Primul Rechin din Moldova!

Se numește Vadim Cobâlaș. Nu este fotbalist. Este rugbyst și va juca la echipa Sale Sharks, locul 10 în prima ligă valorică a Angliei, Premiership! Pentru cei care, poate, nu cunosc, Anglia este la rugby la fel ca și la fotbal: printre cele mai tari din lume!
Știrea m-a șocat și totodată m-a făcut să mă simt mândru. Vadim Cobâlaș. Câți până acum știau de el, chiar dacă uitându-ne în CV-ul lui realizăm că are niște performanțe deosebite: campion al Moldovei cu Blumarin, campion al României cu Dinamo și de 5 ori campion al Rusiei cu VVA Monino! De două ori a fost desemnat cel mai bun rugbyst moldovean al anului, în 2009 și 2010. Dar marea lui realizare este acest transfer în Anglia, istoric pentru întreg sportul moldovenesc, nu doar pentru rugby.
"Pentru mine este un vis împlinit acest transfer. Am ajuns să joc în cel mai cunoscut campionat. Succesul meu se datorează școlii moldovenești de rugby și în special primului meu antrenor, Vasile Revenco. Sper ca acest lucru sa fie și un exemplu pentru tinerii jucători din Moldova care vin din urmă", a mărturisit Cobâlaș.
Pentru mine plecarea unui moldovean în campionatul Angliei este un motiv de mândrie, cu atât mai mult cu cât Vadim Cobâlaș va juca în elita rugbyului englez, la una dintre cele mai vechi echipe din lume, Sale Sharks Manchester! Fondat în 1861, clubul britanic împlinește în această vară 150 de ani! În această perioadă, Sale Sharks a reușit să câștige toate trofeele în Anglia, în total 15 la număr, înafară de titlul național. Oricum clubul este unul dintre cele mai iubite din Albion, iar meciurile de pe teren propriu, care se dispută pe arena Edgeley Park (capacitatea: 10.852 locuri, un pic mai mare decât stadionul Zimbru), se joacă cu casa închisă.
Deși ar fi trebuit, probabil, să scriu mai multe cuvinte frumoase depre Vadim, primul moldovean care a ajuns în elita engleză, pentru mine pilierul nostru deja este o legendă și voi urmări cu mare atenție evoluția lui în Premiership. Așa că mă axez pe echipa la care va juca. Iar un lucru interesant mi s-a părut porecla clubului. 
Deși Sale a fost fondată în 1861, numele de "Rechinii" l-a căpătat puțin mai târziu, având ceva legătură cu viața marină de pe canalele din Manchester. După abandonarea planurilor Sale-Manchester, clubul a căutat o fundație financiară și de imagine mai puternică. Ideea numelui a izvorât din muzicalul lui Leonard Bernstein ”West Side Story” unde una dintre găști avea denumirea de Rechinii, astfel apunea era numelui Sale Rugby și apărea pe firmament Sale Sharks. Tema muzicalului răsuna prin tot clubul, juniorii fiind denumiți Jets, cealaltă gașcă din piesă.
Așadar, să-l urmărim pe Rechinul Cobâlaș în campionatul Angliei! 

Comentarii

  1. O, poveste de calitate, marca Grecu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce imi place la Sandu e varietatea articolelor. Pe unul il critica, pe altul il lauda, mai scrie cite o cronicutsa de la meci. Dar cireasa de pe tort sint aceste istorii despre oameni care sint asa ca la nimeni. Jos palaria pentru articol !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si am uitat sa spun in primul rind - BAFTA VADIM SI MULTE REALIZARI!!!!!!!!!!!! NOI SINTEM CU TINE!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm daca nu gresesc baiatul e din Soroca si inca odata acesti baieti de colo ne uimesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo Vadim, iar voi presa faceti tot posibilul sa nu-i uitati , bafta

    RăspundețiȘtergere
  6. Lui Vadim ,Felicitari !

    Sandu ,tu esti cel mai super !
    Dupa articolele tale poti da in lacrimi !
    Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  7. Bafta mare!!!!Vadim succes!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune