Sindromul jiji


Trei meciuri foarte tari se dispută astăzi în Divizia Națională de fotbal: Zimbru – Sheriff, Rapid – Dacia și Iskra – Milsami. Lupta aprigă pentru titlu, dar și pentru cupele europene, continuă. Jucătorii s-au pregătit exemplar pentru partidele de azi. Cot la cot au muncit alături de fotbaliști și antrenorii echipelor. Astăzi ne așteaptă o sărbătoare fotbalistică. Invităm toată lumea la meci.
Cam așa avea să sune o relatare de pe timpurile sovietice, când toți trăiau într-o sărbătoare continuă, deși în spatele cortinei fotbaliștii erau băgați la pușcărie, iar titlul se decidea la nivel de conducerea imperiului, în birourile de la Kremlin.
Greul de azi este tocmai din cauză că oamenilor li s-a permis să vorbească deschis despre toate. Acum vorbesc toți: și cei care au omorât oameni, și cei care au furat milioane, și cei săraci lipiți pământului, dar și cei care profită de democrație. Partea proastă a lucrurilor este că vorbirea multă și aiurea a început să aducă popularitate. Iar asta îi face pe unii să țipe ca din gură de șarpe cu motiv, dar mai ales fără, aducând ”argumente” că iarba nu e verde, ci albastră și alte aberații de acest gen. Totul pentru rating, pentru prima pagină de ziar, pentru prima știre din jurnal.
Așa a ajuns ca lumea să cunoască și să asculte aproape zilnic pramatiile unor anonimi ca personalitate, cu intelect submediocru, dar cu gura mare. Așa au ajuns unii să facă și bani din asta. Bine, au pornit afacerea ca să fure din altă parte, dar valul i-a adus aici. Nu-i nimic, fură și de aici. Ce mai contează, tot bani sunt.
Cooperativa, blaturile, valizele cu bani, lecția de gramatică, scrisorile, minciunile, acuzațiile (de cele mai multe ori false) și multe alte lucruri urâte au făcut din acest campionat cel mai controversat din istorie. Păcat doar că au de suferit unele echipe, dar și persoane care n-au dorit să facă parte din cooperativă, n-au acceptat să fie sluga cuiva. Din păcate, cel cu gura mare îl astupă pe cel inteligent. E pregătită oare societatea noastră să aprecieze la justa valoare diferența dintre cel ce țipă și cel ce argumentează? Mă îndoiesc.

Comentarii

  1. Sandule cred k titlul mai corect ar fi fost sa fie "Sindromul jiji si sindromul Padureanu", cum n-ai da, dar odata cu venirea lui in fotbalul romanesc coperativa lor s-a destramat, nustiu daca in totalitate, dar nu mei este ceea cum era innainte, kit priveste gura lui jiji nu i-o va astupa nimeni niciodata, el doar se crede trimisul lui Dumnezeu pe pamint :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Da...rau predscozateli is eu...Iaca stau s ma ghindesc:"Cum di Zimbru o cistigat..?"S ini vini in gind numa una:"Matinc deatita c "fanii"cei cari s matereu pi margina,n-o vinit,sau dac-o vinit,o tacut".S daca tinem cont c ii o promis sa se poarte asa pin la sfirsitu campionatului,eu cred ca Zimbru are mari sanse,cel putin la un loc de cupe europene.

    RăspundețiȘtergere
  3. slavic garaba, trebuie sa fii tare prostutz sa scrii asa timpenii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. termic,fiecare cu parerea lui.Dupa cum scrie si d-ul Grecu,in articolul de mai sus:"Ne folosim de democratie."

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune