Unchiul lui Adlan Șișhanov în topul celor mai bogați oameni din Rusia

Patronul Daciei Chișinău are un moș de miliarde! Mihail Guțeriev, ex-președintele ”Russnefti” (Русснефть) a intrat în Top-100 cei mai bogați oameni din Rusia în anul 2010, alcătuit de Forbes. Averea acestuia este estimată la 2,2 miliarde de dolari, fapt care l-a plasat pe Guțeriev pe locul 33.
Potrivit Forbes, Mihail Guțeriev (foto) își câștigă banii din afaceri cu petrol, cărbune și imobiliare. În vârstă de 52 de ani acesta a locuit împreună cu familia (3 copii) la Londra până în luna mai 2010. El a părăsit Rusia în anul 2007, după ce ”Russnefti”, companie pe care a fondat-o în 2002, a fost acuzată de încălcarea condițiilor de licețiere și eschivare de la plata impozitelor. În 2009 Procuratura Generală a Rusiei a retras toate acuzațiile, inclusiv Guțeriev a fost scos din urmărire generală internațională. În 2010 Compania ”Russnefti” a revenit în proprietatea lui Mihail Guțeriev. Detalii vezi aici.
Roman Abramovici (44 de ani), patronul echipei Chelsea Londra, se află abia pe locul 4 în Topul Forbes, cu o avere de 11,2 miliarde de dolari. Iar titlul de cel mai bogat om al Rusiei i-a revenit lui Vladimir Lisin (54 de ani), care are bogății-minunății în valoare de 15,8 miliarde!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune