Velizar

Dacă în 2016 ne ocupă Putin şi armata roşie poate vom avea şi noi, în sfârşit, un campionat de fotbal adevărat. Că din ce prezice DailyMail, Anglia nu va mai avea chef de fotbal, iar şeicii de la ManCity, alături de Abramovici îşi vor muta echipele la Chişinău...
Dacă lăsăm la o parte negativismul şi ne axăm curat pe fotbal, atunci competiţia internă nu e chiar atât de urâtă pe cât se pare din interior. Ba din contră. Îl avem pe Dobrovolski, o figură carismatică, pe cât de arogantă pe tot atât de valoroasă. Cel puţin pentru suporteri este o permanentă muză de banc, iar pentru presă o adevărată comoară de ştiri. Este Sheriff-ul, cu o bază sportivă care nu încetează să impresioneze Europa. Sau cu jucători de naţională, fie ea şi africană. Balima. Cât face doar un singur jucător! Avem multe.
De fapt, această postare a fost programată să fie despre Velizar Popov, antrenorul bulgar al echipei FC Costuleni. Am deviat puţin de la subiect, deşi Velizar face şi el parte din carisma fotbalului moldovenesc. Ştiam de la jucătorii din Costuleni că este un tip exigent, dar în acelaşi timp foarte democrat. Cineva de la club mi-a zis chiar că este prea democrat cu moldovenii care ştiu doar de bici. Însă toţi cei care îmi vorbiseră despre el au făcut-o cu admiraţie. Tocmai de aceea am fost curios să-l cunosc şi i-am luat promisiunea că va veni la Arena Publika după primul rezultat pozitiv. Cum acesta s-a produs sămbătă, am fost nevoit să schimb din mers desfăşurătorul.
Fix la 21.30, ora la care ne-am înţeles, Velizar era deja în hol la Publika. Deci este un om punctual, iar din asta rezultă că este şi serios. Am mers în redacţie. Am vorbit puţin despre meciul cu Iskra. Vreau să vă spun că ceea ce a declarat în timpul emisiunii mi-a spus şi înainte. Nici un cuvânt în plus sau mai puţin. De obicei moldovenii noştri înainte de începutul Arenei tună şi fulgeră, iar la emisiune stau ca mieluşeii. Uită tot ce au spus cu câteva minute mai devreme. Velizar, însă, vine din altă lume. Chiar dacă unii l-au acuzat că a uitat de incidentele care au loc la fiecare derby bulgar dintre Levski şi CSKA Sofia. 
Un tip de doar 35 de ani, sigur pe sine, corect în declaraţii indiferent de caracterul lor, îmbrăcat bine şi care merge în rând cu civilizaţia. Velizar Popov. Mi-a amintit de Balint. Cu pagină pe Facebook pentru fani. Apropo, şi Arena Publika are de câteva zile pagină pe Facebook, aşa că welcome! Spuneam de Velizar Popov. Părerea mea că va ajunge departe, la o echipă mare şi poate cândva, când va fi la un club mare, prin 2016, îşi va aminti despre Moldova - ţara în care a debutat ca antrenor principal.

Comentarii

  1. 3:3 - rezultat pozitiv ?!
    Nu-mi place să pariez, dar sunt convins că acest Velizar nu va prinde nici sfârşitul campionatului la Costuleni, şi nici nu va prinde vreodată o echipă mare... fără impertinenţă !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar eu cred ca va ajunge antrenor mare. La Costuleni nici nu are cu cine sa faca rezultate. Acolo trebuie de schimbat 90% din jucatori, altfel nu scapa de retrogradare. Nici Velizar nu-i ajuta, nici Mourinho.

    RăspundețiȘtergere
  3. sandule,nu te mai compromite.....asta nu e antrenor....e aurolac
    daca si asta e antrenor, atunci Balint, Stoica Sau Goian sunt extraterestrii

    RăspundețiȘtergere
  4. Perfermantele fotbalului pot fi apreciate nu dupa evolutia interna a echipelor, ci dupa rezultatele din meciurile internationale, iar la acest capitol din pacate nu am impresionat. E adevarat ca echipa nationala a reusit in ultimul timp sa creeze o imagine pozitiva, dar oricum ramanem codasi. In privinta echipelor autohtone, cred ca cea mai mare performanta am inregistrat-o in 2009 cand Sheriff s-a calificat in premiera in "Europa League" si a reusit sa demosntreze un joc frumos in cupele europene (victoria cu Twente si doua remize senzationale cu Steaua). Cred ca nu mai are rost sa amintim de rezultatele dezastruoase pe care le-au inregistrat echipele moldovenesti in preliminarile cupelor europene din anul asta. Nu vreau a fiu pesimist, poate se schimba ceva. Iar pentru schimbare avem nevoie de investitii foarte mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandu ar trebui sa fii mai cu capul pe umeri. Nu de alta dar ai mai adus tu pe Stan la Milsami si are un succes de se mira lumea ce bine joaca echipa.
    Sa nu intram in alte amanunte . Succese!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune