Atenție Moldova! Ibra are 9 titluri în 10 ani!

Naționala Moldovei va avea viață grea pe 3 iunie, cu Suedia. Liderul scandinavilor, Zlatan Ibrahimovici a câștigat în weekend titlul în Italia, cu AC Milan. Mai mult decât atât, Ibra are nouă titluri de campion în zece ani! Şi mereu a fost personaj principal. Mai presus de caracterul său dificil, Zlatan e un învingător înnăscut.
A cîştigat de 8 ori consecutiv titlul de campion, cu diferite echipe, începînd din 2004. O performanţă greu de egalat. E imposibil să găseşti un alt fotbalist care să fi adunat atîtea trofee în 10 ani cu 5 echipe diferite. Chiar dacă în palmaresul său oficial nu figurează titlurile cucerite cu Juventus în 2005 şi 2006, după imensul scandal în care a fost implicat clubul italian, atacantul suedez supranumit "Ibracadabra" rămîne în istoria Il Calcio după ce a cîştigat titlul de campion cu cei trei granzi ai Italiei (includem aici şi perioada Juventus).
Ibrahimovici şi-a început cariera la Malmo, în Suedia. A trecut apoi la Ajax, în 2001, formaţie cu care a luat titlul în Olanda. A cucerit două "Scudetto" cu Juventus - al doilea titlu a fost retras - şi trei cu Inter, înainte de a cîştiga campionatul în Spania, cu Barcelona. A revenit apoi în Il Calcio, unde a repetat performanţa cu AC Milan. Un Milan la care va continua şi în sezonul care urmează: "Rămîn aici, la Milano, împreună vom fi şi mai puternici", a spus Zlatan după ce a ieşit campion.
Naționala Moldovei urmează să întâlnească Suedia lui Ibrahimovici, pe 3 septembrie, la Chișinău, într-un meci decisiv pentru noi, contând pentru preliminariile Euro 2012.

Comentarii

  1. Sandu, 3 iunie jucam in Chisinau, despre ultim alineat vb

    RăspundețiȘtergere
  2. Are 9 titluri,da minte nu prea --http://m.protv.md/#!/stiri/sport/antonio-cassano-lovit-cu-piciorul-in-cap-de-catre-zlatan-ibrahimovic.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Unicul lucru care nu i-a permis sa devina un simbol al fotbalului este caracterul sau si egoismul...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune