Diferenţa dintre fotbal şi pariuri se numeşte Armenia

Ruşinea din meciul cu Rusia, 0-6, trecută în dreptul naţionalei de tineret şi înfrângerea programată din Olanda m-au trimis în Armenia. Nu după fiul lui Mandrîcenco, piticul exponenţial al limitei jucătorului moldovean, ci pentru a-i descoperi pe Henrikh Mkhitaryan, Yura Movsisyan, Marcos Pizzelli (brazilian naturalizat) sau Gevorg Ghazaryan.

Parcă mai uşor se reţine numele Epurean, Bordian, Curtian sau Testemiţan. Însă numele nu face istorie. Şi nici n-are cum atâta timp cât alte interese prevalează în faţa celor sportive. Şi ce pot să ne spună despre patriotism şi demnitate Ioniţă, Rusu sau Diulgher? Dar despre pariuri ilegale?

Armenia este echipa care a atras privirile întregii lumi, după rezultatele înregistrate în ultimele 2 etape din preliminariile Euro 2012. Acum o lună a fost acel halucinant 4-0 cu Slovacia, în deplasare, iar aseară, 4-1 acasă cu Macedonia. Urmăriţi rezumatul partidei AICI ca să vedeţi cu câte lejeritate înscriu armenii în poarta macedonienilor.

După ce a bătut Slovacia de 2 ori (!!!), a învins Macedonia şi a scos un egal cu Rusia, naţionala Armeniei se bate acum cu Irlanda pentru un loc la turneul final al CE din 2012. O echipă pe care a început s-o construiască antrenorul scoţian Ian Porterfield (decedat acum 3 ani), dar pe care a perfecţionat-o armeanul Vardan Minasyan, face adevărate minuni pe terenul de fotbal şi mă obligă să privesc cu invidie spre foştii noştri fraţi. Fără mari vedete (doar jucători profesionişti), cu 80% jucători din competiţia internă, Armenia ne arată de ce Ararat Erevan a fost campioană a URSS şi a jucat mereu în elită, în timp ce noi am rătăcit mai mult prin ligile inferioare.

Comentarii

  1. si eu invidiez....mdaaa...acum citiva ani ii bateam noi pe ei , chiar la dinsii acasa , 4-1....sa schimbat mult armenia...nu cred ca se mai califica , trebuie sa bata irlanda chiar la dublin....

    RăspundețiȘtergere
  2. da...kiar e puternica...privind cum bat ei golurile imi vine invidia((( insa vedem noi in anul 2013 cum jucam cu muntenegro(totusi au ceva comun acestea doua echipe)

    P.S. asha dori ca si ai nostri sa joace asha....mai multa agresivitate nie trebuie si dorinta de a juka...
    http://ashambra.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. p\u ashambra - poate mai multa inteligenta!???

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati scapat-o pe Estonia, care chiar are sanse sa i-a locul 2.Armenia totimpul a aratat cite o surpriza, dar Estonia chiar care ma socheaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. p/u slavic garaba - in ce sens mai multa intelegenta? ceva nu frumos am facut ori ce?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune