Șantaj la Federație: Adlan deportează Naționala la Tiraspol!

Declarație-ȘOC făcută astăzi de președintele Federației de fotbal, Pavel Ciobanu: 
Gheorghe Juravel șantajează Federația, amenințând cu refuzul de a semna contractul dintre FMF și stadionul Zimbru, fapt care ar forța echipa națională să joace la Tiraspol!
S-o luăm de la capăt. Ieri, vice-președintele FC Zimbru, Gheorghe Juravel i-a făcut o vizită președintelui FMF, Pavel Ciobanu. Nimic anormal până aici. Numai că Juravel s-a prezentat ca trimis al lui Adlan Șișhanov! Și aici mi-am amintit despre o altă vizită făcută de Juravel la Publika, dar despre asta voi povesti altă dată. Am făcut această paralelă pentru că în ambele cazuri Juravel s-a prezentat cu indicații de la Adlan Șișhanov. 
Cu ce mesaj a venit Juravel la Federație? Cu șantaj! Altfel nu pot explica faptul că Juravel i-a spus președintelui FMF că înțelegerea dintre Zimbru și Federație cu privire la arenda stadionului pentru meciul Moldova - Suedia ”se va semna, dacă se va semna, pe 17 aprilie, în funcție de cum va juca Dacia cu Rapid și Zimbru cu Sheriff”. Ambele meciuri se dispută cu o zi mai devreme și sunt extrem de importante în lupta pentru titlu. Cu alte cuvinte, dacă Dacia va pierde puncte cu Rapid sau Zimbru nu va reuși să ia puncte Sheriffului, s-ar putea ca Naționala să nu fie lăsată să joace cu Suedia pe stadionul Zimbru! 
Vă reamintesc că Nicolae Ciornîi a anunțat anterior că stadionul Zimbru a fost construit în primul rând pentru echipa națională. Juravel spune că ”nu comentez aberațiile domnului Ciobanu”. Poate și domnul Ciornîi a aberat când a afirmat că stadionul este pentru țară? Asta știe doar Juravel și noul său șef, poruncile căruia le execută atât de umil.  
Cum n-ar fi, dacă naționala Moldovei va juca meciurile din preliminarii la Tiraspol, spuneți-le ”mulțumesc” lui Adlan și Juravel.

P.S. Nu rata declarația integrală (în format video) dată de Pavel Ciobanu după întâlnirea cu Juravel, exclusiv, pe blog. Mai târziu.

Comentarii

  1. Hm, nu prea inteleg eu, Sandu, in ce relatii esti cu Adlan & Co, despre Dacia-Zimbru si scorul care era stiut de citeva zile, nu vrei sa scrii, si de aici publici asa o informatie despre "contora" asta

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei, sunt un relatii pur profesionale cu cei numiti de tine. Despre acel meci a vorbit destul restul presei, pentru ce trebuia sa repet si eu ce vorbeste toata lumea? In plus, eu n-am fost la meci de aceea n-am vrut sa ma pronunt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu-le. Nu prea inteleg. Si daca Dacia si Zimbru pierd, pe arena de la Zimbru se va usca iarba? Nu prea inteleg legatura. Sau el vrea ca federatia sa inflkuenteze arbitrii ca Dacia sa cistige?

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru radu,da ai dreptate legatura sunt arbitri ca sa kistige zimbru si dacia sa puie adlan arbitri sa arbitreze ""corect"".

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant. Crede-ti ca asa fel de solicitari se fac in mod deschis ca toata lumea sa cunoasca?

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-un fel se pune presiune pe Federatie ca FMF sa puna la rindul ei presiune pe arbitri ca acestia la randul lor sa arbitreze corect. Asa eu inteleg. Desi, eu personal n-am vazut niciun meci anul acesta in care Dacia sa fie dezavantajata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sandu, in general care este status quo la federatie in prezent? Pe cine ei protejeaza, daca protejeaza? Daca este vorba Sheriff vs Dacia eu chiar asi aprecia eforturile lui Adlan. Lupta contra Sheriff nu se incepe pe teren, ea trebuie mai intii inceputa in birouri. Altefl nu vad cum pot fi detronati. Sa visam la fotbal curat in Moldova este cam prematur

    RăspundețiȘtergere
  8. Radu, parerea mea este ca Federatia are nevoie de liniste acum, cand au aparut aceste intrigi la tot pasul. De aici rezulta ca Federatia evita sa se implice. Pe de o parte asa e normal, dar pe de alta parte se creaza prea mare haos. Eu in locul Federatiei as reactiona mai dur la astfel de iesiri ca ale lui Juravel sau Chiseliov.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa mine asta e doar un nou capitol din lupta dintre Dacia si Sheriff. Precedentul daca nu ma insel a fost - cazul Mamah. Cred ca lui Adlan i-i frica ca nu cumva FMF sa se implice si sa joace rolul arbitrului in duelul indirect dintre Dacia si Sheriff. Altfel, shantajul asta n-ar avea nici un sens.

    RăspundețiȘtergere
  10. In principiu ai dreptate. Diferenta este ca pentru noi consumatorii fotbalului este mai bine ca snecheriile sa fie discutate public, chiar daca se face haos si galagie. Ori atunci cind este liniste, dar totul se face pe ascuns, si noi ne prefacem ca totul este bine este cu mult mai rau. Imi amintesc cind jucam la juniori si cistigam toate titlurile cu Agro in fiecare an in fata Tiraspolului lui Stas Ivanov si Zmbrului lui Matiura, de la echipa noastra 2-3 nimereau in selectionata si nu toti jucau, in schimb de la Zimbru si Tiraspol mergeau o gramada ca nu cumva federatia sa fie in relatii rele cu cluburile acestea, sau tata lui Matiura sau Dadu sa nu sa se supere. Nimeni nu spunea nimic si era liniste si bine, dar noi "campioni" an de an sedeam si ne antrenam in praf la Scoala 53 si numai auzeam cum selectinata calatorea prin lume si evident pierdea. Asa numitul santaj din partea Daciei nu descopera slabiciunile Daciei ci slabiciunile FMF care nu poate fi independenta tot din gresalele sale. Atunci cind Zimbru investeste multi bani in stadion este dreptul lor al administra cum vreau ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Raduku, in schimb tu ai fost campion olimpic, iar Matiura, Ivanov si Dadu - NU :))))))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Si am avut onoarea sa stau cu tine intrr-o camera de hotel :)). iti mai aduci aminte cu locuiam cu Catalin Botezatu si toate fotomodelele sale in acelasi hotel? Taarrree era interesant :)) Iti aduci aminte cum cu Ilie Balaci sedeam la taclale?

    RăspundețiȘtergere
  13. Si cu Nicu Gheara :)))
    Dar cel mai des imi amintesc cum am ajuns in Franta dupa 2 zile de drum cu microbusul si aveam picioarele de parca erau umflate cu pompa :))))
    Si eu am avut onoarea sa stau cu tine in camera :)))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune