Mesajul unui suporter al Naționalei

Citește mai jos un mesaj al unui suporter al naționalei Moldovei, postat pe Vox.Publika.md.
“Important: Naționala Moldovei trebuie construită în jurul lui Suvorov. Este Gică Hagi al nostru care, dacă vom avea grijă de el, ne va face singur o echipă mare.”
Nu sunt de acord cu Dvs, mult stimatul domn Grecu, din mai multe considerente. Acest Suvorov e rus, rusofon si nu cunoaste Limba Romana, deci nu este in stare sa intoneze Imnul Republicii inaintea meciului, ceea ce este grav si diminuiaza avintul patriotic al Nationalei noastre Romano-Basarabene.
Si mai grav este ca Suvorov, chisinauian de origine, a trait multi ani pe teriitoriile ocupate de rusi si deznationalizate din stinga Nistrului si la sigur nu are stima fata de Istoria Neamului Nostru Roman.
Dar cel mai mult ma ingrijoreaza numele acestui pretins “Hagi moldofnesc”. Urmasul lui Traian si Decebal ALEKSANDR SUVOROV – va imaginati asa ceva?!! Generalul rus Aleksandr Suvorov de doua ori a calcat Tara Moldovei in picioare (1773-74 / 1789-90), ne-a ocupat, si-a batut joc de bastinasii acestui pamint sfint, ba chiar a luat cetatea Ismail de la prietenii nostri turci. E un simbol al expansionismului si imperialismului rusesc, un simbol patat cu singele inocent al turcilor, francezilor si altor popoare -victime ale barbarilor din stepa estica! Nu are ce cauta in Selectionata noastra Romano-Basarabeana omul cu un asemenea nume compromis.
L-as sfatui pe Balint sa scape si de serviciile altor rusofoni gen Ivanov (sic!), Namasko, Bugaiov, Picusciac, Kalincov, Ovseannicov. Da, eram sa uit, mult stimatul Gavril Pele trebuie neaparat sa-i dea afara pe Georgiev, ca tare-s obraznici sunt gagauzii! Nu stii Limba Romana (ma rog, “moldofneasca”) – afara din Selectionata noastra Romano-Basarabeana!!!
Ma bucura totusi ca in timpul apropiat o sa modificam Constitutia tarii, stergind din ea orice urma de moldovenism primitiv, scapindu-ne definitiv in acest fel de Rusafonia din stinga Nistrului, dar si de alolingvii gen Suvorov, Ivanov, Namasko la Selectionata. Sa avem rabdare, fratilor.

Semnat: Hurmuzachi-Densusianu, la 2011-08-11 05:49:39

Comentarii

  1. Exagerate ideile acestui om. Dacă ne debarasăm de serviciile acestor rusofoni, în genere o să fim de nimic, încît nici pe San Marino nu o să-i putem bate, cred eu.

    În privinţa ideii tale, nu cred că în următorii 10-20 ani Moldova îşi va putea construi o echipă mare: mai degrabă una mediocră (medie), care se va bate pentru locurile 4, maximum 3, dar pentru vreo calificare la vreun turneu final, îmi pare imposibil. La moment locul 5 e de noi, din păcate.

    Şi nici nu ştiu dacă e o idee bună de crescut o echipă în jurul unui rusofon, şi de lăudat că ar fi Gică Hagi al nostru (să nu i se urce la cap). Poate da, poate nu - tu ştii mai bine, căci cunoşti mai bine fotbalul moldovenesc decît mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu, postarea asta nu merita spatiu pe blogul tau. Tare m-am mai saturat de rusofobi si romanofobi.Daca ne-am conduce dupa capul individului care a scris rindurile de mai sus atunci Germania si Franta ar trebuie sa dea afara cite 2/3 din echipa. Din indivizi de astia se nasc monstri cum cel din Norvegia. Timpiti bolnavi la cap.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu sunt de acord cu autorul mesajului. De altfel, m-am si pronuntat vizavi de Suvorov in postarea anterioara. Numai ca fiecare idee are dreptul la viata. Iar unele dintre remarcele autorului, chiar daca au fost expuse intr-o forma dura, sunt corecte: cum ar fi faptul ca Suvorov ar trebui sa cunoasca imnul tarii in care s-a nascut, indiferent de limba pe care o vorbeste.
    Altfel, Suvorov este in prezent un fotbalist de neinlocuit in nationala Moldovei. E cel mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trăiască Naţionalismul în Basarabia şi numai atunci vom fi nişte luptători ca Englezii sa fim mândri toţi ca unu, de ceia ce a făcut Ştefan pentru noi şi de istoria graiului nostru căci asta e comoara adevărată... În privinţa lui Suvorov poate să joace ca Messi da nu socot că împrejurul lui se face echipa ,ea trebuie construită pe oameni cu sânge în coaie gen: Gerard, Terry,Roony, Xavi Alonso,Gatuso, ex-stelistul Mirel Rădoi, oameni cu caracter.

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi sper Epureanu să fie unu ca ei căci are ceva similar cu ceilaţi enumeraţi de mine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hurmuzachi-Densusianu moldova treb sa scape de oameni de aestea ca tine fara creier in cap si nesanatosi,fu rominia tigani,nu sustin nici nationalitatea rusa,sunt cetatean ai Republicii Moldovei si sustin moldova.

    RăspundețiȘtergere
  7. mari prost pleaaaa!suvorov kiar e cel ma bun de la nationala,hai in .... mea si sa facem politica din fotbal!dute draga si te impushka si nu bate capu daca nu intelegi in fotbal!VBreau foarte mult si Tarhnishvili sa joace p/u nationala noastra p/u ca e kiar un jucator de calitate,insa nustiu daca are cetatenia noastra, as spune sal luam si pe Erick Sackey care are un potential extraordinar insa prostii de la Dacia il ingroapa de viu!Mari prosti

    RăspundețiȘtergere
  8. aaaa si sa nu uit!tre sa punem accent si pe Paseciniuc care e kiar Ronaldo de Moldova! Asta e un jucator tinar si kiar de valoare,tre sa il crestem la nationala si atunci va ajunge departe,la fel va adcuce si folos nationalei

    RăspundețiȘtergere
  9. @sergiu grecea
    mai degraba moldova trebu sa scape de oameni ca tine ca-s peste 60 de procente, dute si citeste poezii dea lui G.Vieru sa afli ce e Moldova si cine suntem intradevar si peurma sa invinesti pe cineva ca nu-i sanatos ... poate socoti ca Ion si Doina nu erau sanatosi poate si Vieru si multi alti oameni culti care stiu carte?? mai degraba o sa-i cred pe ei caci ei sunt cu adevarat simbolurile Basarabiei da cine esti tu?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Viorel. Acuma nu compara tu patriotismul si dragostea pentru plaiul natal al lui Vieru si Teodorovici, cu extremismul persoanei care a scris rindurile de sus. Eu tot imi iubesc plaiul dar datorita unor oameni de astia apar razboaie, xenofobie etc. Cind aud de "Ia ruskii" sau "legiuni Romane" imi vine sa bat ii cap in cap. Nu faceti din sport politica, politicienii pe care i-am ales acuma fura cum furau si mai inainte si nu depinde de culoarea brand-ului.

    RăspundețiȘtergere
  11. @pseudomus
    fii asa cum esti indiferent sau altfel da eu o sa lupt macar si pentru un pumn de pamant si pentru dreptate caci asta e principalu si nu ma intereseaza cine fura principalu sa nu fure unu venitic de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Viorel eu cum vad tia nu iti ajunge ceva in cap,cum ai spus tu :mai degraba moldova trebu sa scape de oameni ca tine ca-s peste 60 de procente?
    acuma iti raspund,eu mam nascut in moldova eu iubesc aceasta tara si niciun tigan romin sau taran nu o sa imi spuna mia ca noi suntem romini,niciodata in viata nu voi cu rominii sau cu rusii moldova ii tara independenta si tiganii de peste prut care vb in aer ca tine sasi inchide gura,te socoti tigan romin? drum bun rominia ii aproape 15 metri si ai trecut prutul.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Sergiu ,
    tu esti de-a pula omule, cine esti tu sa-mi spui ce sa fac e cartea de istorie si invata si invata caci cartea este izvorul cunostintelor, inca una stiu ca mai tare o sa te invrajdesc cu romanii dar virusul comunist care te-a acaparat nu se lecuieste, iti urez prosperitate si intelepciune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune