Cimitirul elefanților

Meciul Real Madrid - Lyon mi-a readus pofta pentru fotbal pe care mi-o tăiaseră azi Dacia și Sheriff. Cât de frumos poate fi fotbalul! Ce gol a marcat Marcelo! După Champions League nu mai sunt sigur că jocul pe care l-au arătat azi echipele moldovenești care se bat la titlul se numește și el fotbal. Am impresia că pentru jucătorii din campionatul Moldovei fotbalul este un chin. Un mare chin și o mare pedeapsă pentru ei să ducă această povară timp de 90 de minute. În fine, așa țară - așa fotbal. 
Mă uit câți jucători la final de carieră revin în Moldova. Cu mulți dintre ei sunt amic. De asta nu vreau să dau nume. Dar această tendință începe să ia amploare și părerea mea este că nu e bine. Campionatul Moldovei se tranformă într-un cimitir al elefanților. Doar câteva echipe duc o politică sănătoasă de promovare a tinerilor. Și sper că lor le aparține viitorul. Asta cu condiția că vor evita hora blatiștilor.

Comentarii

  1. foarte corect, Sandule !!! la felul cum au jucat cele doua echipe care se bat la titlu apoi la halal d efotbalul din Moldova !!! Atmosfera placuta, intruga si foarte putin fotbal, miercuri la stadionul Zimbru !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti recomand sa privesti atent al doilea gol al madrilenilor. Ce gol au marcat! :-) Cum ai numi hora blatistilor in Europa? :-) Sau crezi ca acest gol e o simpla intimplare?

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt si al treilea gol a fost bun. Urmariti atent miscarile aparatorilor.

    http://www.youtube.com/watch?v=JQw5QFSrvE0 - golul 3

    http://www.youtube.com/watch?v=9h-XJEA9toY - golul 2

    RăspundețiȘtergere
  4. Să crezi că Lyon a vândut meciul... trebuie să fii de prin regiunea costiujeniuliu... mai mult... NO COMENT

    RăspundețiȘtergere
  5. in Md sunt echipe care nu au facut blat? lol iata asta noutate

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea este ca ai urit si plictisitor fotbalul in moldova lumea numai merge la meciuri pierd interes, uefa nu investeste bani cum se vede ,majoritatea echipelor din prima divizie nu au baza sportiva , stadion standard propriu,leafa cum se cade pacat...Divizia 1 Moldoveneasca sar compara cu a 3 divizie din orce tara europeana Sandule ce sa mai comparam meciul Real-Lyon cu saracia de fotbal ce o avem in tara

    RăspundețiȘtergere
  7. Dami voie sa te contrazic Sandule!!! Ar fi mai corecta notiunea de "parc al elefantilor", deoarece majoritatea din ei sint cu mult mai buni decit tinerii de la echipele lor. Din aceasta afirmatie se pot concluziuna 2 lucruri:

    1. Sau clubul nu le ofera conditii de a creste, iar antrenorii nu-i baga in seama. (jucatorii tineri)

    2. Sau acesta e nivelul maxim care il pot atinge.

    In concluzie: ambele puncte de mai sus sint corecte, iar chiar daca mai apare cite un Epureanu sau Antoniuc, se datoreaza doar unor factor extrafotbalistici sau unei minuni.

    P.S. La toate aceste probleme si intrebari exista SOLUTIE: dar este foarte mult de munca, si atita timp cit nimeni nu misca un deget in aceasta directie vom ramine doar cu jucatori care incep sa confirme abia de la 25 de ani in sus!

    RăspundețiȘtergere
  8. Adi, titlul este inspirat din ceea ce se spunea despre Chelsea sau mai mult despre AC Milan. Asta nu inseamna ca jucatorii batrani sunt prosti. Absolut nu. Doar ca politica cluburilor in Moldova ar trebui sa fie alta, opusa, in conditiile in care cluburile se plang ca nu au bani. Anume din cauza saraciei, Exemplu pentru noi ar trebui sa fie asa echipe ca Ajax Amsterdam, nu AC Milan

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune