publika promite ca va transmite si preliminariile CE si meciuri din Campionat si din Europa dupa fala cu Zeta si cu ce s-au soldat promisiunile...P.S afiseaza cifrele bugetuli Ministerului pe 2009!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar cati bani extra-bugetari a adus ministrul? Pentru ce as avea nevoie de un ministru la sport daca ministerul finantelor mi-ar asigura banii de care am nevoie? Ministrul trebuie sa obtina bani, trebuie sa gandeasca metode de a obtine bani, asta inseamna sa fii un bun conducator, manager.

    Nu confunda statul cu o organizatie privata, respectiv MTS cu Publika. Cebanu a ajuns acolo ales de oameni (adica nu pe el l-au ales, ci partidul din care face parte) si pe salariu platit inclusiv de mine, de tine si de fiecare dintre cetatenii acestei tari. In timp ce in Publika a investit o persoana particulara, este un bussines. Sunt 2 lucruri total diferite

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai tu esti jurnalist spune ce buget a avut? si citi bani extrabugetari a adus! Asa pot si eu sa scriu articole cu duiumul...Da cifre!

    RăspundețiȘtergere
  9. Citat: “Pe net, oamenii te citesc ca să-ţi explice, sub anonimat, că tu, cel care semnezi, nu exişti”.

    RăspundețiȘtergere
  10. http://blogalbur.blogspot.com/2011/01/ion-cebanu-nu-vadim-vacarciuc-da.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune