Mitul ”Stadionul Național”

foto: chisinau.md
Inspirat de frații lui de peste Prut, primarul capitalei a decis să dea lovitura în eventualitatea unor alegeri anticipate. Și ce poate să-ți mai aducă ceva voturi în plus dacă nu promisiunea de a construi totuși acest stadion național, despre care tot vorbim de 20 de ani. O ședință la primărie, o plimbare pe lângă circ, cameramanii aleargă, televiziunile vorbesc, oamenii se bucură în comentariile de pe bloguri. Sunt sigur că în câteva zile se va stabili locul concret unde ar trebui să se construiască stadionul național. În scurt timp se vor organiza câteva ședințe la care vor fi invitate toate televiziunile. Vor apărea și câțiva investitori, dornici să participe la licitație. Mai în scurt, traseu deja arhicunoscut în Moldova. 
Numai că! Am obosit de promisiuni deșarte. Cineva se face că lucrează, dar în realitate își face PR politic. Acum un an și jumătate guvernul inventa o poveste asemănătoare, care a rămas în arhive. Acum a venit rândul primăriei să ne prostească. Care pământ de lângă circ? Păi nu s-a spus cu vreo 4 ani în urmă că în râpa ceea nu e posibil de făcut construcții durabile din cauza apelor subterane? Cine ne minte? Comuniștii care se ocupau atunci de noi sau capitaliștii care ne trag acum?

Mai am câteva întrebări: De unde va lua primăria bani, câteva sute de milioane de euro, că parcă n-am auzit de granturi străine? De unde știe ministrul Ciobanu despre faptul că locul de lângă strada Tighina unde a fost amplasat Stadionul Republican va fi cedat gratis firmei care va construi Arena Națională? 

Nu vreau să fiu răutăcios, dar bănuiesc că a treia poveste despre construcția stadionului național se va încheia ca și primele 2: imediat după alegeri. Din păcate. Iar stadionul se va construi cu adevărat abia atunci când cineva din afară ne va oferi bani, pe care cei care se vor ocupa de construcție îi vor fura în proporție de 80%. Cam așa se face totul în țara asta.

Comentarii

  1. Sandu...fratii lui sint si fratii nostri...Te respect ca jurnalist si om,insa nu pot sa accept asta...si inca ceva,poate ca sa discutat ceva acolo in alianta :D cu toate ca ma indoiesc de asta :D:D:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Oleg, poate ca nu m-am exprimat corect. Cer scuze. Eu am avut in vedere ”fratii lui de la primaria din Bucuresti”, care au spalat un car de bani cu constructia stadionului.

    Eu am si eu fratii mei peste Prut, la fel ca orice moldovean!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu ma gresesc pana acum nu s-au creat asa conditii pentru investitori.Terenul pentru constructia stadionului gratis, si plus cadou 4 !!! ha in centrul Chisinaului unde a fost amplasat republicanul, sint conditii super avantajoase pentru cei care vor investi.
    Sandu ce tine de intrebarile tale, din cate stiu 4 din cele 5 hectare de pe Tighina le apartin statului asa ca daca vor stadion vor trebui sa-l cadoneze, iar in privinta de unde va lua primaria sute de millioane, am ras putin socat fara suparare,1. costul stadionului de minim 25 mii locuri se estimeaza la 30 millioane.2.Primaria in loc de bani va contribui cu pamantul care il vor da investitorilor care dupa cum bine stii este foarte scump.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andrei, sa dea Dumnezeu! Numai ca eu nu cred. Vorbim dupa alegeri

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune