Un super-vulcan ar putea șterge Europa de pe hartă!

Un supervulcan ameninţă să distrugă toate formele de viaţă din Europa. În urmă cu peste 2000 de ani, Vezuviul a acoperit cu lavă şi cenuşă oraşul Pompei. Deşi a provocat daune imense, Vezuviul este doar un mic "spin" pe spatele supervulcanului Campi Flegrei. Localizat în apropierea oraşului Napoli, acesta este un vulcan activ aflat în cea mai mare parte sub apă, informează Daily Mail în ediţia online.
Totul a început cu aproape 1000 de cutremure mici care au avut loc în zona oraşului Napoli. Seismele nu au provocat pagube majore, însă au dărâmat aparate de aer condiţionat de pe clădiri sau au desprins ornamente de pe ziduri. Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia a descoperit că seismele nu erau provocate de muntele Vezuviu, aflat în apropierea oraşului, ci de unul dintre cei mai mari şi mai periculoşi vulcani din lume: gigantul Campi Flegrei.
Campi Flegrei este un supervulcan. Deşi nu există un vârf vizibil, în spatele peisajului liniştit doarme un vulcan extraordinar de puternic.
O nouă erupţie are mari şanse să dea naştere unui nou con asemănător Vezuviului, în cel mai rău caz Campi Flegrei ar putea şterge o mare parte din formele de viaţă aflate pe continentul european.
Încercarea cercetătorilor de afla mai multe informaţii a fost stopată de primarul din Napoli.
Săpăturile erau programate să înceapă în ianuarie, dar au fost oprite după ce un cercetător local a avertizat că acestea ar putea declanşa o explozie care ar putea distruge oraşul.
Scenariul de coşmar
Sute de miliarde de metri cubi de rocă vulcanică sunt aruncaţi în aer. O explozie de 200 de ori mai mare decât cea a vulcanului Eyjafjallajökull. Vulcanul islandez a provocat haos în Europa anul trecut, ţinduind sute de avioane la sol şi acumulând la nivel mondial pierderi de 3 miliarde de euro.
Pe străzile din Napoli, se dezlănţuie haosul. Traficul este paralizat de numărul mare de maşini. Oamenii se uită neajutoraţi cum un nor imens de gaz fierbinte şi rocă vulcanică se deplasează cu viteza unui uragan, sufocând totul în cale. În această regiune locuită de milioane de oameni, viaţa ia sfârşit.
Vulcanul activ Campi Flegrei are 24 de fisuri vulcanice şi mai multe cratere. Centrul vulcanului este situat sub apele Golfului Napoli, lângă localitatea Pozzuoli. 
Citește mai mult aici.

Comentarii

  1. Deci sa bem,sa mincam si sa ne bucuram de viata, caci,cine stie cit va mai fi))))Prin cite sfirsituri ale lumii am trecut....Da daca serios ii antireclama pentru Italia.Eu am vorbit pe asa tema cu un avtoritet in deale vietii,Gheorghe Urschi,si dumnealui mi-a spus ca,lumea a fost,este si va fi.Asta el o garanteaza.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune