Deosebirea dintre marii antrenori și restul

Doi profesori. Doi profesioniști. Doi oameni care trăiesc o viață în fotbal. Gabi Stan și Alexandru Mațiura. Două personalități marcante care nu au nevoie de prezentări. Ce tangență au acești 2 antrenori?
Alexandru Mațiura
Presupun că nu v-ați gândit la faptul că Alexandru Mațiura a susținut aseară un antrenament-școală pentru jucătorii echipei Academia, care astăzi trebuiau să joace un amical cu Ursidos, antrenată de Gabi Stan. Ar fi fost interesant de văzut ce au învățat tinerii de la Academia de la fostul selecționer, actualmente antrenor la Rubin Kazan. Și cum ar fi pus astăzi în practică ceea ce au învățat aseară. Pentru că sunt sigur că lecția lui Mațiura senior n-a trecut pe alături. Ba mai mult, și fiul său, Andrei Mațiura, secund la Academia, a preluat lucruri utile din lecția tatălui. 
Gabi Stan
O mică paranteză, meciul Academia - Ursidos nu s-a mai jucat. Motivul este unul banal: după ce au dat asigurări că se va juca pe teren natural, reprezentanții Academiei s-au sucit, transferând în ultimul moment meciul pe teren sintetic. De partea cealaltă, reprezentanții lui Ursidos au considerat acest lucru drept un gest lipsit de respect și au refuzat, din principiu, să joace pe artificial. Anume din acest motiv și nu din altul. ”Dacă ne anunțau din start că vom juca pe sintetic NU ar fi fost nicio problemă, dar așa, cei de la Academia au decis că pe noi poți să ne tratezi cum vrei. Ei bine, nu-i chiar așa”, a declarat unul dintre antrenorii de la Ursidos.  
Revenind la lucrul care-i leagă pe cei 2 antrenori de clasă, Stan și Mațiura, pornesc de la declarația antrenorului de la Rubin și închei cu exemplul tehnicianului de la Ursidos. Ambii iubesc într-atât meseria pe care o fac, încât sunt deciși să revină oricând la munca de jos. Gabi Stan a demonstrat asta, ajungând în Divizia A a Moldovei, după ce a jucat în cupele europene. Iar Alexandru Mațiura este oricând gata să revină în țara natală (originar din Edineț), ”chiar și la Băcioi”, indiferent în ce divizie valorică, chiar dacă a câștigat de 2 ori campionatul Rusiei și a jucat în grupele Champions League. Inclusiv prin asta se deosebesc marii antrenori de restul.

Comentarii

  1. Un antrnor profesionist nu trebuie sa activeze intrun mediu neprofesionist. Mentalitate!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune