Chiseliov a fost trimis la plimbare

Patronul echipei Olimpia Bălți, Serghei Chiseliov a fost suspendat din Comitetul Executiv al FMF pentru comportament indecent. De fapt, Chiseliops a fost dat afară în plină ședință a CEx, după ce majoritatea membrilor au votat pentru suspendarea lui.
foto: sports.md
Astfel Federația de fotbal a luat prima decizie importantă în războiul rece cu cooperativa. Chiseliov trebuia sancționat pentru declarațiile jignitoare la adresa celor care nu-i convineau lui. Și asta chiar dacă aceste declarații au făcut audiențe bune prin presă. De ce spun asta eu, fiind jurnalist? Pentru că presa sportivă trăiește atât cât trăiește sportul, în cazul nostru, fotbalul. Iar prin astfel de declarații Chiseliov ucide fotbalul, respinge oamenii de la stadioane și produce antipatie față de fenomen. 
Altceva era dacă acuzațiile aduse cu regularitate de Chiseliov erau fondate. Dar așa... Patronul Olimpiei (nu mai scriu ”finanțatorul clubului” pentru că, cred că e invers deja) a aruncat cu noroi în zeci și poate chiar sute de oameni din fotbalul nostru, în majoritatea cazurilor fără motiv. Pur și simplu pentru că îi place lui să se dea mare și tare, să se dea în spectacol. A intrat în rol și nu se mai poate opri. 
De unde vine acest comportament al unui om care a apărut în fotbal din senin? Chiseliov a crezut că va fi protejat și i se va permite orice atâta timp cât a fost unul dintre cei care l-au înaintat pe Pavel Ciobanu la funcția de președinte al FMF. A crezut că va intra la Federația, va cere ca Olimpia să iasă campioană, iar cei de acolo vor executa pe loc. Numai că glodeneanul n-a știut că fotbalul se mai joacă și pe teren. Mai mult decât atât, se joacă pe reguli inventate cu mult înainte ca el să descopere acest fenomen. Plus că Ciobanu are o personalitate puternică, cu principii, dar cel mai important - are corectitudine. L-a iertat o dată, atenționându-l. Iar a doua oară l-a ras, pe bună dreptate.
Prin această suspendare, înterg fotbalul moldovenesc i-a răspuns lui Chiseliov pentru lecția de gramatică pe care acesta a încercat să i-o dea.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune