Profesioniști care nu se văd

În fotbal jucătorii sunt cei care ies în față, plus antrenorul. Cei care iubesc fotbalul știu că echipa nu înseamnă doar jucători și antrenor. Tocmai de asta voi scrie câteva rânduri despre oamenii din umbră de la Milsami Orhei, pe care am avut ocazia să-i cunosc în cantonamentul din Antalia. Sunt oameni care nu se văd, dar au un rol foarte important în parcursul bun al echipei.
Dima Mahortov
Așadar, încep cu Dima Mahortov, administratorul de la Milsami și, în paralel, persoana care face atmosferă în echipă. Sau responsabil cu buna dispoziție. A făcut 25 de ani în aer. Eram deja în avionul spre Chișinău, iar Marin Mitran, directorul pe relații externe, i-a cântat ”mulți ani trăiască”. Îi mai spun și eu o dată La Mulți Ani! Bine, Dima, a ajuns la Milsami pentru că iubește fotbalul, dar secretul lui cel mare este că a învățat într-o clasă cu patronul echipei, Ilan Șor. A deprins însă rapid meseria de administrator și face chiar mai mult decât ar trebui. E săritor la nevoie și nu refuză niciodată dacă îi ceri vreun ajutor sau vreo favoare. Nu profită de faptul că a fost prieten de copilărie cu Șor și spune că vrea să-și facă meseria în așa fel, încât nimeni să nu aibă ce să-i reproșeze. Băiat de gașcă, Dima este cel care știe absolut tot ce fac jucătorii în cantonament. E omul cu informația, însă o ține doar pentru el. Băiat de băiat.
Emil Neamțu
Emil Neamțu, medicul echipei. Sau Docky, așa cum îl alintă în special brazilienii. Un domn trecut de prima tinerețe, care știe meserie și cărui jucătorii se încredințează absolut. Toți în echipă îi poartă respect și nimeni nu face glumă cu el. Nenea e sever. Dar și profesionist. Știe totul despre felul în care trebuie să se alimenteze un jucător și despre... pești. E serios chiar și în timpul liber, dar îi tratează pe toți cu respect. L-a pus pe picioare pe Ademar, care acuma este unul dintre liderii echipei. Alături de Docky stă tot timpul maseurul Anton Straista, un tip foarte tânăr încă și care vorbește foarte puțin, dar muncește mult.
Adrian Cosman
 
În fine, dintre oamenii de la Milsami despre care deocamdată nu ați auzit: Adrian Cosman. Antrenorul cu pregătirea fizică. Sunt cu câteva zile mai mare decât el. La fel ca și mine, Coși și-a serbat ziua de naștere în Antalia. La antrenamente e cel mai serios. Îndeplinește toate exercițiile de rând cu jucătorii și le face cel mai calitativ. E un adevărat exemplu. După muncă e prietenul mai mare al fotbaliștilor. Glumește cu ei, dar tot în glumă îi trimite la culcare la ora 22.30. Ștefan Stoica a refuzat să pună semnătura pe contract până când cei de la Milsami nu i-au dat garanții că îl aduc la Chișinău și pe Coși. E un profesionist 100%.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune