marți, 22 martie 2011

Victime sigure: O șansă din 14 cu Suedia

Suedia – Moldova. Toată Naționala noastră împreună valorează de 5 ori mai puțin decât Ibrahimovici! Dacă facem o comparație între loturile celor 2 echipe, Moldova este de 14 ori mai ieftină decât suedezii: 7 milioane contra 99! 
Zlatan Ibrahimovic
Singurul jucător din lotul Moldovei care valorează peste un milion de euro este Alexandru Gațcan. E vorba despre cei care vor face deplasarea în Suedia. Alți 3 moldoveni care lipsesc din motive de sănătate sunt Epureanu, Bordian și Josan, toți 3 având o cotă de piață de peste un milion de euro. Epureanu în general este de departe cel mai scump moldovean, valoarea lui fiind de 4,5 milioane de euro.
De partea cealaltă, Suedia nu are niciun jucător sub 1,5 milioane. Cel mai scump este atacantul lui AC Milan, Zlatan Ibrahimovici, apreciat la 35 milioane de euro, urmat de mijlocașul de la Lyon, Kim Källström – 9 milioane și Sebastian Larsson de la Birmingham City, alături de Marcus Berg de la PSV Eindhoven, ambii câte 6 milioane de euro.
Suedia
Portari: Andreas Isaksson (PSV, Olanda) – 5 milioane
Johan Wiland (Copenhagen, Danemarca) – 2 milioane 500 mii

Fundaşi: Michael Almebäck (Orebro) - 1 milion 500 mii
Mikael Antonsson (Copenhagen, Danemarca) - 1 milion 500 mii
Andreas Granqvist (Groningen, Olanda) - 3 milioane 750 mii
Mikael Lustig (Rosenborg, Norvegia) - 2 milioane 400 mii
Jonas Olsson (West Bromwich Albion, Anglia) - 2 milioane 500 mii
Oscar Wendt (Copenhagen, Danemarca) – 3 milioane

Mijlocaşi: Martin Olsson (Blackburn Rovers, Anglia) -  2 milioane
Emir Bajrami (Twente, Olanda) - 3 milioane
Rasmus Elm (AZ, Olanda) - 5 milioane
Kim Källström (Lyon, Franţa) - 9 milioane
Sebastian Larsson (Birmingham City, Anglia) - 6 milioane
Pontus Wernbloom (AZ, Olanda) - 3 milioane
Christian Wilhelmsson (Al-Hilal, Arabia Saudită) – 2 milioane 500 mii

Atacanţi: Marcus Berg (PSV, Olanda) - 6 milioane
Zlatan Ibrahimović (AC Milan, Italia) - 35 milioane
Markus Rosenberg (Racing Santander, Spania) - 3 milioane
Alexander Gerndt (Helsingborg) – 2 milioane
Total: 98 milioane 650 mii

Moldova:
Portari: Stanislav Namaşco (Kuban, Rusia) – 350 mii
Nicolae calancea (Zimbru) – 350 mii
Fundaşi: Vadim Boreţ (Baku, Azerbaidjan) – 200 mii
Petru Racu (Norrkoping , Suedia) - 200 mii
Victor Golovatenco (Krasnodar, Rusia) - 800 mii
Semion Bulgaru (Alania, Rusia) - 150 mii
Igor Armaş (Kuban, Rusia) - 450 mii
Vadim Bolohan (Sevastopol, Ucraina) - 400 mii
Maxim Potârniche (Academia) – n-are
Mijlocaşi: Eugen Cebotaru (Ceahlăul, România) - 400 mii
Igor Ţâgârlaş (Cernomoreţ, Ucraina) - 300 mii
Valeriu Andronic (SKA-Energhia, Rusia) - 400 mii
Andrei Cojocari (Dacia) - n-are
Alexandru Suvorov (Krakovia, Polonia) - 400 mii
Sergiu Gheorghiev (Sheriff) - 125 mii
Alexandru Gaţcan (Rostov, Rusia) - 1 milion 200 mii
Mihai Paseciniuc (Olimpia) - n-are
Anatol Cheptine (Sheriff) – n-are
Atacanţi: Viorel Frunză (Neman, Belarus) - 200 mii
Igor Picuşceac (Krasnodar, Rusia) - 500 mii
Igor Bugaiov (Lokomotiv, Kazahstan) - 400 mii
Anatol Doroş (Irtâş, Kazahstan) – 250 mii
Total: 7 milioane 75 mii
Absențe în lotul nostru:
Alexandru Epureanu – 4 milioane 500 mii
Vitalie Bordian – 1 milion 300 mii
Nicolae Josan – 1 milion

6 comentarii:

 1. Dar din fericire nu tot timpul echipa mai scumpa cistiga...Insa in cazul nostru ai dreptate, cu o singura remarca, sansa noastra ar fi cam 1 din 10, iar daca juca Epureanu chiar era 1 din 5, dar noi ca suporteri speram ca vom scoate, intimplator macar, un rezultat pozitiv.

  RăspundețiȘtergere
 2. Gabi Balint poate motiva jucatorii bine, deaceea daca se alege schema de un 451 cu Picusceac in fata putem miza si pe egalitate in acest meci. Totul depinde de dorinta jucatorilor si forma lor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu zic ca surpriza o putem produce doar daca vom juca agresiv si indraznets, fara sa ne bagam cu toata echipa in poarta. Eu as juca cu 2 atacanti, Frunza si Doros, pentru ca se inteleg foarte bine. 2 atacanti in gfata i-ar tine in spate, langa ei, pe masivii fundasi suedezi, care ar veni astfel mai rar prin careul nostru. Pe Picusciac l-as baga in repriza secunda, mai proaspat sa-i surprinda pe uriasii obositi. Asta e parerea mea ce tine de partea ofensiva

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, desigur, daca nu vom juca indraznet si cu dorinta nu avem la ce spera. Prefer sa fie Picusceac de la inceput. Comparativ cu Frunza si Doros, Picusceac joaca bine toate 90 de minute, este intr-o forma buna acum si are rezistenta impresionanta. Socot ca este atacantul care a lipsit Moldovei pina acum.

  Sansa noastra e sa marcam pe contra-atac. Momente ne vom crea, dar cu finalizarea o ducem mai prost. Uneori am impresia ca jucatorii nu au credinta ca sint la fel de buni ca oponentii si pot inscrie in poarta oricarei echipe.

  11-le meu pentru aceasta partida:

  Namasco - Bulgaru, Golovatenco (Bolohan), Racu, Armas - Cebotaru, Andronic (Suvorov), Tagarlas, Gatcan - Frunza - Picusceac

  RăspundețiȘtergere
 5. indiferent cine va fi in atac, in astfel de jocuri in care vom juca pe cartea contraatacului ar trebui sa fie un atacant rapid si nicidecum Frunza care este un atacant de careu si e cam lent in miscari, iar noi nu cred k vom avea multe baloane jucate in fata portii, chiar abea astept sa vad statistica de la sfirsitul meciului, da sint de acord k la surprins pe Hipiya prin acea deviere subtila, dar totusi Hipiya are o virsta deja, dar chiar si asa nu ma gindeam k un jucator de genul lui sa greseasca atit de multy prin plasament, in fine, vom avea nevoie si de sansa sau de un joc prost al suedezilor care deobicei pe teren propriu cu echipele mici fac spectacol, iar noi din pacate inca sintem o echipa mica chiar si daca mai mereu pierdem la limita

  RăspundețiȘtergere
 6. eugen din pacate tighirlas sa accedentat ca si cojocari.amindoi vor lispi,daca vb de atacanti eu as spune ca frunza cu picusceac vor face fata,mai laes ca amindoi au progresat in ultimul timp ca cluburile lor,11 meu:Stanislav NAMASCO (P),Petru RACU (F),Victor GOLOVATENCO (F),Simion BULGARU (F),Igor ARMAS (F),Alexandru GATCAN (M),Eugeniu CEBOTARU (M),Alexandru SUVOROV (M) ,Valeriu ANDRONIC (M),Viorel FRUNZA (A),Igor PICUSCIAC (A).

  RăspundețiȘtergere