Ultima zi înaintea vacanței

foto: soccer.md
Scriu rar pe blog atunci când nu prea am ce spune sau când am prea multe de spus. Așa de multe încât nici nu știu despre ce să mai scriu. Fotbalul nu face rating, iar domeniile care ne dor sunt atât de încurcate încât o postare în plus nu va face decât să dezorienteze și mai mult cititorul (alegătorul). 
Da. Politica face audiența. Orice anonim dacă scrie o prostie despre Filat, Plahotniuc sau Ghimpu imediat iese în față. Dacă scrie cu regularitate o lună-două, devine automat analist politic sau în cel mai rău caz - blogger. Nu mai ai nevoie de cunoștințe. Tupeul e arma, prostia e glontele. Așa au ajuns unii să ia chiar premii pentru cel mai bun blogger. 
Am vrut tot de fotbal să vă vorbesc. Chiar dacă nu fac audiență. 
Ultima etapă din acest an a fost a dracului. Dacia a pierdut acasă cu Iskra, 1-2! Eram la repriza secundă a meciului Academia - Zimbru, când am aflat că echipa lui Dobrovolski este condusă cu 2-0. Ce a fost asta? Greu de spus, dar dacă ne uităm la clasament, un succes în fața Rîbniței ar fi dus Dacia pe primul loc, în condițiile în care Sheriff a făcut 0-0 acasă cu Olimpia. Iar Dacia a meritat primul loc după prima jumătate a campionatului.
Am văzut Zimbru cu Academia, repriza secundă. Vai mama lor! Două echipe care nu joacă nimic. Două echipe pe care le admiram în sezonul trecut anume pentru joc. Zimbru categoric nu merită locul 3, iar Academia mă tem ca va retrograda dacă o ține în ritmul ăsta. 
Am mai urmărit azi și prima parte a partidei Rapid - Costuleni. Nici aici nu înțeleg cum o echipă precum cea din Costuleni este pe ultimul loc? Sunt sigur că se va salva. Aș mai remarca arbitrajul foarte bun lui Ghenadii Sidenco. A fost altceva decât la Rîbnița. 
În fine, bomba a explodat la Orhei, unde Milsami a pierdut în fața celor din Suruceni, aflați în cădere liberă, 0-1. Probabil că la Milsami se vor aranja lucrurile definitiv abia în această pauză de iarnă, când vor avea destul timp să facă și curățenie, dar și noi achiziții. 
Divizia Națională pleacă în vacanță pentru 3 luni de zile.

Comentarii

  1. un post foarte bun a scris un blogger renumit din Rusia despre fotbal

    http://zyalt.livejournal.com/487238.html

    Sandu, cît încă nu ai atins vîrsta de pensionare şi ai entuziasm de a te ocupa cu jurnalismul, îţi recomand să te reprofilezi pe alte teme, care aduc audienţă...

    RăspundețiȘtergere
  2. academia nu va retrorrada....e o echipa slaba , dar avem si echipe mult mai slabe 9 rapid, costuleni ,sfintul-gheorghe)

    http://afanasiimihai.blogspot.com/2011/11/dacia-da-cu-picorul-sansei-de-sarbatori.html

    RăspundețiȘtergere
  3. cuvintele tale:Ultima etapă din acest an a fost a dracului. Dacia a pierdut acasă cu Iskra, 1-2! Eram la repriza secundă a meciului Academia - Zimbru, când am aflat că echipa lui Dobrovolski este condusă cu 2-0. Ce a fost asta? Greu de spus, dar dacă ne uităm la clasament, un succes în fața Rîbniței ar fi dus Dacia pe primul loc, în condițiile în care Sheriff a făcut 0-0 acasă cu Olimpia. Iar Dacia a meritat primul loc după prima jumătate a campionatului.Sandule am privit meciul daciei si iskrei,strasnic ce arbitraj so batut joc de isrka,iskra bv au luptat ca niste lei adevarati portarul iskrei nota 10 si omul meciului,apropo despre arbitraj dupa golul 2 marcat de iskra peste 5 min. vine un cartonas rosu direct acordat jucatorului din echipa iskrei fara motive,eu am ramas socat!,arbitru dadea faulturi impotrvia iskrei ca numai dacia sa atace si sa atace,arbitru inchidea ochii la faulturile comise de jucatorii daciei,pina la urma arbitrul a gasit un culoar pentru ajutorul daciei,penalti in min.85,de ce in min 85? pentru ca jucatorii iskrei intrau curat la minge in careu pina cind jucatorul daciei in min.85 a iesit unu la unu cu portarul a incercat sa-l dribleza a vazut ca nu i sa primit si a cazut jos pentru a scoate 11 metri,fault nu a fost de loc simulare 100%,arbitrul repedea a reactionat si fara sa se ghindeasca acorda repedea 11 metri si cartonas galben pentru portar,plus si 4 minute de prelungire in care eroic au rezistat jucatorii iskrei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit ce a scris bloggerul din Rusia, dar mi-a placut mai mult comentariul respectiv

    [info]gena_ivanov
    2011-11-27 08:15 pm (UTC)

    только бабы и геи не смотрят футбол

    RăspundețiȘtergere
  5. sandu scrii citeodata lucruri incorecte.tias propune sa te duci miine la terenul UTM si sa rogi acolo sa pashesti pe el si sa vezi calitatea si iati cu tine si o mingea si incearca sa dai o pasa simpla pe jos la 10 metri si vii si imi spui ce impresii tia lasat terenul ok?a spus cineva o vorba ca cica daca o vaca ar merge pe asa teren la sigur isi va rupe gleznele...acuma fa concluzii si vezi si singur de ce nu sa incercat de jucat fotbal.PS:nu criticati jucatorii ca tot lor li se fac conditiile mizerabile de joc si nu e nimeni vinovat ca de mic nu a fost crescut in conditii normale de fotbal si nu a avut scoala si antrenori calificati ca in europa si dupa asta ii criticam ca ei pierd de la echipe georgia asai nivelul si infrastuctura in tara noastra si apoi ne miram ca noi nu jucam fotbal

    RăspundețiȘtergere
  6. Jack, eu n-am fost la meciul Daciei. Parca am scris ca am fost la Rapid-Costuleni (1 repriza) si Academia-Zimbru (a doua repriza)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu scriu ceea ce vad. Iar astazi n-am vazut ca cele 2 echipe care au jucat la Mezon sa lege macar 3 pase consecutive.
    Corect, terenul este varza. Dar echipele ar trebui sa joace macar putin fotbal, altfel ne vom intreba la infinit de ce nu vin spectatori la meciuri. Si apropo, vina o au in egala masura atat jucatorii cat si antrenorii.

    RăspundețiȘtergere
  8. eu am citit ce ai scris,am avut in vedere ca nu sunt de acord cu expresia Dacia a meritat primul loc după prima jumătate a campionatului.

    RăspundețiȘtergere
  9. si de ce jucatorii??daca era terenurile bune nivelul campionatului ar creste enorm.credema de cuvint nu poti lega 3 pase acolo

    RăspundețiȘtergere
  10. Mega antrenorul Gabi Stan a adus Milsami la sapă de lemn. De rîsu lumii a ajuns Milsami sa piardă de la Sfintul-Gheorghe.
    Sandu poate știi? Stan nu e vriun agent de a lui Shishanov.
    Să fost echipa fară antrenor sigur avea rezultate mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  11. toti spuneti ca e rau terenul de la Mezon, da sint de acord, dar ducetiva pe la meciurile din Div A , B si ve-ti vedea pe ce terenuri se joaca acolo sau chiar si junorii echipelor care nu au baza sportiva,joaca pe "toloca" meciuri din cadrul divizie nationale de unde vrem noi performanta si dezvoltarea fotbalului in Moldova...e trist de fapt deja si terenurile de la baza zimbru pe are joaca juniorii e vai de el...conditii pentru fotbal in Moldova practic nu exista de aceea si avem ce avem...Nationala Slaba,campionat Slab si meciuri aranjate...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune