Cine le face echipelor programul în Antalia

Cine și cum și-a ales adversarele din Antalia în această iarnă? Majoritatea suporterilor cred că asta depinde de club. Depinde, dar foarte puțin. Mai bine zis, depinde de banii clubului și de agentul de meciuri cu care clubul a ales să colaboreze în Turcia.
De ce Dacia a avut adversari atât de tari în Antalia? E simplu. Pentru că au plătit mai mult. Dacia a ales o colaborare cu agentul de meciuri Veaceslav Proțenco, fost jucător la Nistru Chișinău, atualmente unul dintre cei mai buni impresari care se ocupă cu organizarea meciurilor. Prin Proțenco vin în Antalia aproape toate cele mai bune echipe din Rusia. Ce înseamnă asta? Compania lui Proțenco îi face o ofertă echipei Spartak Moscova (unde are relații bune) prin care, pentru o anumită sumă de bani îi asigură în Antalia cazarea la hotelul pe care și-l dorește echipa, antrenamente la ora la care dorește echipa, meciuri amicale și tot ce îi cere clubul Spartak Moscova. Proțenco, care are o experiență de peste 20 de ani în domeniu, are deja un număr de peste 30 de echipe cu care colaborează. Respectiv, fostul golgheter al Nistrului din anii 80, organizează meciuri amicale între aceste 20-30 de echipe, în funcție de cine și când vine în Turcia.
Dacia a ales colaborarea cu Proțenco, dar a trebuit să accepte să plătească mai mult pentru a putea juca aceste amicale tari. Cu alte cuvinte Dacia a acceptat condiții pentru care plătesc marile cluburi din Rusia doar pentru aceste meciuri cu echipe de top. Nu dau alte cifre, doar pot să spun că Dacia a plătit cu 25 de euro mai mult decât Milsami, pentru o singură persoană, prețul pe zi.
Un alt exemplu, Milsami, a ales să meargă pe mâna unui alt agent de meciuri, Mihail Hiora. Originar dintr-un sat din Găgăuzia, Hiora a început împreună cu Proțenco, dar pe parcurs cei doi au decis să se separe. Mihail Hiora, la fel, are echipe cu care colaborează de ani de zile. L-am cunoscut personal. Este un domn trecut de prima tinerețe, foarte corect și principial. Își cunoaște meseria la perfecție și spune că a reușit datorită seriozității. 
Victor Hiora (fratele lui Mihail), ghidul lui Milsami
Ei bine, Hiora are clienți poate mai mulți și decât Proțenco (la un moment dat avea peste 30 de angajați!). De ce? Pentru că a acceptat să colaboreze și cu cluburi mai mici, care la rândul lor acceptă să stea în cantonament și în hoteluri de 4 stele, nu doar de 5 (turcești). Respectiv, chiar dacă stai într-un hotel de 5 stele, dar accepți să faci antrenamente pe terenuri care se află la 10 minute cu autocarul de la hotel, plus meciuri amicale cu echipe mai modeste (SKA Habarovsk, Astra Ploiești, Aktobe, Vorskla Poltava) - toate acestea te costă cam cu 30-40% mai puțin decât i-a costat pe cei de la Dacia, Spartak Moscova, Dinamo București sau Dinamo Moscova.
Zimbru și Olimpia au plătit mai puțin decât Milsami cam cu 7-10 euro de persoană pe zi. Iar Rapid și mai puțin. Nu știu nimic de Sheriff, pentru că, mă rog, ăștia nu spun nimic niciodată. Mă refer la bani. În schimb am fost în hotelul Atlantis (parcă așa se numește) în care sunt cazați tiraspolenii. Hotel foarte modest în comparație cu ce au avut Zimbru, Dacia și Milsami. Ca să fiu corect, trebuie să spun că Atlantis se află într-o zonă, Belek, mult mai cotată decât Lara, cea în care au stat cele 3 echipe amintite mai sus. Dar despre zonele de lângă Antalia voi vorbi într-o altă postare.

Comentarii

  1. Sandu informatie interesanta mersi, si bucura faptul ca domnii ce se ocupa de organizare cantonament Antalia, daca nu sunt moldoveni cel putin au trecut pe la noi

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum se dezvolta fotbalul in Moldova si ce rezulta din publicitatea, pe care o fac ziaristii. In curind. O sa-ti placa Sandu!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune