Câinii latră, caravana se duce

Presa este câinele de pază al societății. A fost primul lucru pe care l-am reținut de la facultatea de jurnalism. Pe dracu. În Moldova presa poate să latre până răgușește. Degeaba. Cei de la conducere n-au treabă. Ei își fac mai departe interesele de parcă nimic nu s-ar fi întâmpla. 
foto: sports.md
În România DNA a reluat arestările oamenilor de fotbal implicați în aranjare de meciuri. La noi - nimic. Deși despre corupția din fotbalul moldovenesc se vorbește deja și în presa din Anglia! De unde așteptăm noi curățenie în fotbal, dacă cei care conduc țara își fac vacanțele împreună cu persoane dubioase care corup arbitri și transformă fotbalul moldovenesc într-un totalizator la negru. 
Săptămâna aceasta am publicat un șir de materiale în care am vorbit despre șmecheriile atletului Ion Luchianov, care a cheltuit banii statului aiurea. Și care a fost răspunsul organelor abilitate? MTS prin gura lui Ilie Chirtoacă (foto) spune că nu e treaba lor atâta timp cât sportivul este pregătit! 
Cum adică? Chirtoacă vorbește de parcă i-ar fi dat bani lui Luchianov din propriul buzunar. Domnilor de la MTS, aceștia sunt bani publici, veniți din buzunarul meu și al altor 3 milioane de moldoveni. Cine v-a dat vouă dreptul de a cheltui banii publici așa cum vă place vouă? Păi voi sunteți mai mari infractori decât un sportiv fără minte. Voi faceți conștient aceste lucruri! Numai că ajungem din nou la titlul acestei postări. 
Morala care-i? Țara asta n-are nevoie de presă, n-are nevoie de adevăr, n-are nevoie de lucruri normale. Aici totul se face prin cumătrism, interes și prostie.

Comentarii

  1. Ca sa fii auzit, eu te-as sfatui sa ai rogi sa posteze materialele tale pe ce-i de la sports.md(cu link la blogul tau)sau daca stii alte site-uri ai putea colabora cu ele, pentru ca blogul e blog- nu il poti compara cu un site sportiv.

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei, eu nu am nevoie de publicitate la blog. Crede-ma ca dupa numarul de vizitatori chiar poti sa compari blogul meu cu orice sait sportiv din Moldova. Asta o poti verifica usor.
    Tu vad ca n-ai inteles nimic din postarea asta

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu, nu despre publicitate a fost vorba ci despre cooperare. Idee n-am care pagina este mai urmarita. blogul tau sau sports.md, pur si simplu am inchipuire ca un site sportiv este mai vizitat ca orice blog...poate ma gresesc.
    Postarea ta am citit-o si am inteles ideea ta...pur si simplu n-am nici un interes in chestiile astea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hamaiesc 24 din 24 atatea televiziuni si nu se schimba nimic, dar tu vrei cateva saituri sa aiba asa putere.
    Ideea ta cu cooperarea pentru a capata o forza mediatica mai ampla e binevenita, numai ca eu nu vreau sa ajung intr-o zi ca materialele mele sa fie selectate in functie de omul pe care il deranjeaza, cum au mai patit si altii care s-au grabit sa-si treaca blogurile personale pe saituri specializate.
    Mai vedem

    RăspundețiȘtergere
  5. axa.....sandu tiam vazut statisticie.....merg :D
    FATSA DE A MELE :D.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. :) Chirtoacă mi-a fost antrenor de luptă liberă în anii '98 / '99 la şcoala nr. 87 de la Ciocana

    RăspundețiȘtergere
  8. e urât ce scrii fără a cunoaște realitatea! mergi la kislovodsk și află ce fel de femeie e această babă (pardon băba)... înțelege toată lumea că asemenea scrisori de cele mai multe ori sunt scrise de juristi! stii cumva cine e jurist la baza sportiva din kislovodsk?...
    chiar dacă este un simplu blog cred că ar trebui sa te informezi corect și să fii și imparțial pentru a te respecta pe tine și cei câțiva cititori, pe care afirmi că îi ai!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ioane, cunoscandu-te foarte bine si stiind ce poama esti, am toata increderea ca scrisorile venite oficial de la Kislovodsk sunt veridice. Iar tu trebuiesti tras la raspundere pentru infractiunile comise. Sper ca toate organele abilitate sa se sesizeze si sa-si faca treaba.

    RăspundețiȘtergere
  10. ... nu stiu cine si de ce ar trebui să mai citeasca acest penibil bloc, daca tu, pretins jurnalist impartial, stergi mesajele care nu iti conving... am scris in mesajul precedent ca sunt doar un amator al sportului si nu ion luchianov, care, banuiesc, nu vrea sa piarda timpul citind aberatiile tale...
    in speranta ca vei fi corect si nu vei sterge si acest comentariu... mai afirm odata ca nu voi mai scrie comentarii aici pe site...
    P.S. dar si daca o sa lichidezi mesajul meu... nu cred ca merita sa iti mai acord atentie

    RăspundețiȘtergere
  11. mesajul tau a fost sters pentru ca continea injurii. nu conteaza cine esti. e clar ca vreo unul despre care am scris adevarul pe aici, fie ca e luchianov sau alt individ adsemanator

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune