Puterea de cumpărare sau comparare

Golul marcat de Rapid în poarta Zimbrului a fost perfect regulamentar, contrar deciziei arbitrilor și a experților FMF. Dovada v-o prezint mai jos.
Evit introducerea pentru că toată lumea fotbalului din Moldova este la curent cu ultimul scandal legat de golul anulat Rapidului în prelungirile meciului cu Zimbru, încheiat nedecis 0-0 și cu reacțiile de ieri venite atât din partea patronului rapidist, Victor Ostap, cât și a expertului FMF, Vladimir Antonov, pe care le găsiți integral pe saitul moldfootball.com.
Din start vreau să accentuiez că am un respect deosebit pentru fostul arbitru FIFA, pe care îl consider poate cel mai bun arbitru moldovean al secolului trecut. De ce însă o personalitate cu o asemenea autoritate, Vladimir Antonov a fost atât de superficial la analiza fazei cu marcarea golului, mai ales că a ieșit în fața presei și a declarat public că golul a fost anulat corect?! După mine este total invers și vă argumentez prin imaginile alăturate de ce spun asta.  
Vladimir Antonov s-a bazat pe imaginile preluate de la Moldova 1 și a analizat faza dintr-un singur unghi. Mai mult decât atât, stop-cadrul a fost făcut NU în momentul șutului, dar când balonul se afla deja la mijloc de drum între jucătorul care a șutat și portarul Zimbrului. Ori o fracțiune de secundă înseamnă o jumătate de metru diferență de plasament între jucători. Asta se vede clar în primele 2 imagini: prima - cu stop-cadru făcut de Atonov, iar a doua - cu cel pe care l-am făcut eu în momentul în care jucătorul Rapidului a șutat mingea.
Mai mult decât atât, linia imaginară dintre penultimul fundaș zimbrist și atacantul rapidist trebuia trasă paralel cu linia porții, nicidecum altfel cum se pare că s-a întâmplat în cazul experților în arbitraj. Dacă tragem linia imaginară paralel cu linia porții vedem că cei doi se află pe aceeași linie!
Dar dovada cea mai clară a faptului că golul Rapidului a fost perfect regulamentar vine de pe a treia imagine sau stop-cadru, preluată de pe saitul sports.md. Filmată din unghiul opus, aceasta ne arată o cu totul altă poziție a jucătorilor și anume faptul că Zimbru avea 2 fundași în fața atacantului rapidist, respectiv nici vorbă de ofside la această fază! Vă invit să analizați cu atenție această fază extrem de grea.
În final, aș mai îndrăzni să spun că, chiar dacă atacantul Rapidului s-ar fi aflat în ofside, acesta nu a influiențat faza, fiind plasat la 2 metri în spatele portarului în mometul primului șut, adică a fazei pe care o aveți în stop-cadrul de mai sus!
Și ca să închei: eu consider greșeala tușierului Borisov pur omenească, nicidecum intenționată. Însă trebuie să acceptăm și faptul că arbitrul a greșit grav, privând o echipă de 2 puncte și dăruind altei echipe unul. Iar dacă luăm în calcul ceea ce a declarat astăzi Victor Ostap, lucruri care demult nu mai sunt un secret și pe care le cunoaște toată lumea, atunci astfel de greșeli ar trebui taxate la maxim ca să nu creăm un precedent periculos.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune