MM a antamat un amical cu "fraţii" de peste Prut » Steaua face sărbătoare la Chişinău!

UPDATE: Meciul Dacia - Steaua se va juca pe 26 martie.

Gazeta Sporturilor, cel mai citit ziar de sport din România, publică azi un material despre super-amicalul Dacia - Steaua. Citește mai jos ce scrie GSP.

Trupa din Ghencea va merge în capitala Republicii Moldova, la finalul lunii martie, pentru a susţine o partidă de verificare cu liderul campionatului, Dacia
Deşi a jucat deja 7 amicale şi mai are încă un joc de verificare în cantonamentul din Antalya, Steaua a mai perfectat un astfel de meci. E însă unul special, datorită locului în care va avea loc, respectiv Chişinău.
Şefii din Ghencea au fost contactaţi de oficialii liderului campionatului, Dacia, pentru a aduce Steaua în capitala Republicii Moldova. Ca dată de disputare le-a fost propusă ziua de 26 sau 27 martie, în acel weekend fiind întrerupte competiţiile interne din cele două ţări pentru că e dată oficială în preliminariile Euro 2012, România avînd programată "dubla" cu Bosnia şi cu Luxemburg.
"Jucăm şi pentru imagine"
 Steaua s-a arătat deschisă, a trimis un prim răspuns favorabil, gîndindu-se în primul rînd la impactul pe care îl va avea o astfel de partidă. "La Chişinău avem nu mulţi, ci foarte mulţi suporteri, vă imaginaţi ce lovitură de imagine vom da cu această acţiune!", a spus unul dintre conducătorii roş-albaştrilor.
Cel mai probabil, întîlnirea ar urma să se dispute pe stadionul Zimbru, cu o capacitate de 10.500 de locuri, care a fost inaugurat în 2006 şi a costat 11 milioane de dolari.
Superduel Igor - Marius 
Amicalul Dacia - Steaua va pune faţă în faţă două nume de legendă din "naţionalele" URSS-ului şi României din anii '80-'90. E vorba despre cei doi antrenori, Igor Dobrovolski şi Marius Lăcătuş. Ajuns la 43 de ani, Dobrovolski a fost adversarul "Fiarei" şi în partida România - URSS 2-0, de la Campionatul Mondial din 1990, decisă chiar de golurile stelistului.
În 2007, n-au mai ajuns
 În urmă cu fix 4 ani, Steaua a fost foarte aproape de a disputa o partidă amicală la Chişinău chiar cu prima reprezentativă a Republicii Moldova. Se stabilise şi data, dar cei din Ghencea au renunţat după ce au aflat că oficialii FRM au schimbat terenul şi au programat întîlnirea pe un gazon sintetic, la Tiraspol, nu la Chişinău.
"Pentru noi ar fi o mare bucurie să ne măsurăm forţele cu Steaua. Aici sînt foarte mulţi fani ai echipei române, stadionul se va umple cu siguranţă. Încercăm să stabilim şi un parteneriat cu Steaua" 
Adlan Şişhanov, patron Dacia Chişinău

Comentarii

  1. Ce ma bucur! Stiam ca in Basarabia sunt multi fani stelisti, si care chiar merita sa o vada pe Steaua jucand. Sper sa fie o abevarata sarbatoare! Hai Steaua!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. "Galben-verzii suntem noi
    cine, p*la, sunteţi voi?
    De pace sau război
    M*ie voua de la noi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelişti,mari eroi din faţa ecranului.....muie..ruşine....cîţi dintre voi au fost prezenţi la meciuri...?

    RăspundețiȘtergere
  4. zimbristii niste betivi si niste frustrati....ati baut toata berea din offside))))))))))))vai de capul vostru.........

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu înţeleg care-i problema zimbrilor aici? aaaa, ca joacă steaua cu Dacia şi nu cu Zimbru? Păi pe cine mai interesează Zimbru acum? Zimbru a ajuns o echipă oarecare, de pluton, mediocră. Nu sunt suporterul niciuneia dintre echipele din Divizia Natională atît de coruptă.
    La meciul Dacia-Steaua stadionul va fi plin, o adevărată sărbătoare.
    Fan Steaua Bucureşti, echipa ce mă reprezintă!
    Anatolie

    RăspundețiȘtergere
  6. referitor la zimbru, doar baza sportiva are valoare in rest sunt varza... din cauza managementului de 2 lei a ajuns o echipa medie, asa printre altele...

    RăspundețiȘtergere
  7. ASTEPTAM STEAUA.... PAKAT CA STADIONUL E DOAR DE 10 MII LOCURI...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandu da Realul dupa Steaua vine?

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt multi stelisti R. Moldova si va fii o sarbatoate pentru ei,dar acestia care sunt in poza care ai postat nu-s cuvinte pentru ai caracteriza ,,Basarabia pamant stelist''si au desenat tricolorul invers,halal de asa basarabeni,o aratat la toata tara cine sunt

    RăspundețiȘtergere
  10. Era mai frumos sa fi jucat cu Zimbrul. Tot sunt infiintate in acelasi an si sunt cluburile cele mai importante din ambele tari. Dar pana la urma e bine si asa ca aveti sansa sa va vedeti idolii live! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune