Mergem să testăm Socola

Pentru mine campionatul european din 2012 începe astăzi, la fel ca și pentru alți 7 jurnaliști și câțiva prieteni, printre care și antrenorul naționalei, Adrian Bogdan. De ce? Citiți în continuare.
Astăzi plec în Polonia, una dintre cele 2 țări care vor organiza turneul final Euro 2012. Polonezii au decis să organizeze cu un an înaintea CE un alt turneu similar, doar că rezervat presei sportive. În plus, gazdele Euro 2012 vor să ne prezinte țara lor, să ne arate cât de bine sunt pregătiți pentru o competiție de o asemenea anvergură, pe care o vor găzdui în premieră. Să vedem.
Mergem pentru început în orașelul Ostroda, o localitate cu 34 de mii de locuitori, cam tot atât cât are Ungheniul nostru. Ostroda este amplasat la nordul țării, aproape de Kaliningradul rusesc și de marea Baltică. Este o localitate cu un peisaj fermecător. De jur împrejur sunt numai lacuri, iar clădirile de tip retro îți dau senzația că ai nimerit într-o poveste. Vedeți și voi mai multe pe fratele google. 
Cred că vom juca pe stadionul din localitate, care se numește Socola. Nu are nimic comun cu satul Socola din Șoldănești. Capacitatea arenei care a fost dată în exploatare în acest an este de 5 mii de locuri. Construcția stadionului a durat doar un an de zile și a costat 8 milioane de euro. Primarul din localitate speră ca măcar o echipă din cele 16 să aleagă Ostroda ca bază de cantonament în timpul Euro 2012. 

Sper că polonezii au internet cu viteză normală și voi putea scrie de acolo cronici despre felul în care Polonia pregătește turneul final al Campionatului European de la anul.       

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune