Pe cine votăm fotbalistul anului?

Este o întrebare la care în 2011 vom da cu mare greu un răspuns. Așa a fost și anul trecut, când mulți au votat pentru Epureanu scrâșnind din dinți. În acest sezon presupun că se va întâmpla la fel, diferența fiind doar numele jucătorului - Suvorov. Și asta pentru că n-am avut noi, moldovenii, un fotbalist care să facă diferența. Au sclipit pe alocuri Suvorov, Bugaiov, G.Andronic, Armaș (la echipa de club). Și cam atât.

Sincer, cu mâna pe inimă, aș vota pentru Ghena Orbu. Un jucător constant, bun. Un om modest, de treabă, educat. Un simbol al Daciei, echipa care a devenit în premieră campioană. Un simbol nu doar ca prezență în lot, el fiind în club încă de la primul sezon în DN. Dar și ca rol jucat în anul în care a devenit campion, un rol extrem de important, dacă nu chiar decisiv. Anume Orbu pe lângă titlul de golgheter a adus Daciei goluri extrem de importante, majoritatea dintre ele decisive. 
În condițiile în care lui Orbu nu i s-a oferit șansa să demonstreze și la echipa națională, i-aș da acest premiu și pentru simplu fapt că naționala noastră nu mai bate decât amatorii din San Marino. Respectiv niciunul dintre cei care joacă la națională nu merită acest premiu în 2011.

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu, de ce ai sters? Ce Adlan nu vrea UE? Sau te-a cumparat si pe tine ingushul ca si pe ceilalti?

    RăspundețiȘtergere
  4. N-are Adlan atatia bani sa ma cumpere pe mine :))). Vezi ca salariile abia de le plateste la Zimbru :))
    Daca serios, atunci stii bine regulile: la mine pe blog nu injuri pe nimeni, indiferent ca e Adlan sau altul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnul Sandu, dar ce spuneti de acuzatiile pe care Adlan Sishkhanov le-a adus la adresa fmf si a lui Pavel Cebanu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Fara astfel de oameni te plictisesti. Sishanov, Chiseliov sunt persoane care dau culoare fotbalului nostru. Asa sunt ei: trebuie sa critice mereu, sa se revolte. Si asta e normal. Asta se intampla pretutindeni intr-un stat democratic.

    Ceea ce tine de afirmatiile recent facute de Sishanov, personal NU sunt de acord cu el. Cu absolut nimic. Incepand de la salariile jucatorilor, pe care, potrivit lui, ar trebui sa intarzie mereu si terminand cu conferintele astea de presa, cu intrebari pregatite de acasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu a fost convocat Ghenadie Orbu la naţionala, cel putin pentru meciurile amicale? Poate Gabi Balint la subapreciat, dar acelaşi lucru l-a făcut şi Dobrovolski cand era antrenor la naţională. Sunt curios dacă următorul antrenor va duce aceeaşi strategie faţă de Orbu...

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu l-as vota pe Bursuc..!!cel putin s-a remarcat omul!!)))

    RăspundețiȘtergere
  9. http://afanasiimihai.blogspot.com/2011/12/grupele-euro-2012-au-fost-stabilite.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune