Cine adună la un loc pedicii, narcomanii şi Rotterdam

suporteri batavi
Gabi Balint a declarat că Olanda poate alinia oricând 3 echipe care să bată Moldova. Eu zic că au de unde să facă şi 10. Chiar dacă suprafaţa teritorială a Olandei este puţin mai mare decât cea a Moldovei, ţara lalelelor are o populaţie de 4 ori mai mare decât a ţării noastre, adică peste 16 milioane de locuitori. Să nu uităm şi de coloniile istorice, precum Surinam, de unde provin un şir de celebrităţi din lumea fotbalului, cel mai reprezentativ fiind Ruud Gullit, pe care Balint nu-l va uita niciodată după finala Cupei Campionilor din 89. Presupun chiar că pentru selecţionerul nostru era mai simplu un meci cu campioana mondială Spania decât cu Olanda. Anume de peninsula Iberică se leagă amintirile frumoase ale fostului atacant al naţionalei României, care a câştigat cel mai important trofeu din Europa la Sevilla, cu Steaua, apoi s-a dus să-şi încheie cariera de jucător tot în Spania, la Burgos... Da. A fost un scurtcircuit...
Istoria fotbalului olandez - Gullit la centru
Voiam să spun că, din păcate, nu avem nicio şansă în faţa maşinii de fotbal olandeze. Pe lângă mentalitatea pe care o invocăm aproape obsesiv la fiecare meci al naţionalei, nu avem nici valoare să scoatem măcar un punct în Olanda, oricât de mult şi-ar dori Ivanov, oricât de frumos am visa noi toţi.
Concret. Nu avem portar. Namaşco şi Calancea au regresat enorm, caracteristic moldovenilor la care apar mai mulţi bani în buzunar decât ştiu să-i folosească. Gaiduchevici parcă ar fi o soluţie. Poate şi Moraru cu experienţa lui. Dar, nu avem un Nr.1 solid. Iar de aici începe toată buba. 
Urmează fundaşii laterali, atât stânga, cât şi dreapta. Nu avem. Bolohan s-a antrenat ultimele 2 luni pe toloacă, fiind fără club (posibil să semneze cu Milsami). Boreţ e cu un picior la pensie, dar nici nu este el fundaş lateral, oricât de mult şi-ar dori azerii. Nici Racu nu e. Poate Bordian, însă cu atâtea aere e cam greu să alergi. Mai pui că nici la club n-a mai jucat de timp bun. Golovatenco ar fi o soluţie pe stânga, dar la club joacă central. Cebotaru n-a mai fost fundaş din copilărie, deşi eu acolo îl văd. 
Stadionul din Rotterdam
Un mijlocaş de creaţie, un coordonator de joc, un lider care să ducă echipa după el. Asta e. Epureanu parcă nu mai poate, deşi e încă tânăr. Suvorov n-are caracter. Speram că jucătorul cu nume de mareşal va fi un fel de Hagi al nostru, dar... Am văzut cu toţii. A fost inexistent în meciurile din septembrie. Încă mai are timp, deşi, după ce a făcut în campionatul Poloniei... Sper să-i vină mintea la cap.
În fine, nu avem nici atacant. După ce Frunză s-a rătăcit prin stepele Kazahstanului, Balint nu i-a mai găsit înlocuitor, chiar dacă selecţionerul a încercat să-l renască pe Alexeev sau să-l facă pe Bugaiov să uite prima dragoste (Dobrovolski). De Ovseannicov nu mai zic nimic. Dar ce să faci dacă alţii nu sunt?
Ultima vizită acasă la batavi, cu preşedintele Voronin în tribune, ne-a adus 5 goluri în poarta noastră. Ce surpiză de pregăteşte de această dată ţara pedicilor şi a narcomanilor, oraşul care sună sugestiv într-o traducere aproximativă din rusă - Rotterdam? Vineri vom afla răspunsul. 

Comentarii

  1. am un prieten olandez in rotterdam....vine in moldova de multe ori dar va sustine olanda(si normal)....citi suporteri au facut deplasarea sau urmeaza sa o faca?nu cred ca mai mult de 10...
    poate a veni galeria zimbrului...

    RăspundețiȘtergere
  2. circa 80 de suporteri moldoveni pleaca in Olanda in mod organizat

    RăspundețiȘtergere
  3. Componenta preliminara p\u Olanda:Krul, van der Wiel, Boulahrouz, Mathijsen, Pieters, van Bommel, de Jong, van der Vaart, Huntelaar, van Persie, Kuyt.Iar Arien Roben - pe banca.

    RăspundețiȘtergere
  4. De facto Gabi Stan l-a lucrat pe Stefan Stoica la Orhei. Razboare rominesti in Moldova pe adresa

    http://moldsports.blogspot.com/2011/10/gabi-stan-l-lucrat-pe-stoica-de-la.html

    RăspundețiȘtergere
  5. http://basarabia-sportiva.blogspot.com/2011/10/gabi-stan-l-dat-in-gat-pe-stefan-stoica.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune