Despre adevărații campioni

Unul dintre cei mai buni luptători moldoveni de MMA, Pavel Pocatilov (foto) a câștigat titlul de campion al Ungariei la arte marțiale mixte. Competiția s-a desfășurat în week-end, la Budapesta. În finala turneului, Pocatilov l-a învins pe campionul Ungariei, Viktor Halmi, unul dintre cei mai cunoscuți luptători MMA din Europa.
Reușitele discipolilor lui Ion Gheorghiu nu mai miră pe nimeni. De câțiva ani antrenorul care l-a cucerit până și pe Larry Parker, fost campion mondial, venit în Moldova special pentru a lucra alături de Ion Gheorghiu, a dezvoltat acest sport, fără blaturi, fără condiții, bazându-se pe entuziasm. Aceste turnee, despre care la noi se vorbește puțin, contează enorm într-un sport bazat pe sistemul piramidal. Un sport, care adună tot mai mulți admiratori pe an ce trece și care se transformă într-o industrie, un business global, așa cum este Formula 1 sau tenisul.
Ce mai știu eu. Că Ion Gheorghiu crește prin muncă, fără mari afișări, câțiva luptători de mare viitor. Să nu vă mirați dacă în scurt timp, un an-doi, ne vom trezi cu un moldovean în finala K1 de la Yokohama sau într-un meci cu centura mondială pe masă, la MMA. Din păcate, aceste sporturi, cu sute de milioane de admiratori, trec aproape neobservate în Moldova, unde mediocritatea este la modă în detrimentul valorii.  

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune