Obosiți de Antalia

Ultimele zile în Turcia au fost cele mai grele. La hotelul Titanic au introdus sistemul de plată pentru net. 2 euro pentru o oră în condițiile în care viteza netului în Antalia e cam aceeași cu a melcului. Pe lângă asta mi-a fost blocată cartela turcească pentru telefonul mobil. În Turcia, pe lângă cartelă ești obligat să-ți cumperi și telefon dacă vrei să utilizezi această cartelă mai mult de 10 zile. Eu m-am folosit de ea exact 10 zile. 
Adevărul este că nici companiile noastre mobile nu sunt de pus la icoană. În cazul meu, Orange efectiv m-a scurs de bani și nu pot explica felul în care au calculat cei de la Orange minutele sau banii vorbiți de mine. După calculul meu, un minut la Orange rouming în Turcia te costă în jur de 50 de lei dacă nu chiar mai mult. Cu alte cuvinte te scurg de te rup. Nu vă luați rouming de la Orange dacă mergeți în Turcia!
Revenind la fotbal, cele 3 echipe moldovenești alături de care am mers în Antalia au ajuns epuizate la final de cantonament. Dovadă sunt și ultimele rezultate. Mai ales Dacia și Milsami, care au tras tare în Turcia. În partida de aseară cu Aktobe (0-3) jucătorii lui Milsami erau așa de obosiți încât nu mai aveau putere nici să zâmbească, chiar dacă antrenorul Ștefan Stoica încerca să le ridice moralul cu glume oltenești. A fost foarte greu în Turcia pentru jucători.
Ce ține de Milsami, pentru că a fost echipa alături de care am stat cel mai mult, mi-am făcut și un prim ”11” de start, părere personală: Moraru (de departe numărul unu) - Cucovei, Sosnovschi, Mboussi, Mendizov - Paco, Ademar, Ionescu, Grigoruță - Golban, Boghiu. Cam așa văd eu echipa ideală, chiar dacă Ștefan Stoica aproape sigur mă va contrazice, pentru că va juca la centru cu Furdui și nu cu Ionescu, trecut mai mult pe dreapta. 
În altă ordine de idei, de remarcat schimbarea care a avut loc la Federație, arbitraj. Locul lui Vladislav Cebotari, care se ocupa de arbitri, a fost preluat de Valentin Veselov, fost arbitru și medic la naționala de tineret. Cebotari își va continua munca în cadrul FMF, într-un alt departament. Arbitrii, marea majoritate veniți acum 2 zile în Turcia pentru a se pregăti de campionat, sunt convinși că Cebotari oricum va avea influiență asupra arbitrajului, iar Veselov a fost pus de flori de cuc.

Comentarii

  1. aha, de aia a pierdut Dacia cu Dinamo! Oboseala, nu diferenta de valoare. E bine de stiut asta... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu, Ousmane Traore şi ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pi ei sunt obositi inca de acum, adica din perioada de pregatire? celelalte echipe cu care au jucat ai nostri nu erau obosite?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, dar ceea ce se întâmplă cu transfer de Traore, am auzit că aveţi probleme?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu n-am probleme cu Traore. Poate clubul, nu stiu

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonimule ca jurnalist sportiv e mai avantajos sa spui ca echipele sunt obosite.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune