Circ, nu fotbal

Cât va mai continua circul în campionatul Moldovei la fotbal? De ce toată lumea tace când toți știu că în fiecare etapă este cel puțin un meci trucat? De ce Federația nu face nicio mișcare? De ce nu se sesizează UEFA? Posibil că cei de la UEFA ne monitorizează campionatul și vor lua o decizie la final, așa cum s-a întâmplat anul trecut cu echipa Pobeda din Macedonia, care a fost exclusă din cupele europene pentru trucaj de meciuri.
Ca un prim pas aș vrea să propun Federației crearea unei Comisii de Etică, după modelul Rusiei, care să se ocupe cu analiza meciurilor dubioase și să dea verdicte. Știu, e foarte greu în sărăcia noastră să găsești oameni corecți, necorupți, care să spună adevărul și să-i pedepsească pe cei care au transformat fotbalul în teatru. E greu, dar nu imposibil.
Mai mult decât atât, aceste jocuri de culise ar trebui să devină motiv de anchetă și pentru organele de drept de la noi, așa cum s-a întâmplat de exemplu în România. Să vorbească și antrenorii, jucătorii, care știu despre aceste lucruri, dar tac, chiar dacă se plâng pe la colțuri că s-au săturat, că nu mai pot, că nu mai văd sensul muncii lor. Păi, vorbiți! De ce taceți?!

Comentarii

  1. spune si ce meci a fost aranjat
    ca sa inteleaga lumea sau ti-e frica sa vorbesti
    si vino cu argumente

    RăspundețiȘtergere
  2. Olimpia-Dacia a fost trucat!

    RăspundețiȘtergere
  3. fotbalul e oglinda societatii. echipe nationale cu jucatori mari nu au avut succes si una din cauze era problemele sociale din tara. daca peste tot se fac blaturi , aranjamente, eschivari, ca exemplu fiind politicienii, e ff clar ca in fotbal nu poate fi altfel. pacat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandule eu am pus intrebari asemanatoare inca o saptamina in urma la mine pe blog, poti sa te expui si acolo pe aceasta tema...
    suntem intr-un rahat si asta o inteleg multi, dar la moment nu stiu daca se va face ceva, dar va trebui neaparat de intreprins ceva, caci altfel e jale mare.
    daca inca de l aUEFA nu ne monitorizeaza, in scurt timp vor incepe...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand am vrut si eu sa pariez pe Dacia l-au scos de la pariuri deja. Oricum, am inteles ca la bet365 s-au bagat bani buni pana a se lua decizia de a-l scoate. Iar asta e grav.

    UEFA cu siguranta nu s-ar sesiza daca meciurile nu ar fi cotate la casele de pariuri, dar de vreme ce se intampla astfel de lucruri de genul celor cu meciul Olimpia-Dacia, cu siguranta forul european va pune ochiul pe noi.

    PS: De ce nu spui clar la ce te referi? Asa nu se va sesiza nimeni daca nu dai nume.

    RăspundețiȘtergere
  6. Отыграться в матче, который проходил в настоящем духе фэйр-плэй, а арбитр не показал ни одной желтой карточки, «Олимпия» смогла лишь под занавес встречи. Георгий Овсянников выскочив на рандеву с Мошнягой, точным ударом размочил счет, но спасти игру подопечные Николая Буни так и не смогли.

    asta e un comentariu din informatia oficiala aparuta pe sports.md
    nu mai vorbesc de comentariile de pe moldfotbal.com. Acolo in general e jale

    RăspundețiȘtergere
  7. in tara asta nu exista fotbal oameni buni!oare se poate asta numi fotbal??cei care se presupun mari specialisti in ale fotbalului se invirtesc imprejurul acestui gen de sport pentruca sunt bani mari si isi creaza viata luxoasa dar nivelul e zero!!toate comentariile si discutiile astea a voastre sunt in zadar!! Pentru toti specialistii fotbalului autohton!!

    RăspundețiȘtergere
  8. sandule, primul care nu vorbeste esti tu... ai deschis gura dar nu ai spus practic nimic...

    RăspundețiȘtergere
  9. azi in campionat a kistigat dacia,dar in kupa va kistiga olimpia,asta sa fakut doar ka dacia sa ia kampionatu si olimpia kupa,aici sunt si interesele sefilor de cluburi,pentru sandu:dupa parerea ta care echipa lukreaza la "butoane"(cum se spune in rominia)

    RăspundețiȘtergere
  10. mei mei mei ... asha vorbiti de parca doar in moldova se procedeaza asha. Dar cum despre campionatele europene si mondiale? afigheti. totul se misca in stilul fotbalului modern. unde ati vazut meciuri netrucate in lume? au disparut odata cu dinozaurii... :)))))

    RăspundețiȘtergere
  11. D-le Grecu! Cat timp va mai continua circul cu Milsami de la Arena Publika? Relatia ta cu Milsami (de la care primesti bani) este jurnalism adevarat sau este un JURNALISM TRUCAT??? Mai iute-te pe sub nas, apoi sub padure.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am auzit ca Sandu lucreaza la Sherif. Acolo dau bani buni ca separatistii au nevoie de reclama la Chisinau si cine era mai bun pentru asta daca nu Sandu? Astfel apare mult si des Primovici la Arena. Sandu ar fi bine sa dai niste explicatii

    RăspundețiȘtergere
  13. Vad ca cei care sunt cu musca pe caciula au inceput sa faca circ si aici, in comentarii. Eu nu explic toate aberatiile. Am vrut doar sa stiti ca am citit si imi pare rau de voi pentru ca sunteti niste marionete in mainile cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pardon, voi da totusi o explicatie: comentariul de mai sus a fost un raspuns pentru ultimii 2 anonimi

    RăspundețiȘtergere
  15. Alexandru! Milsami nu-ti plateste pentru promovarea de la Publika? Insisti pentru o versiune de o promovare agresiva a lui Milsami, bazandu-te pe principii de jurnalism curat ca lacrima??? Insisti sa prostesti toata lumea de pe blogul tau?

    Inainte de a aprecia faptele altora, fa o analiza a faptelor proprii. Nu esti mai sfint cu nici un ban!

    RăspundețiȘtergere
  16. sa kkt unu si toti intreaba din ce cauza pute?!

    acum ca a luat 11 ani la rind campionatul sheriff era tot bine si frumos, acum cind se zbate o echipa din capitala sa ridice onoarea capitalei si a intregii moldovei sau gasit niste specialisti care neaparat vor face ros de niste zoi pentru a le turna in cap. specialisti de astea am uscati in pod si ii maninc la bere cind privesc meciurile barcelonei!

    RăspundețiȘtergere
  17. MuDacilor inchideti-va lioarbele...ca decit sa cistigi un titlul murdar....mai bine sa nu cistigi....moldoveni...ce sa zic... slugele lui Sishanov...

    RăspundețiȘtergere
  18. Опасайся Греков дары приносящих-este asa o vorba la rusi! Sandule da exemplu de un meci trucat ca, dupa sa vedem cum te tiriie prin judecata echipele!!Sa arati ca un jurnalist luptator da nu un tirie orgheal. Si cu eurovisionul tu afirmai ca cinti mai bine ca jumate din aia fara sa dai un singur nume si aicinu raspunzi pentru cuvintele tale!!!Esti un fricos ca sa nu spun las care o face pe starul!!!Da un singur exemplu de meci sa infirmi faptul ca spui si tu ceva ca sa nu taci!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu n-am sa apar pe nimeni, desi sint convins ca Sandu are dreptate. Si ca sa nu fie multa vorbe, atentie la cuvintele lui Chiseliov - http://m.protv.md/stiri/sport/serghei-chiseliov-olimpia-balti-a-pierdut-intentionat-partida.html#

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune