Aș fi stat în Kemer

Antalia nu este chiar Raiul pe Pământ așa cum o supranumesc turcii. Despre șmecheriile turcești citiți mai jos. Tot azi vă spun despre regiunile sau zonele din Antalia și ce avantaje au echipele în funcție de zona în care stau.
Așadar, cele mai mari echipe care vin la cantonemente în Antalia preferă zona Belek. În primul rând pentru că aici sunt foarte multe terenuri de calitate, care în plus, sunt amplasate unul lângă altul, într-un parc (sau pădure) îngrijit. Verdeața din jur și aerul bogat în oxigen atrag echipele mari, chiar dacă hotelurile din această sunt mai vechi, iar în unele nu s-a făcut reparație de ceva timp. 
Urmează regiunea Lara, care este și cea mai nouă. Cu câțiva ani în urmă aici nici drumuri asfaltate nu erau. Acum, zona de lângă aeroport crește pe zi ce trece, iar hotelurile imense construite recent te atrag prin designe originar și calitate. În schimb terenuri sunt mai puține, dar și acestea apar ca ciupercile după ploaie. Avantajul zonei Lara (mai mult pentru turiști) este că hotelurile sunt construite chiar pe litoralul mării Mediterane. Dezavantaj sunt tocmai mega-hotelurile gen Titanic, care pot caza în același timp 10-20 de echipe, iar asta înseamnă o aglomerație turbată. Zici că ești la piață. Tocmai de asta echipele mari evită această zonă. 
Alte zone, mai puțin solicitate, sunt Side și Kemer. Acestea sunt mai ieftine pentru că sunt amplasate la o distanță de circa 70 km de centrul fotbalistic al Antaliei, iar echipele care pleacă acolo sunt un pic izolate de ”civilizație”. Și dacă zona Side nu prezintă mare interes din punct de vedere turistic, Kemerul este foarte frumos, o zonă amplasată în munți, care pe lângă peisaje magnifice îți oferă și liniștea de care de multe ori ai nevoie într-un cantonament. Eu aș fi preferat Kemer dacă eram conducător de club.
Acum despre lucrurile care m-au dezamăgit în Turcia. Câteva sfaturi și pentru cei care vor să meargă în Antalia. Dacă vă cumpărați o cartelă GSM turcească (preț minim 20 de euro), aceasta va fi valabilă doar 10 zile. Ca să vă puteți folosi de ea mai mult timp sunteți obligați să vă procurați și telefon mobil din Turcia. În plus, ce am pățit eu: având telefon dublu-sim, am introdus cartela turcească în acest telefon în care mai era și cea moldovenească. Peste 7 zile mi s-a blocat cartela moldovenească (rouming), iar peste alte 2 cea turcească. Mi-a murit complet telefonul.
În hoteluri nu poți intra liber, așa ca în orice țară civilizată, inclusiv Moldova. Am mai scris despre asta. În consecință am așteptat uneori și o oră la poartă până mi se permitea să intru. Mai mult de 30 de minute nu poți să stai, atfel plătești cazarea pentru o zi. 
La Titanic, hotelul în care am stat eu, cu 4 zile înainte de plecare s-a blocat netul. De fapt nu s-a blocat, dar dintr-odată a devenit cu plată, deși până atunci era gratis. 2 euro o oră. Și asta chiar dacă în oferta inițială era inclus și internet wi-fi gratuit.

Comentarii

  1. La Kemer este mare? sau numai munte?

    RăspundețiȘtergere
  2. Munţii se întâlnesc cu marea.
    Ceva asemănător ca în Crimeea, doar că mai frumos

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mare, și munte, și drumuri bune :)
    Doar stelele hotelurilor sunt turcesti.
    Daca va spune ca hotelul are 5 stele, inseamna ca in realitate are vreo 3 jumate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Plus mancarea este cam dietica. Mai mult carne de berbec si curcan. Mai rar carne de gaina. Foarte rar de vita pentru ca e foarte scumpa, circa 40 de euro kg. Carne de porc nu gasesti deloc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune