Bufon din Moldova

foto: fmf.md
Moldova a pierdut primul amical al anului, cu Polonia, 0-1, pe mâna lui Bufon. Portarul pentru care insistă Gabi Balint chiar dacă acesta nu mai joacă la echipa lui de club, Kuban Krasnodar de mai bine de un an, Stanislav ”Bufon” Namașco a comis o greșeală de începător, scăpând o minge simplă printre picioare. 
Cred că a înțeles toată lumea că ”Bufon” în cazul nostru NU vine de la numele celebrului portar italian, ci de la cuvântul ”bufon”, care înseamnă personaj comic de teatru, măscărici, caraghios, ridicol, etc.
Gabi Balint spune că ascultă de antrenorul de portari, Adrian Bogdan, atunci când desemnează apărătorul buturilor la națională. Nu știu care sunt criteriile de selecție ale lui Bogdan, dar aceste principii de definire ale portarului devenit peste noapte antrenor s-au dovedit a fi falimentare. Nu am nimic cu Bogdan, chiar suntem prieteni. Pur și simplu nu pot înțelege de ce insistă atâta cu Namașco dacă acesta nu are practică de joc. Cu atât mai mult cu cât alți portari moldoveni (nu dau nume ca să nu se interpreteze) se află în formă excelentă și sunt la moment, clar, peste Namașco.
Trecem și peste acest amical pierdut din cauza unei grave erori de portar. Speranța mea este că antrenorii naționalei vor face concluzii și nu vor repeta greșelile făcute, doar pentru asta se organizează aceste partide ”de verificare”.

Comentarii

  1. chiar vreaiam sa cred ca in era balint nu vom avea parte de astfel de scheme de genul baga-l pe asta sa joace ca trebuie de vindut.. halal. ce a cautat calincov acolo care nu a pus piciorul pe minge intr-un meci de aprope un an, la fel si namasco... of cind se va termina circul? sandule chiama-l pe balint la emisiune sau macar pe bogdan,

    RăspundețiȘtergere
  2. Первый матч 2011 года наша сборная проиграла. По счёту, но не по игре. Наши больше владели мячом, больше атаковали, но… пресловутые проблемы с реализацией моментов и отсутствие удачи привели к поражению. А вот сопернику, наоборот, повезло, на 15-й минуте. Давид Плизга из клуба "Заглембе", наверняка, не сразу понял, как мяч после его дальнего удара оказался в воротах. К сожалению, ошибся малоиграющий в «Кубани» Стас Намашко. Уверен, он сам в шоке от произошедшего, но не стоит из этого делать трагедию. Ошибаются все, даже самые великие. Несмотря на произошедшее (хорошо, что в товарищеском матче), Стас по-прежнему № 1 в Молдове.

    http://moldova.sports.md/evgheni_balaniuc/blog/agend/35

    RăspundețiȘtergere
  3. Grecu esti cel mai mare tradator al fodbalului moldovenesc imbli numai cu speculatii si scandaluri,si judici fodbalistii si antrenorii care au facut de o 100 de ori mai mult de cit tine,Bogdan a jucat multi ani in Romania,si am avut placere de la joaca lui.Dar tu patriot al fotbalului Moldovenesc la un loc cu Efros,sa aveti rusine,de cuvintele puturoase pe care le pronuntati,ca tare mai pute dupa voi!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. De acord. Nu inteleg cum a ajuns Bogdan la nationala, fara sa antreneze nicaieri? Si ca portar a fost slab, a fost rezerva pe la toate echipele pe unde a jucat. Iar acum isi face interesele personale la echipa nationala.
    Daca federatia nu stie sau nu a auzit de asa antrenori de portari cum sint Vasile Coselev, Evghenii Ivanov, Vladimir Veber, sa intrebe ca noi o sa-i sfatuim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru penultimul anonim: poate tu ai avut placere de la joaca lui, dar eu nu ))))

    RăspundețiȘtergere
  6. ba in ce campionate a jucat Bogdan si cu ce antrenorri a lucrat ,poate sai invete si pe Vasile Coselev, Evghenii Ivanov, Vladimir Veber pentru ca astea au o scoala veche si ruseasca

    RăspundețiȘtergere
  7. Dobrovolskii la luat pe A.Bogdan la F.C.Academia si apoi la invitat la selectionata Moldovei la ultimele meciuri cu Izrael si Latvia.Balint a avut convorbire cu Dobrovolskii inainte de a prelua selectionata si ia dat o nota buna lui Bogdan ca antrenor de portari ,adica puneti sub semnul intrebarii si specialitate Lui Dobrovolskii ca antrenor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau sa stiu ...7 februarie 2011 la 21:13

    Sandule da de ce nu spui ca prietenul tau Calincov nu a jucat nici o boaba da il vezi pe Namasco ? Da a gresit dar stii tu vre-un portar care nu gafeaza ? Si portarii mari o fac. Namasco e cel mai bun la moment fii sigur. Daca esti atit de corect te rog sa ne raspunzi si noua pentru ce merite a fost chemat Calincov in selectionata ??? Hai marele jurnalist Grecu sa vedem cit esti de tare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sandu, la astia nu le place cind le spui adevarul. Ii impunge in fund. Le strici socotelele si combinatiile. Sandu, noi asteptam de la tine mai multe materiale de acest fel. Scrie si despre Testimetanu si despre Curteianu si despre toti care isi fac interese personale la selectionata. Lasa-i sa crape de ciuda!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau sa stiu ...
    Mai Andries ,Zolotco nu ?
    Nu-l compara te rog pe Namasco cu Calincov,
    intre ei e prapastie ca valori.
    Si pina la urma am perdut din cauza lui Namasco si nu a lui Calincov ,Andries Copil Minune.
    Bafta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune