Mourinho și Iniesta într-o echipă, cea a Moldovei!

Moldova a mai câștigat un antrenor, dar și un super-jucător!

După ce am văzut astăzi meciul Rusia - Moldova (tineret) 2-1 de la Cupa CSI am înțeles că Alexandru Curtianu este antrenor. Deja este antrenor și unul foarte bun. Ca să anticipez puțin cred că Sandu Curtianu este viitorul selecționer al naționalei Moldovei, care-l va succede pe Ion Caras. Mai mult decât atât, intuiția îmi spune că fostul capitan al naționalei din anii 90 (foto) va ajunge în viitor un antrenor mare. Poate cel mai mare tehnician moldovean. Asta cred eu.

Chiar dacă ai noștri au fost eliminați de la Cupa CSI încă din faza sferturilor, am rămas impresionat de jocul tricolorilor mici în meciul de azi cu gazda turneului, Rusia. Practic n-am fost cu nimic inferiori, iar pe alocuri am jucat un fotbal, iertați-mi comparația, barcelonez. Pase scurte, pe jos, de multe ori din prima, cu care i-am amețit pe ruși, le-am sucit gâturile! Plus fazele fixe, care încep să devină cartea de vizită a echipei lui Curtianu.

Demult am observat talentul unui jucător, care azi mi-a confirmat că în scurt timp poate ajunge departe. Se numește Gheorghe Nicologlo și este, dacă vreți, un Iniesta în miniatură. Iniesta al Moldovei. Numai să nu se strice. Să nu-l strice la Tiraspol, așa cum s-a întâmplat cu Pațula, Barburoș, Rotaru sau cum a fost la un pas să se întâmple cu Suvorov. Un mare talent, care sunt sigur i-a impresionat și pe ruși, iar în scurt timp va avea oferte cu carul mai ales din Rusia. Stimați domni de la Sheriff! Lasați-l să plece! Nu-l țineți la FC Satelit că pierde țara un mare talent!

Și mai sper încă un lucru: să nu ajungă și Nicologlo, la fel ca alte talente de la noi, rezerve prin Rusia, așa cum s-a întâmplat cu Alexandru Antoniuc, Mihai Paseciniuc sau Valeriu Ciupercă. 

În rest, încă o dată, chiar dacă am pierdut, am jucat fotbal. Iar asta contează cel mai mult. Să jucăm. Pentru că dacă nu mimezi, dacă nu trișezi, dacă joci - fotbalul te va răsplăti. Vor veni și rezultatele!

Comentarii

  1. bun articol,bravo..imi pare rau ca nam vazut meciu,am ratat multe,ma bucur ca Curtianu a preluat nationala,si poate terminam cu cumatrizmu ista din fotbal odata..ma bucur ca joaca cei ce merita si cei ce pot juca..succese baetilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. artocol bun,bravo baeti,bun antrenor,sai vedem la Arena Publika,dupa ce termina turneul...ne bucuram ca joaca echipa fotbal si nu altceva,succese baeti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am vazut jocul, nu stiu ce s-a intamplat. Dar pentru a avea fotbal bun, nu e nevoie doar de selectioneri, ci si de antrenori la grupele de copii si juniori, de antrenori la echipele mari si de bani. Ca sa nu mai joace fotbalistii nostri la bet365 pe propriile lor meciuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. se incep laudele dupa doua jocuri. daka zici ca e asa de bun, sa vina la nationala mare doar impreuna cu aceasta ekipa.

    RăspundețiȘtergere
  5. da' la ultima faza a meciului, a fost offside??? Moldova in niciun caz nu putea trece de Rusia, asta e clar!!!

    in rest de acord...desi urmeaza sa vedem in urmatoarele meciuri din preliminarii ce va fi...

    Da' inca un argument in favoarea lui Curtean... Prodan, Matei, Zasavitchi - de unde s-au luat??? :)

    Da' Platica si Ginsari in centru arata tareeee bine!!! Parerea mea! :) Antrenor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sandu, nu te supara, vezi in ce situatie ai cazut cind te grabesti cu atitudini pripite? Cum poti sa-l numesti un viitor mare antrenor pe Curtean atunci cind din 5 jocuri jucate la acest turneu a obtinut o singura victorie si aceea de la modesta sec. Kirghizia? Plus la aceasta Moldova este cea mai virstnica echipa la acest turneu 22 ani ex: Iran care ne-a batut 3-0 este de 19 ani la fel Rusia etc. Tu de multe ori ridici in slavi pe acesti baieti tineri fara experinta, Mourinho a cistigat liga campionilorcu Porto, dar Curtian nici la nivel de copii nu a obtinut nimic ca antrenor! Nu te supara astept un raspuns din partea ta obiectiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma supar. Nu m-am grabit. Am vazut meciurile cu Portugalia si Polonia din deplasare. Am tinut cont de cele 3 meciuri (Portugalia, Polonia, Rusia). Nu m-am gandit nicio clipa la partida cu Kirghizia. Imi mentin parerea si presupun, NU impun nimanui faptul, ca Sandu Curtianu va ajunge un antrenor de top.
      Baietii tineri au nevoie de sustinere. Cat mai multa. Ei trebuiesc incurajati, ca sa capete incredere.
      Sa nu crezi ce scrie in pasaportul africanilor sau al asiaticilor. Unii dintre "copiii" de 19 ani din Iran si din alte nationale de acest gen au deja odrasle care merg la scoala. Dar asta deja e alt subiect...
      Curtian are tot timpul inainte sa demonstreze! Are doar 37 de ani, nu uita asta! Iar daca nu va demonstra, eu voi fi primul care il voi critica si ii voi cere sa se lase de antrenorat.
      Apropo, eu NU sunt prieten cu Curtianu. Nici macar nu comunicam. Personal consider ca fostul capitan al nationalei are prea multe orgolii in raport cu ce a realizat pina in acest moment in fotbal. Cu asa caracter si comportament e greu sa-ti faci un drum in viata, mai ales in ziua de azi, cand democratia intrece orice limite.
      Dar eu incerc mereu sa nu confund relatiile personale cu cele profesionale. De aceea ii urez succes antrenorului Curtianu.

      Ștergere
  7. Sandu, cand il inviti pe Miroslav Primovici la emisiune ? Ne este dor de el !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. il invit destul de des, dar din pacate el sta la Tiraspol si nu poate veni de fiecare data

      Ștergere
  8. Eu va garantez ca Mourinho de Moldova va fi eliberat pina la vara din functie, va merge pe urmele lui Kirilov. Kirilov macar a cistigat de la Germania, iar Kurtian sa obosit cu Kirgizia. aduceti-va aminte ce vorbeau atuncea dupa meciul cu Germania ca Kirilov e viitorul selectioner a primei selectionate, Unde este el acuma?Nu aiuriti degeaba!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sandule de ce oare nic unul din popor nu ajunge sa antreneze nimic serios...
    Popescu,Goean,Tabanov,Botezatu...de ce.E ca si politica.Blat,blat,blattttttt

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune