Un moldovean face ravagii în Europa!

Are peste 80 de lupte la profesioniști, dintre care doar 3 le-a pierdut! Este de 3 ori campion al Germaniei și de 4 ori vicecampion. Anul acesta a înregistrat 16 victorii din tot atâtea meciuri la profesioniști și a rămas neînvins de 4 ani! Nu e vorba de Kliciko. Este vorba despre un moldovean! Anatol Guidea se numește și astăzi împlinește 35 de ani!

Cine a auzit de el? Întreb de cei care cred că sportul se face în fotoliu, navigând pe net. Cu siguranță au auzit mulți oameni buni din sportul nostru, inclusiv viceministrul Octavian Bodișteanu cu care au fost colegi de generație la celebrul antrenor Nicolae Oriol. A auzit și Efim Josanu, care îmi dădea un interviu prin 1999 în calitate de președinte al CNO, explicându-mi că nici statul, nici CNO nu are bani ca să finanțeze 2 luptători în aceeași categorie de greutate. Astfel atunci se renunța lui Guidea, care, abandonat de propria țară a fost nevoit să accepte invitația Bulgariei. Specialiștii bulgari au văzut în el perspectivă, i-au făcut cetățenie, i-au creat condiții la care moldovenii nici nu visează și au primit în schimb un campion, care le-a adus un titlu european, unul de vicecampion mondial și multe alte medalii (vezi AICI).

În paralel, Anatol Guidea a evoluat în ultimii 8 ani în campionatul Germaniei de lupte libere. ”Am făcute peste 80 de lupte din care doar 3 pierderi. În rest doar victorii”, spune campionul nostru. În 8 ani de zile, Guidea a de venit de 3 ori campion al Germaniei și de 4 ori vicecampion. Ultimul titlu moldoveanul l-a câștigat cu câteva zile în urmă, înregistrând 16 victorii din tot atâtea meciuri. De 4 ani Guidea n-a mai pierdut niciun meci la profesioniști, evoluând pentru echipa Weingarten.

”La meciurile finale au fost peste 5-6 mii de spectatori în tribune. Finalele se dispută la Dusseldorf, în sala în care preferă să-și organizeze galele frații Kliciko și alte vedete ale sportului mondial... Am semnat deja și pe anul viitor cu echipa Weingarten. Poate îmi voi lua și familia cu mine în Germania pe perioada sezonului sportiv”, spune Anatol în exclusivitate pentru cititorii blogului. 

Mai jos aveți imagini video de la finala campionatului Germaniei. Anatol Guidea este în dres roșu. Iar AICI aveți imagini foto.
La mulți ani, campionule!!! Chiar dacă ești departe, oricum ești unul dintre noi...


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune