UEFA ne amenință cu excluderea! Plus SOLIDARITATEA anti diletanti

Dacă presa de la noi începe să fie solidară, atunci chiar se întâmplă ceva grav. Am auzit despre niște scrisori de la UEFA. Scrisori de preîntâmpinare. Și nu e vorba despre modul de acreditare inventat de cineva care stă prost la capitolul respectarea legislației. E vorba despre faptul că echipele moldovenești ar putea fi excluse din cupele europene!!! Sper să intru în posesia acestor scrisori, dacă ele există, și să revin cu detalii.

Solidar cu Miroslav Primovici și Ivan Goncearuc
De fapt, ei sunt solidari cu mine sau nu mai contează. Important este că jurnaliștii de la noi încep să vorbească public despre haosul din Asociația Presei Sportive și în speță despre cel care o reprezintă, Nicolae Buceațchi. Eu vreau doar să pun la punct niște lucruri, legate de o scrisoare pe care Buceațchi a trimis-o la mai multă lume. Iată ce scrie ”redutabilul” cronicar. Reproduc fără corectări: 
Revin cu intirziere la un eveniment regretabil, produs in ajunul zilei de 8 martie. Din posta APSM a fost expediata o informatie operativa ce viza participarea echipei Moldovei la Turneul International de lupte libere “Alexandr Medvedi”. Ludmila Cristea a adus unica medalie pentru echipa Moldovei, relansindu-se astfel in lupta pentru calificare la JO din 2012. Din pacate, stirea a trezit furia si indignarea comentatorului sportiv Sandu Grecu, care s-a mai remarcat cu prilejul ceremoniei de premiere a laureatilor APSM 2010, cind in mod ultimativ a cerut anularea rezultatelor votarii. Motivul- a fost ofensat de catre  cel mai bun sportiv , ales de  catre majoritatea membrilor APSM. Nu doar de  catre Executiv. In fine, dreptatea a triumfat, si altetul Ion Luchianov, fie si cu intirziere, a intrat in posesia medaliei de bronz a CE 2010. Faptul ca si succesul Ludmilei Cristea n-a trezit nici o reactie pozitiva din partea fostului nostru coleg  (care si-a declarat esirea din componenta APSM, organizatie inutila, un fel de  SRL s.a) nu m-a mirat deloc. S-a mai intimplat un caz similar  in 2003, cind campioana Europei la sah Elmira Scripcenco a fost ignorata de catre colegul nostru, care n-a dorit s-o includa in  propria lista a celor mai buni sportivi ai anului. Din pacate, sporturile individuale practicate de catre reprezentantele sexului frumos trezesc si astazi  o reactie diferita.”
Domnule Buceațchi, nu insinua. Mie fetele îmi plac, la fel ca și sexul frumos. Eu sunt de modă veche, pentru că asta a-i vrut să auzi, probabil. Deși nu înțeleg de ce te-ar interesa. Probabil ai o problemă. Și o ai, te asigur. 
1. Știrea despre performanța Ludmilei Cristea NU avea cum să stârnească furia și indignarea mea. Este o INVENȚIE a ta. Eu n-am zis niciodată în viața mea nimic urât despre această sportivă și în general nu am scris nimic despre ea. 
2. Înaintea ceremoniei tale la care am fost o singură dată în ultimii 15 ani, ți-am cerut convocarea Executivului, nu altceva. Executivul trebuia să decidă, nu tu. Pentru că tu ai fost pus acolo să trimiți mailuri, nu să iei decizii. N-ai făcut-o pentru că Federația de atletism îți dăduse 1 mie de lei pentru ceremonie și trebuia să le întorci dacă se anula sondajul. Apropo, de ce NU ai trimis formulare pentru sondaj la toți jurnaliștii sportivi, ci doar la cei care ți-au convenit ție? Ce ține de Luchianov, acesta trebuia sancționat pentru obrăznicie, nu pentru performanțele lui, altfel, remarcabile.
3. Eu NU am părăsit APSM-ul. Astea sunt visele tale care nu se vor realiza. Sau poate ai inventat tu vreo scrisoare de la mine? De ce minți iar? Vezi că scrii numai minciuni? Eu sunt membru AIPS (Asociația Internațională a Presei Sportive), cu cotizațiile plătite la zi. 
4. Pe Elmira Scripcenco nu am votat-o pentru că mi s-au propus bani, 400 de lei, ca s-o votez în detrimentul lui Tulbea. Atunci, regretatul Tudor Scripcenco, i-a adunat pe mai mulți la frigărui și a împărțit plicuri ca fiica lui să fie votată. Și tu știi despre asta. N-am votat-o din principiu și nu regret.  
Uite astfel de oameni se prezintă peste tot ”Nicolae Buceațchi, Asociația Presei Sportive”. Și cum după asta să nu-i ceri demisia? La pensie, domnule Manantinsa!

Comentarii

  1. Si eu te sustin 100% si ma solidarizez, daca asta te poate ajuta cu ceva.

    PS: Desi joc si eu sah, poate nu chiar cel mai slab din lume, nu voi considera niciodata aceasta activitate drept sport.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Cozer - sahul e sport si asta nici nu merita demonstratie, este o axioma.
    @ Sandu as dori si eu sa vad acele preintimpinari de la UEFA, daca ele exista intra-devar, am mari dubii referitor la aceasta, au fost cazuri in alte campionate cu blaturi demonstrate si UEFA nu a intervenit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Sandu pentru curaj, eu la fel te susţin 100%!
    Cât despre Luchianov... bravo lui pentru perdormanţă însă, pentru caracter şi pentru declaraţia că Federaţia îl ţine cu forţa în Moldova că el mâini ar evolua pentru ţara ce oferă mai mulţi bani... e ceva ruşinos. Şi dacă te gândeşti că acum el e idolul tinerilor atleţi de la noi... oare de aşa exemplu de om avem nevoie?

    RăspundețiȘtergere
  4. domnul Buceatki sa va fie rusine,mos batrin ce esti

    DEMISIA
    DEMISIA
    DEMISIA
    DEMISIA
    DEMISIA

    de excluderea din UEFA tre sa le multumim Daciei!!!!!mai cititi domnilor daci legislatia si luati cunostinta

    RăspundețiȘtergere
  5. Black Sea de care excludere vorbesti? sunt doar niste zvonuri, la moment NEFONDATE.
    pina acum nu erau blaturi in campionat? hai sa fim seriosi, cu totii stim ca erau.
    sau vrei sa spui ca Sheriff si Tiraspol joaca pe bune intre ele? exemple pot continua...

    RăspundețiȘtergere
  6. lasati tinerii sa faca presa sportiva calitativa, dati-va demisia dle Buceatchi

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa tontalai nu trebuie sa fie acolo! Demisia! Chiar imi pare stupida situatia, si cu minciuna, s-a dovedit inca o data, ca nu ajungi departe! Bravo Sandu, si succese mari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune