Alexeev sau Frunză?

Gabi Balint are o dilemă pentru meciurile cu Finlanda și Ungaria, care se vor juca pe 2, respectiv 6 septembrie, în preliminariile Euro 2012. Selecționerul Moldovei are de ales între cele 2 vârfuri împinse: Viorel Frunză sau Serghei Alexeev. 
Frunză
Alexeev
Despre convocarea în premieră a lui Alexeev în ”era Balint” a vorbit aseară secundul Ion Testemițanu, în exclusivitate, la Arena Publika. 
Se pare că Balint vrea să-i dea o șansă fostului vârf al Sheriffului, care a început să-și revină încetișor după transferul la Kaposvari Rakoczi (Ungaria). În vârstă de 25 de ani, Alexeev a semnat cu ungurii acum 2 luni, chiar dacă a avut o jumătate de an în care n-a jucat. 
De partea cealaltă, Viorel Frunză s-a transferat și el recent la Șahtior Karaganda (Kazahstan), după ce în ultima jumătate de an a jucat în Belarus, la Neman Grodno.
Deocamdata ambii atacanți au doar câte 3 meciuri jucate pentru noile echipe și niciun gol marcat. O singură diferență: Frunză se bate la titlu cu Șahtior, care este pe locul 2, în timp ce Alexeev luptă pentru evitarea retrogradării. Pentru comparație, campionatul Ungariei se află pe locul 29 în Europa, iar cel al Kazahstanului, pe 40. Moldova e pe 36. Cu alte cuvinte, practic, nicio diferență.
Pentru naționala Moldovei Viorel Frunză a jucat 25 de meciuri și a marcat 6 goluri. Serghei Alexeev a jucat 15 meciuri și a marcat 4 goluri. 
Spune și tu în ”comentarii” pe cine dintre cei 2, Frunză sau Alexeev, dorești să-l vezi la națională?

Comentarii

  1. FRUNZE. Nici nu stau pe ginduri. Frunze a facut ceva pentru selectionata noastra. S-a vazut in meciul cu Finlanda. Are experienta mult mai mare si are clasa de 3 ori peste Alexeev. Cred ca pe Balint l-au prostit impresarii sa-l aduca pe Alexeev care e mort pe teren. Sper sa nu se lase dus in eroare.
    Dar tu Sandu ce crezi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca dintre cei doi cel mai bun este PICUSEAC care este mai in forma decit amindoi luati la un loc

    RăspundețiȘtergere
  3. stolmaci picusceac este accedentat,eu ias convoca pe ambii plus ovseanicov si molla,iaka acestea 4 atacanti doros lasa sa stai acasa ca ii mort,las vrea sal vad pe racu ca mijlocas la selectionata ii greu sa joci meci de meci la echipa ta de club ca mijlocas dar la nationala in aparare, eu cred ca racu sa joace ca mijlocas va face treaba,si pe zmeu as vrea sal vad ca progreseaza in ultimul timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as opta pentru Frunza, tinand cont de experienta si valoarea lui. Plus ca Frunza este un jucator care poate decide oricand singur soarta partidei. Stie sa tina langa el mereu 2 aparatori, creaza spatii pentru coechipieri. Are calitati peste Alexeev, cum ar fi sutul de la distanta sau jocul aerian.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca ar trebui convocati ambii iar frunza titular...pe final de meci cred ca ar tr incercat si alexeev deoarce marcheaza multe goluri insa este cam egoist...cred ca ambii ar ttrebui convocati...de alexeev nu am auzit mult timp insa frunza este cel mai bun atacant din istoria moldovei...insa este cam batrin...in atac asa dori sa joace ovseannicov , frunze...iar rezerve alexeev si cum ai zis sergiu- molla

    RăspundețiȘtergere
  6. Dintre acestia 2 il aleg pe Frunza. Nici nu se discuta ca Frunza este mult mai bun. Si Balint stie despre asta.Nu cred ca Balint este atit de naiv ca sa asculte de impresari.
    Moldova o sa invinga Ungaria la Chisinau cu 3-1, iar Frunza va bate 2 goluri si unu Cebotaru. In Finlanda bat ai nostri cu 1-0. gol Suvorov

    RăspundețiȘtergere
  7. Slab foarte slab la noi cu atacantii.Si intradevar Balint n-are de unde alege, cred ca ca varf impins cea mai buna varianta avea sa fie Picusceac,poate Dadu... insa dintre acesti doi as spune ca Frunza ar trebui sa fie in primii 11, dar as vrea sa-l vad si pe Alexeev in actiune, cred ca el va fi supramotivat asta deja este un plus pentru un fotbalist.


    Sunt deacord cu sergiu grecea ca racu ar putea fi incercat si ca mijlocas insa problema e ca linia de mijloc la noi e in regula, acolo Balint are de unde alege.

    Si deacum daca ne-am spus parerile vis a vis de pe cine l-am fi ales noi pe Frunza sau Alexeev.As vrea sa mai scriu si care dupa parerea mea ar fi lotul perfect si schema potrivita la meciul cu Finlanda:
    portar-Calancea;

    aparatori-Racu,Armas,Epureanu,Golovatenco(Bordian);

    mijocasi-Cebotaru(la inchidere),Zmeu,Tigarlas,Suvorov(subatacant);

    atacant-Frunza (Alexeev)

    Se primeste un 4-1-2-1-1


    Sandu sint foarte curios care ar fi dupa parerea ta cel mai optimal lot si schema de joc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Calancea - Bolohan, Armas, Epureanu, Golovatenco - Ivanov, Cebotaru - Suvorov, Tigirlas, Dedov - Frunza

    4-2-3-1

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune