Barcelona trasă de urechi în finală


Uniunea Sovietică s-a întors ca o fantomă și locuiește acum în Spania. ”Sbornaia-86”, cu Lobanovski pe bancă, a luat chipul Barcelonei-2011 cu Guardiola lângă bancă. Tiki-taka în propria jumătate de teren, cu sute de pase între fundași și portar în ciuda milioanelor de telespectatori care așteaptă goluri. Exact așa arăta ”Sbornaia” în a doua jumătate a anilor 80 ai secolului trecut, când n-a fost lăsată de arbitri să câștige campionatul mondial din Mexic. 
În schimb Barca nu numai că n-a fost dezavantajată de arbitraj, ci din contră, a fost trasă de urechi de fluierași, împinsă din urmă direct în finală. În tur, la Madrid, a avut nevoie să scape de Pepe ca să înscrie de 2 ori. Acum, în retur, pe Camp Nou a beneficiat de un arbitru chior, de Bleeckere, care nu a dat nici măcar o lovitură liberă pentru Real mai aproape de 40 de metri de poarta gazdelor! Degeaba se revolta Ronaldo la faulturile repetate ale lui Mascherano în marginea careului catalan. De Bleeckere (așa îl cheamă pe arbitru) n-a ”văzut” nimic. Așa e când joci cu UNICEF pe piept, care oficial nu plătește niciun ban.
În schimb fluierașul belgian le-a acordat mingea catalanilor la fiecare simulare a acestora. O echipă de simulanți, trasă în finală. Sper ca la Londra, Manchester United să le scoată fițele din cap, să le usuce pe tribunele de pe Wembley și să le dea fanilor englezi în loc de zacusca la bere.   

Comentarii

  1. Cat de bine te inteleg Sandu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot meciul m-am intrebat. Oare are nevoie o super-echipa de ajutorul cuiva? Se pare ca are - pentru ca, din pacate, nu mai este super-echipa. Tot mai mult imi desplace Barca!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Unicef plateste 2 milioane de euro pe sezon, cel putin inainte de semnarea contractului cu Qatar Fundation. Iar de arbitraj, slava Domnului nu numai arbitrii nostri sint neatenti! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate au fost cateva faze discutabile, dar in general Real nu a aratat ca merita sa joace finala. Per total cred ca Barca a fost mai puternica. In prima repriza Barca a arata ca este mult peste Real. In repriza secunda catalanii s-au retras si au jucat mai putin spectaculos, dar oricum au tinut jocul sub control. In finala vor juca doua echipe diferite, una in stil britanic si alta... Barca... E greu de spus ce va fi. Englezii joaca un fotbal putin mai dur, iar Messi e micut si cade foarte usor..., dar e si foarte tehnic... Va fi interesant...

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare mai exista vreun dubiu referitor la cine va castiga LC anul asta??? NU! Va castiga Barcelona 100%. UEFA a transat deja disputa. Cum sa anulezi tu Realului acel gol de la inceputul reprizei secunde???? Incredibil!!! In fine..., Mourinho a spus doar adevarul si este hulit de toti. Da, este arogant, da, uneori poate este si antipatic, dar spune omul adevarul si din nefericire sufera din cauza asta. Nu-i nici o noutate... Si eu din ce in ce mai mult interiorizez un sentiment de ura extrema fatsa de aceasta Barcelona. Fara dubii, sunt fotbalisti de exceptie, dar faptul ca sunt trisori si simuleaza exagerat de mult acopera latura pozitiva a jocului lor. Halal campioni!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu, sa inteleg ca eshti fanul Realului, sau mai degraba fan Anti Barcelona :) Destula subiectivitate in articole,mie tot imi placea Realul dar odata cu venirea limbutului de mourinho s-a schimbat radical parerea, in plus au vindut simbolul echipei - Raul,devenind astfel o echipa de mercenari. cit despre arbitraj, acesta face parte din fotbal shi nu avem ce face. S-a terminat era fotbalului romantic, acuma cine joaca fotbal cinic acela shi iese invingator :)

    RăspundețiȘtergere
  7. P.S. Nu sunt fan Barcelona si mie nu imi place tiki-taka, eu sunt fan Juventus :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca Sandu Grecu a dat aici in bara! Chiar daca Barcelona nu a fost prea spectaculoasa in duelul cu Realul, cred ca nimeni nu va indrazni sa spuna ca nu a fost mai buna (criticilor mei - tineam cu Realul!)! S-a jucat cu Realul ca pisica cu soarecele (cand ii permite sa alerge doar pina la limita admisa). Nu ma alatur la persoanele care sustin ca a fost ajutata de arbitri. Uitati-va cum a jucat Realul si cate faulturi a comis (jucatorii pur si simplu nu reuseau dupa catalani), deseori foarte dure. Cam care ar fi fost scorurile in ambele meciuri, daca Realul ar fi comis tot atatea faulturi, cate si Barcelona? :) La arbitri este asa o regula nescrisa ca daca jucatorul calca de mai multe ori pe bec, la urmatoarea fapta de lauda obtine cartonasul. "Nakipelo"... Si arbitrii n-au incalcat regulamentul, deciziile lor au fost absolut valabile. Toate strigatele ca aceasta nu a lasat Realul sa poata lupta sunt doar emotii! Regulile jocului sunt si pentru Real de asemenea!

    RăspundețiȘtergere
  9. ofticatule,barca a dominat si arbitrul trebuia sa elimine si 2 de la real,barca trebuia sa faca scor cu irelul tau.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sandu te gresesti,eu nu sunt fan a lui barcelona dar nici a lui real,dar tu spunemi aratami vreu video cu vreu faul la ronaldo? ce faulturi au fost la ronaldo?il atingea oleaca si se tavalea ca o fetita lamaita,numai simulari din partea lui ronaldu,carvalio de la real trebuia sa ei rosu din prima repriza,ca numai faulturi repetate a facut,si toti jucatorii realului au jucat urit,uitete mai atent la realul tau sandule cum au jucat,au jucat 90 minute numai facind faulturi,arbitru inca a fost de partea realului pentru ca nu ea lasat in 10 tumai din prima repriza,daca nai vazut meciul al privestel si ai sa vezi cum au jucat realul si barca,barca in momentul de fata joaca cel mai frumos fotbal din lume asa ca nu mai fantezi sandule ca real e cea mai buna echipa,ca real nu merita sa ei campionatul sau liga campionilor asa cum bag meritat sa cistige cupa spaniei,care posesea a fost 70%-30% pentru barca,spunemi ce in fotbal ii frumos,sa stai in aparare tot meciul si la urma sa astepti cind echipa adversa pierde mingea si sa pleci pe contraatac si sa marchezi,sau sa joci un joc frumos de pase 90 de minute si sa marchezi?

    RăspundețiȘtergere
  11. realul o jucat la fel cam toate meciurile astea 4 si tu ai comentat 3 dintre ele, dar comentariile au fost diferite si doar in unul ai fost obiectiv 100%

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut al toti, eu am sa zic simplu: chiar trebu sa fii atit de orb de fanatismul fata de Real ca sa nu observer cu cit mai bine a jucat Barca. A controlat din toate punctele de vedere ... cum poti discuta despre arbitri cind Barca are asa o posesie a bolonului... Cum poate fi vorba ca a dat sute de pase... Ce i-a incurcat pe cei de la Real sa faca sute de pase... Numai luau mingea si imediat ramaniau fara ea... Ian sa fim seriosi pina la urma Barca chiar a meritat cirstigul...

    RăspundețiȘtergere
  13. A Fost un joc intre 2 galaxii, dar ce pacat ca galaxia Real(ă) s-a transformat în una (I)Reala, iar cei Extratereştri a avut în mână toat universul, regele fiind Guardiola și prințul Messi au făcut lege pe CAM NOU.........Barca a meritat sa fie in finală.
    Real mai are mult până la Barca âncă 1000 de ani lumină doar ca să o ajungă, nu mai vorbim ca să-l întreacă ...
    Barca cupa e a ta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2010-2011

    RăspundețiȘtergere
  14. Pseudomus - FORZA JUVE!
    Ce REal, ce Barca - Juve!

    RăspundețiȘtergere
  15. Real e cea mai de răhat echipă la moment , care nici nu merită să fie numită "echipă" . Unde s-a văzut să dai în 2 ani 300 000 000 de euro pe fîrfe gen : Ronaldo şi Kaka şi să-ţi alungi legenda din echipă fiindcă la cârmă a venit un bou din Portugalia care vedeţi că e tare "hot" şi nu-i treb "ice" gen Raul .
    Nu a meritat Real victorie , nici un gram , nu a arătat pe teren nimic , da ce poate să arate o echipă de top-modeluri scumpe ? Curve futute pe tabloiduri ? Nimic .

    RăspundețiȘtergere
  16. "Pentru Ivan Goncearuc"
    Erau timpuri cind shi Barca shi Real tremurau inaintea partidelor cu Juve, acuma nu prea avem cum sa-i facem sa tremure...
    Oricum: Forma e trecatoarea, clasa e permanenta!
    Forza Grande Juve!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mourinho trebuia din prima mansha sal puna pe C.Ronaldo pe banca ca el viseaza sa joace la Barcelona. Asa a fost si in urma cu doi ani cind era la Man Utd, cind doresti sa demonstrezi multe se primesc putine.

    Privitor la cea mai buna ECHIPA din lume, ea nu este nici Real nici Barcelona, dar Manchester United si PUNCT

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune