Zimbru păpat de lup

În această iarnă toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu Zimbru. Mai mult decât atât, suporterii, dar și oamenii de fotbal vorbesc tot mai mult despre faptul că echipa de la Botanica ar fi fost preluată de Adlan Șișhanov. Deși patronul Daciei a infirmat aceste zvonuri într-un interviu pentru Publika TV, oamenii nu se grăbesc să-l creadă. De ce oare?
Adevărul este undeva la mijloc. Nu. Adlan Șișhanov nu a cumpărat Zimbru. Și nici nu are cum s-o facă atâta timp cât Nicolae Ciornîi cere un preț exagerat pentru o echipă de duzină cum a ajuns Zimbru astăzi. Singura valoare o constituie baza și stadionul echipei, care, să fim corecți, își merită banii. 
Nicolae Ciornîi este un bărbat inteligent. La fel ca și Adlan Șișhanov. Ce interese comune ar avea cei doi pentru a lega un parteneriat? E simplu. Ciornîi vrea să scape de cheltuielile care le are cu această echipă lipsită de viitor (vorbesc de lotul echipei), dar totodată să păstreze mina de aur care se numește Baza Zimbru. Șișhanov vrea titlul cu orice preț și influiență în lumea fotbalului. Pe lângă asta, patronul Daciei vrea să joace pe arena principală a țării fără a achita sume exorbitante pentru chirie.
Dacă legăm aceste lucruri și facem niște calcule simple obținem o schemă care îi avantajează pe ambii patroni. Calculele și concluziile le faceți singuri.
Ce prevăd eu în cel mult o jumătate de an: O relație Dacia - Zimbru asemănătoare cu cea dintre Sheriff și FC Tiraspol. Nu mă refer la blaturi. Nu am probe. Dar jucătorii vor migra de la o echipă la alta cu duiumul. Plus la asta, să nu vă mirați dacă antrenorul Igor Dobrovolski va ajunge în scurt timp pe banca Zimbrului... Atâta timp cât va dura această colaborare, Zimbru nu va termina niciodată campionatul în fața Daciei.

Comentarii

  1. Cheltuielile pe care le are cu echipa...

    Care dintre ele?
    1. salariile jucatorilor / staff-ului / angajatilor
    2. intretinerea bazei
    3. cantonamente, deplasari

    Atunci ce se intampla cu banii din bilete si chiriile exorbitante? Eu cred ca Ciornii nu are nici pierderi, dar nici profit.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce pretz cere pe zimbru??? cu baza sport cu tot...?

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci ce se intampla cu banii din bilete si chiriile exorbitante? Eu cred ca Ciornii nu are nici pierderi, dar nici profit.

    Care bilete ? La meciuri se string cu greu 500 de suporteri (excluzind 2-3 meciuri mai imporante din sezon cum ar fi derbyurile cu Dacia sau Sheriff ). Din acestia jumate sunt fara bilete fiind rudele fotbalistilor sau ceva de genul.
    Ai ideie citi bani trebuie pentru ingrijirea stadionului si in specila a gazonului? Sau crezi ca acesta creste singur fara a avea nevoie de ingrasaminte si chestii de acest gen.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune