Cipru - Moldova 3-2. Paralela

Naționala Moldovei a pierdut amicalul cu Cipru, scor 2-3. Cu același scor Brazilia a pierdut în fața Germaniei. Ce paralelă poți face între aceste două meciuri? Paralela neputinței cu cea a nedorinței.

Naționala noastră n-a mirat pe nimeni prin înfrângerea de la Cipru. Un meci trăit până la pauză din geniul lui Suvorov (foto) și tupeul lui Ovseannicov. Din păcate nu avem portari. Plus că jucăm de fiecare dată în inferioritate numerică. Nu vreau să mai dau nume, dar sunt jucători care merg paralel cu echipa națională. Pur și simplu nu-și dau seama de favoarea pe care le-o face Balint. Cel mai trist este că cel care are mai mult de suferit este tocmai selecționerul.
Important: Naționala Moldovei trebuie construită în jurul lui Suvorov. Este Gică Hagi al nostru care, dacă vom avea grijă de el, ne va face singur o echipă mare.
Alături de Suvorov, brazilieni în această seară au fost și nemții. Pentru că Brazilia n-a jucat nimic. Păi cine avea să joace? Vedeta tabloidelor Neymar despre care se vorbește mai mult decât joacă. Robinho care oricât nu s-ar strădui tot jucător de futsal rămâne. Sau Fernandinho care a scos capul în lume din mina Donețk. Cred că această echipă a Braziliei este cea mai slabă din 1990 încoace. Anume la Copa del Mondo din Italia selecao brasiliera a arătat exact așa de incapabilă să facă ceva. Nu mai au un Romario, un Ronaldo, un Ronaldinho sau un Kaka. Același Roberto Carlos chiar dacă era fundaș putea decide singur soarta partidei. Astăzi Brazilia nu mai are jucători decisivi și dacă nu vor schimba ceva n-o văd bine peste 3 ani la Mondialul de pe Maracana. 
În schimb Germania de 4-5 ani a început să facă spectacol pe teren. Iar golul 2 al nemților a fost fabulos. Mă refer la combinație. Oricum, voi rămâne mereu un suporter al fotbalului brazilian și al naționalei Moldovei.

Cipru - Moldova 3-2
Nicosia, 10 august 2010
spectatori: circa 2.000
Marcatori: Avraam 13, 51, Dobrasinovic 89 - Armaş 23, Ovseannicov 45+1.
Cipru: Kissas, Povrsaitios, Ilia, Herkis, Dobrasinovic, Michail, Satsias, Avraam, Okkas, Charalam, Efrem
MOLDOVA: Calancea, Cebotaru (60, Potârniche), Racu (87, Ilescu), Armaş, Bolohan (78, Sidorenco), Ivanov, Epureanu (c), Suvorov, Ţâgârlaş (60, Ciupercă), Cheptine (71, Erhan), Ovseannicov (60, Doroș)
Rezervă: Gaiduchevici

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune