Vaja

Campion pur sânge, Vaja Tarhnișvili, jucătorul de care se leagă istoria celui mai titrat club moldovean, Sheriff Tiraspol, și-a anunțat retragerea.
Vaja a câștigat tot ce a câștigat Sheriff. El este în echipă încă din primul an de campion. 10 titluri, 2 Cupe CSI, 7 Cupe ale Moldovei, 4 Supercupe și 2 participări în grupele Europa League. O performanță pe care nu cred că o va mai repeta cineva în Moldova. Apropo, pentru cei care încă nu au știut. Vaja Tarhnișvili este moldovean cu acte în regulă!
Jucător emblematic nu doar pentru Sheriff, Vaja este, fără dubii, cel mai bun fotbalist din campionatul Moldovei în primul deceniu al mileniului 3. Fotbalistul 3G dacă vreți, pe care îl putem asocia cu Sheriff, dar și cu un campionat întreg. De altfel, transnistrenii au emis și o monedă cu chipul lui Vaja, dar asta e deja politică, marele off al Basarabiei. 
Vaja este un fel de Lăcătuș al Stelei, Raul al Realului sau Beckenbauer al Bavariei. Vaja este Vaja și așa va rămâne în istorie. Sper doar că cei de la Sheriff îl vor aprecia pe merit și-i vor oferi pe viață un contract în staful administrativ al clubului. Îl merită din plin.

Comentarii

  1. Stilul inconfundabil al lui Sandu... Superb scris si corect!
    Citit despre afaceristul Sishanov
    http://moldsports.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ..un fel de Del Piero al Juventusului...Bravo Vaja!!!Respect oamenii statornici care construiesc lumea in jurul lor si nu fug prin lume dupa "zvezdonizm".

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu salut, stiu ca privesti si fotbalul romanesc, am o intrebare. Vreau sa fac o comparatie si vreau sa vad si opinia ta. Cind ii vad pe D.Munteanu si D.Petrescu ii vad pe Guardiola si Mourinio. Petrescu ar o tactica ce se aseamana cu a lui Mourinio, jucatorii joaca fiecare meci parca ar fi finala, in centru atentiei este totimpul antrenorul la echipa, si cel mai straniu, cind pleaca antrenorul de la echipele astea, jucatorii nu mai dau la fel acelasi randament, in unele cazuri jucatorii dupa plecarile lor chiar nu mai arata nimic, asemanarea la Guardiola cu a lui Munteanu e ca baga multi tineri si le da mai mult spatiu pe teren , mai mult spectacol fac. Dar cel mai interesant este ca mai mult imi place de Mourinio, ar iesi ca trebuie sa imi placa si de Petrescu, dar este invers, mmai mult imi place de Munteanu.Ai fi deacord cu asa o comparatie?Mersi mult pentru raspuns.
    Succese in continuare si respect pentru Vaja.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, din pacate nu mi-ai raspuns la intrebarea mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Compania, eu nu vad asocierea dintre ei. Mai ales dintre Guardiola si Dorinel.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune