marți, 10 mai 2011

Atenție Moldova! Ibra are 9 titluri în 10 ani!

Naționala Moldovei va avea viață grea pe 3 iunie, cu Suedia. Liderul scandinavilor, Zlatan Ibrahimovici a câștigat în weekend titlul în Italia, cu AC Milan. Mai mult decât atât, Ibra are nouă titluri de campion în zece ani! Şi mereu a fost personaj principal. Mai presus de caracterul său dificil, Zlatan e un învingător înnăscut.
A cîştigat de 8 ori consecutiv titlul de campion, cu diferite echipe, începînd din 2004. O performanţă greu de egalat. E imposibil să găseşti un alt fotbalist care să fi adunat atîtea trofee în 10 ani cu 5 echipe diferite. Chiar dacă în palmaresul său oficial nu figurează titlurile cucerite cu Juventus în 2005 şi 2006, după imensul scandal în care a fost implicat clubul italian, atacantul suedez supranumit "Ibracadabra" rămîne în istoria Il Calcio după ce a cîştigat titlul de campion cu cei trei granzi ai Italiei (includem aici şi perioada Juventus).
Ibrahimovici şi-a început cariera la Malmo, în Suedia. A trecut apoi la Ajax, în 2001, formaţie cu care a luat titlul în Olanda. A cucerit două "Scudetto" cu Juventus - al doilea titlu a fost retras - şi trei cu Inter, înainte de a cîştiga campionatul în Spania, cu Barcelona. A revenit apoi în Il Calcio, unde a repetat performanţa cu AC Milan. Un Milan la care va continua şi în sezonul care urmează: "Rămîn aici, la Milano, împreună vom fi şi mai puternici", a spus Zlatan după ce a ieşit campion.
Naționala Moldovei urmează să întâlnească Suedia lui Ibrahimovici, pe 3 septembrie, la Chișinău, într-un meci decisiv pentru noi, contând pentru preliminariile Euro 2012.

3 comentarii:

  1. Sandu, 3 iunie jucam in Chisinau, despre ultim alineat vb

    RăspundețiȘtergere
  2. Are 9 titluri,da minte nu prea --http://m.protv.md/#!/stiri/sport/antonio-cassano-lovit-cu-piciorul-in-cap-de-catre-zlatan-ibrahimovic.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Unicul lucru care nu i-a permis sa devina un simbol al fotbalului este caracterul sau si egoismul...

    RăspundețiȘtergere