Argentiniano-italo-moldoveanul! Povestea incredibilă a unui fotbalist

În urmă cu 2 ani scriam pe blog despre un puşti cu origini basarabene, născut în Argentina şi despre care se spunea că va deveni liderul naţionalei Italiei. Nicolas Gorobsov dacă vă mai amintiţi de el. Ei bine, acesta a ajuns în campionatul României, la Poli Timişoara, unde a fost împrumutat de AC Torino şi unde este coechipier cu internaţionalul nostru Artur Patraş. 
Gorobsov a dat şi un interviu pentru saitul ProSport în care spune că trăieşte nişte sentimente deosebite, fiind foarte aproape de Basarabia, pământul de unde îşi trag rădăcinile strămoşii lui. "E un sentiment aparte să fiu aici. După 15 ani de fotbal în Italia, am ajuns în Timişoara, mai aproape de zona Basarabiei, unde a trăit străbunicul meu. La câţiva ani după al doilea război mondial, a emigrat în Argentina. Viaţa era foarte grea în Basarabia, nu era nici de muncă şi a trebuit să plece. Atunci nu erau nici avioane, a plecat cu vaporul. Pe vremea aceea, mulţi europeni, inclusiv italieni, emigrau în Argentina. Acolo se trăia mai bine", spune jucătorul lui Poli, relatând povestea, aşa cum a aflat-o de la bunicul său. Când jurnalistul i-a înmânat o hartă a României Mari, jucătorul ruso-argentiniano-italian i-a indicat foarte repede Chişinăul, oraşul în care a trăit strămoşul său. Citeşte AICI interviul integral.

Alături, pe blog aveţi un sondaj. Avem oare nevoie de jucători naturalizaţi la echipa naţională? Eu zic CATEGORIC DA. Mai ales jucători cu origini basarabene. Problema este ca aceşti jucători să accepte să joace pentru o naţională, care n-a urcat mai sus de locul 4 într-o grupă preliminară.

Comentarii

  1. am si eu aceasta stire...bravooo...Totusi trebuie lui de propus cetatenia MD... Chiar daca el vrea sa joace cu Messi la nationala Argentinei pe dinsul asta o sa-l stopeze, poate chiar el nici n-o sa ajunga la ea...Bravo lui ca are asha obiectiv!!!

    http://ashambra.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. http://afanasiimihai.blogspot.com/2011/10/moldova-georgia-pentru-10-oara.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu Grecu adaugati-ma si pe mine in lista blogurilor dvs. http://ashambra.blogspot.com/
    Mersi anticipat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu cred ca el va juca nici pt Argentina si nici pt Italia. Altfel juca in seria A, nu in serie B si in plus nu era imprumutat la Timisoara care si ea acum e in Liga 2 din Romania. Cred insa ca ar ajuta mult nationala noastra, a Moldovei (pt ca mai avem una, tot a noastra). Ar fi super daca ar accepta cetatenia. Nu-l cunosc ca jucator, dar daca a ajuns la Torino, cred ca are loc leger si in nationala Moldovei. Cati din nationala ar juca la Torino?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune