Sheriff sau Dacia? Ce spun cifrele


Lupta la titlu în acest an se dă și pe principii politico-geografice. Aceste principii, la fel ca și cele din culise, au fost stabilite de conducătorii de cluburi. 
 Astfel, nu mai este un secret că Sheriff are ca aliate echipele din stânga Nistrului, 3 la număr, în timp ce Dacia pe 4 cluburi din dreapta. Cu specificarea că Zimbru a apărut ca aliată a Daciei abia în această iarnă, după ce lupii galbeni s-au stabilit cu traiul sub butuc. Toate aceste lucruri sunt NEoficiale, însă rezultatele vorbesc de la sine. Mai jos aveți scorurile directe înregistrate până azi dintre candidatele la titlu și aliatele lor.
Dacia – Gagauziya 1-0, 4-1
Dacia - SG Suruceni 2-0, 7-0, 3-0
Dacia – Zimbru 1-1, 1-0
Dacia – Olimpia 3-1, 2-1, 2-0
Sheriff – Tiraspol 3-0, 3-0
Sheriff – Dinamo 2-0, 7-0
Sheriff – Iskra 1-0, 1-0
După cum se vede, Sheriff are garantate până la finalul sezonului încă 9 puncte, în timp ce Dacia doar 6. Deci în cele 9 etape care au mai rămas de jucat, Sheriff pare a avea un mic avantaj. Dar, trebuie să luăm în calcul și meciurile cu adversarii incomozi, atât pentru Sheriff, cât și pentru Dacia.
Sheriff nu a câștigat niciun meci în acest sezon contra echipelor Olimpia (0-0 și 1-1), Costuleni (1-1 și 0-0) și Academia (0-1 și 1-1). Cu toate aceste cluburi tiraspolenii urmează încă să joace. Prima confruntare de foc, Olimpia – Sheriff ne așteaptă deja miercuri, 6 aprilie, la Bălți. Plus, campioana la zi mai are un meci extrem de dificil cu Zimbru, la Chișinău. Un Zimbru care a bătut tot în retur, cu excepția partidei de la Tiraspol, cu Sheriff, pe care a pierdut-o la limită după un gol de portar.
Dacia, la rândul ei, nu a putut bate în acest sezon (cu excepția Sheriffului) doar echipa Nistru Otaci (1-1 și 1-1). Să presupunem că în penultima etapă Dacia va spulbera super-motivata financiar (de către adversare) grupare a lui Traghira. Oricum Dobrovolski mai are 2 deplasări ultra-dificile, la Râbnița (deja miercuri) și la FC Tiraspol, în urma cărora va ieși, aproape sigur, cu scandal.
Ținând cont de toate aceste aspecte, decideți voi cine are șanse mai mari la câștigarea titlului, Sheriff sau Dacia. O singură remarcă: în cazul în care cele 2 echipe vor încheia campionatul cu același număr de puncte, se va disputa un meci suplimentar între ele – meciul de aur. Ar fi o premieră absolută pentru fotbalul moldovenesc.

Comentarii

  1. Parerea mea(care nu numaidecit coincide cu a altora)--cele mai mari sanse le are Zimbru,pe care nu as pune-o nici in vre-o alianta.Anume pentru ca nu o vad nici in vre-o alianta,de aceea cred ca are cele mai mari sanse."Cind doi se bat al treilea cistiga."

    RăspundețiȘtergere
  2. Slavic ce ai fumat? zi unde ai gasit, poate mai gasesc si altii :)
    Uite un articol interesant, chiar mi-a placut

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar as vrea sa asistam la un meci de aur, atunci vom vedea cine e mai bun si cine merita titlul, i-ar distruge Sheriff pe cei de la Dacia, nu merita Dacia in acest an CL.

    RăspundețiȘtergere
  4. Postolachi - de ce nu as putea avea parerea mea?apropo in miecil Suedua-Moldova,am dat pronosticul de 0:0 sau 1:1,m-am gresit un pic dar ce sai faci,se mai intimpla---http://sandugrecu.blogspot.com/2011/03/lectii-de-peste-prut.html#comments

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai,sa fiu sincer,sint suporter Zimbru Chisinau.Poate o cam inros un pic,cu campioana,dar sa stii ca ceva adevar in tot ce scriu este.))

    RăspundețiȘtergere
  6. Slavic, am inteles din start ca esti suporter Zimbru, dar trebuie sa fii un pic mai realist, Zimbru sezonul acesta daca prinde un loc in cupele europene e o mega-realizare pentru ei, iar in meciul cu Dacia aproape sigur va pierde.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Postolachi:timpul le va arata pe toate.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune