Weekend cu extrafotbal

Ionuț Luțu și Sandu Grecu
A jucat la Galatasaray alături de Hagi, Popescu și Adrian Ilie. A jucat e mult spus, pentru că n-a bifat decât 3 meciuri în Turcia. A trecut și pe la Steaua, unde a stat doar un sezon, marcând de 3 ori în 36 de partide. Un imens talent irosit prin cluburile de noapte din România, despre care s-a spus că este al doilea Hagi. A impresionat doar 2 ani la Craiova, dar a rămas în inimile suporterilor olteni până azi.
Ajuns la 35 de ani, Ionuț Luțu este astăzi ”pe lângă” Steaua. A fost la Chișinău pentru amicalul de sâmbăta trecută. L-am întrebat ce funcție are la Steaua și nici el n-a știut ce să-mi răspundă. Este pe-acolo, pe lângă Gigi, pentru că e băiat bun. Păcat de talentul pe care l-a avut și l-a irosit.
În altă ordine de idei, Steaua și-a bătut joc de ospitalitatea Daciei. De altfel, finanțatorul clubului din Chișinău a fost foarte supărat pe steliști și nu s-a dus la clubul în care a rezervat masă pentru a petrece după partidă. ”Ne-am înțeles că jucăm pentru spectacol, pentru public, dar ei și-au bătut joc de noi”, s-a plâns Adlan apropiaților imediat după meci.
Câteva lucruri au împiedicat succesul total al weekendului cu fotbal: în primul rând mediatizarea a fost sub orice nivel din cauza condițiilor de acreditare anapoda impuse de managerii lui Adlan. Consecința s-a văzut după numărul mic de spectatori prezenți în tribune pentru un astfel de eveniment. Mai ales la meciul Zimbru - Poli Timișoara, care în alte condiții ar fi adunat mai mult de 10 mii de spectatori. Sigur, un rol a avut și timpul care s-a răcit brusc, și prețurile exagerate la bilete, plus celelalte lacune de organizare.
P.S. Steaua a vândut Pro TV-ului din București drepturile de televizare a amicalului cu Dacia pentru 10 mii de euro. Poli Timișoara a dat drepturile pentru 5 mii de euro. Pro TV Chișinău doar a preluat semnalul. Dacia și Zimbru n-au avut niciun merit în transmiterea acestor partide la TV. 

Comentarii

  1. Cred ca organizatorii(Stati-Holding si altii)au crezut ca au cinestie ce produs de vinzare(difitit)))...La drept vorbind mieciurile chiar au trezit interesul publicului si a presei,dar organizatorii"weekendului cu fotbal"pe semne ca nu prea merg pe la piata.Ei nu cunost unele lucruri.De exemplu:babutele care vind prin piata sau pe la margina pietei-brinza de oi,brinza de vaci,smintina,urda...LASA MAI INTII CUMPARATORUL SA GUSTE MARFA,DUPA CARE IO SI VIND.Da marfa chiar a fost buna:vre-o citeva mieciuri deacestea,nu chiar pe degeaba,dar mai ieftine--dupa cares-ar putea cere si un pret mai bun.La noi insa e vesnica problema-NOI VREM TOT,REPEDE,SI CIT MAI MULT IN CHIL,da oricum,fodbalul la noi se dezvolta(cu pasi mici,dar vizibili. P.S.--Cu pasi de melc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Luţu e un exemplu clasic din ăia care se nasc talente şi mor speranţe )) Una peste alta un băiat bun îmi pare mie.

    Adlan e rîsul curcilor! Să-şi facă echipă dacă vrea să joacă măcar în amicale de la egal la egal cu Steaua. Dacă era Steaua şi în 7 oameni şi fără portar tot nu primea gol la cît de slab au jucat dacii. Păi ce a vrut Adlan? Să-şi dea Steaua autogol? Sau dacă portarul Moşneag a scăpat mingea din braţe Surdu trebuia să se dea la o parte? LOL!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si din nou m-am convins ca Sheriff va fi campioana. De ce? Deoarece cei de la Dacia nu sint deloc seriosi in ceea ce priveste selectia jucatorilor (in rezerve la meciul cu Steaua au fost doar nishte anonimi + Bursuc), plus ca si titularii nu rup gura tirgului. Apropo cel mai tare mi-au placut fundasii centrali (D. Iliescu si D. Gamezrdasvili, sper ca am scris corect) care in 90% din dueluri sau erau la pamint, sau faultau jucatorul advers. Locul 2, in topul celor care mi s-au parut hilari, desigul il merita G. Mosneaga. Locul 3 il au asigurat jucatorii de culoare (si din atac) ai Daciei, Collins si Sackey, care au reusit performanta de a nu pune in pericol poarta aparata de Stanca si Cojocaru. Restul topului nu mai contiaza, pot sa spun dar despre ultimul loc: Alexandru Onica(care mi-a placut cel mai mult cum a jucat).

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai sa zic si de Steaua. Am sa folosesc limbajul caracteristic lui JiJi:

    Dica si Szekely - afara din vara.

    Latovlevici, Geraldo, Maicon, Brandan, Bonfim, Marinescu - cu ei luam titlul.

    P.S. Concluziile au fost trase doar dupa meciul de simbata, dar caatare imi plac foarte mult Dica si cu Szekely si cred mai au ce arata la Steaua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Citeva cuvinte pentru organizatorii evenimentului:

    + ati invitat echipe cunoscute din Romania.(pot sa zic chiar iubite in Moldova, mai mult Steaua, mai putin Poli)
    + asa zisul concert.(Pentru prima data in Moldova un eveniment fotbalistic este insotit de un concert "live", chiar daca nu de cea mai inalta calitate)
    + promovarea evenimentului destul de buna.(TV, internet, Radio, sa nu uitam aici si de "gluma" lui Moraru cu presa noastra)

    - preturi destul de mari la bilete.(Eu de exemplu la alte meciuri de pe stadionul Zimbru ma duceam in compania a cel putin 2-3 prieteni, insa in acest weekend am fost singur)
    - calitatea proasta a adversarilor pentru echipele invitate.(Jocul slab prestat de "campioana" si Jocul pe alocuri bunicel prestat de Zimbru)
    - Marea tombola cu premii.(Dupa televizoare, frigidere si automobile nu mai cumperi moldovanul cu fulare, cani si insigne)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune