Translator pentru translator

Jurnaliștii români au comis-o din nou. L-au confundat pe antrenorul moldovean Alexandru Spiridon cu translatorul conferinței de presă de la Barcelona.
Reporterii de la GSP TV au pus și titlul la știre: ”Translator pentru translator”, povestind cum translatorul lui Lucescu (Spiridon al nostru) nu știa să traducă în limba rusă ceea ce spunea Lucescu în spaniolă și italiană. De aceea, după fiecare declarație făcută în spaniolă, Lucescu îi traducea lui Spiridon în română, după care moldoveanul traducea în rusă pentru presa ucraineană.Vezi video AICI.
Nu e nimic nou. Spiridon este prezent la toate conferințele de presă ale lui Lucescu încă de la instalarea la Donețk, în 2004. Și într-adevăr, pe lângă faptul că este secundul lui Lucescu, antrenorul moldovean mai este și translator.
Apropo, și Jose Mourinho a avut la început același rol. Exact ca și Spiridon, Mourinho era secund și translator la regretatul Bobby Robson. Cum a ajuns Mourinho din translator cel mai bun antrenor din lume e arhicunoscut. Ce nu se ştie e cât cîştiga în urmă cu 15 ani actualul multimilionar de la Real Madrid? 60 de euro. Salariu lunar! Secretul a fost dezvăluit de Joan Gaspart, fostul vicepreşedinte al Barcelonei, scrie Gazeta Sporturilor.
"În ziua angajării, Robson i-a cerut preşedintelui să nu-i aducă traducător, pentru că îl avea deja pe Mourinho, care îi era şi secund. Nunez nu-l înghiţea pe Jose, dar cum englezul a insistat, i-a oferit 10.000 de pesetas (circa 60 de euro) pe lună", a povestit Gaspart. Portughezul i s-a plîns că "e imposibil să trăiesc cu banii ăştia". Nunez i-a promis "nu cu foarte mult în plus", iar Mourinho a acceptat.
"Mourinho are două personalităţi. Translatorul era încîntător, dar antrenorul e schimbat total. Era muritor de foame, nu avea bani nici să-şi achite chiria", spune Joan Gaspart, fost preşedinte Barcelona.
3 minute îi sînt suficiente acum lui Mourinho să cîştige la Real Madrid banii oferiţi lunar în 1996 de Barcelona
40 de milioane de euro e suma pe care portughezul ar trebui să o achite dacă pleacă la finele acestui sezon
400 de mii de euro va fi prima pe care o va încasa Alexandru Spiridon dacă Șahtar va elimina Barcelona și se va califica în semifinalele Champions League. 

Comentarii

  1. Sandu nu spun multe, ultimile doua luni la ei stirile se incep cu cele doua divorturi DDD

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandule, nu-i mai atribui lui Spiridon merite din pod. El este un simplu translator pentru Lucescu și atît. Nu trebuie să ne lăsăm amăgiți de ceea ce scrie în contractul său de muncă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Valentin, eu NU sunt prieten cu Spiridon. Ca sa fie clar. Dar tu spui niste prostii mai mari ca tine. Eu personal l-am urmarit pe Spiridon cum conduce antrenamentele la Sahtar. Am stat o data o saptamana intreaga la Donetk in ospetie la Lucescu. Si toata saptamana, zi de zi, antrenamentele erau conduse de Spiridon. Clar, programul era facut de nea Mircea pentru ca el e principal. Dar Spiridon face o munca titanica la antrenamente si abia pe urma este, intr-adevar si translator la conferintele de presa doar cand Mircea Lucescu este prezent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, ai ajuns cu picioarele pe pamint? 5-1 iti spune ceva? mai descalifica Shakhtarul Barcelona???? ) Am scris eu intr-un comentariu.. chiar dupa primul meci toti vor uita de aiurelile lui Sandu :D

    RăspundețiȘtergere
  5. acest 5-1 practic este egal cu 4 meciuri Barca - Real in 3 saptamini, e un moment foarte rar intilnit dar cu siguranta mult asteptat :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune